HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΒυθίστηκε ιστιοφόρο στη Λευκάδα μετά από φωτιά

Βυθίστηκε ιστιοφόρο στη Λευκάδα μετά από φωτιά

Στις φλόγες τυλίχθηκε σήμερα Πέμπτη (12/9) λίγο πριν τις 10:00 το πρωί ένα ιστιοφόρο σκάφος, τύπου Καταμαράν που βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή στα Σύβοτα Λευκάδας.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, το σκάφος έφερε σημαία Βελγίου και επέβαινε μόνο ένας Γάλλος επιβάτης ο οποίος παραλήφθηκε από ιδιωτικό σκάφος.

Στο σημείο έσπευσαν δύο σκάφη του Λιμενικού και ένα πλοιάριο του Πυροσβεστικού Σώματος.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, το σκάφος βυθίστηκε ενώ ο επιβάτης είναι καλά στην υγεία του.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Νυδρίου πρωινές ώρες σήμερα, για εκδήλωση πυρκαγιάς σε σκάφος αναψυχής, στη θαλάσσια περιοχή νότια του όρμου Συβότων, με έναν αλλοδαπό επιβαίνοντα, ο οποίος είχε επιβιβαστεί σε έτερο σκάφος.

Άμεσα για την περιοχή απέπλευσαν δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., και περιπολικό όχημα Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ επί του ενός περιπολικού σκάφους επιβιβάστηκαν στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Το σκάφος αναψυχής, τύπου καταμαράν, με όνομα »ABRED» σημαίας Βελγίου, εντοπίστηκε από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ πλησίον του εντοπίστηκε σε βοηθητική λέμβο και ο επιβαίνων του, ο οποίος περισυνελέγη και μεταφέρθηκε στην ξηρά καλά στην υγεία του.

Το σκάφος βυθίστηκε στην περιοχή σε βάθος εκατό μέτρων, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Διενεργείται προανάκριση από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Νυδρίου του Λιμεναρχείου Λευκάδας.

Προηγουμενο αρθρο
Έναρξη πολιτιστικής περιόδου 2019-2020 Νέας Χορωδίας Λευκάδας
Επομενο αρθρο
«Book signing» από τη Βιβή Κοψιδά-Βρεττού στο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.