HomeΕΛΙΞΗΡΙΑ ΜΝΗΜΗΣΓάμος στην Εγκλουβή το 1956

Γάμος στην Εγκλουβή το 1956

DSCN2223
Η νύφη, ο γαμπρός, οι παράνυφοι, ο εγγύτερος συγγενής που τιμητικά κρατά τα στέφανα, η κουμπάρα και το συμπεθεριό. Η νύφη κρατάει με χάρη τον τσουμπέ και την ανθοδέσμη. Όμορφες ανθοδέσμες κρατούν και οι παράνυφοι. (Αρχείο: Κασσιανής Κούρτη)

*Η φωτογραφία περιλαμβάνεται στο βιβλίο: Ελεονώρα Φιώρου: «Εγκλουβή Λευκάδας: Ένα χωριό, μια ιστορία…», Αθήνα 2006. ISBN 978-960-93-3671

Προηγουμενο αρθρο
Κορίνα Πολίτη: Το χρυσό κορίτσι της Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Εργατικό Κέντρο: Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση στο Νοσοκομείο

2 Σχόλια

  1. μακης μελας
    9 Ιουλίου 2014 at 12:45 — Απάντηση

    Κα Σαντα καλημέρα. Η φωτογραφια είναι τραβηγμενη στο Δραγανο μετα το “στεφανωμα” εξω από την εκκλησια της Υπαπαντής. Από την Εγκλουβη ηταν ο γαμπρος μακαρίτης τωρα Φιλ. Κοντογιωργης. Ο συγγενης που κραταει τα στεφανα είναι ο συνταξιουχος σημερα πρωην υπάλληλος του ΤΑΟΛ Γιωργος Βανδώρος,,η κα Κασ Κουρτη εικονίζεται διπλα από τον γαμπρο με Λευκαδίτικα, διπλα της με Λευκαδίτικα είναι η Αικατερικη Μελα [Παλαιου], πισω από την κα Κουρτη, ο ομορφονιος είναι ο κ Σπυρ Κατωπόδης [Κουβέλης] που αργοτερα με τη Αικατερινη ακολουθησαν …τον ιδιο δρομο….
    Ο ηλικιωμένος πισω από την κα Κουρτη είναι ο πατερας της νύφης Μαυρεττας Κατωποδη, Σπυρ Κατωπόδης [Τεμπονερας], διπλα του η αδελφη της Μαυρεττας, Ευτυχια, μεταξυ γαμπρου και νύφης η μητερα της νύφης Βασιλικη, προσωπα που τωρα εχουν περασει την Αχερουσια…. Αλλα γνωστα προσωπα τωρα στη ζωη η κα Ελπινικη Κατωποδη Φραγκουλη, κα.
    Το σχολιο για την ιστορια και μονο και ισως με την αλλαγη του τιτλου σας, ενδιαφερόμενοι να αναζητησουν μια στιγμη της ζωης τους πριν εξηντα χρονια…

    Με χαιρετισμους, Δραγανο 9 Ιουλιου 2014 Μακης Μελας

    • Βιολέττα Σάντα
      9 Ιουλίου 2014 at 13:28 — Απάντηση

      Κύριε Μελά ευχαριστώ για μια ακόμα φορά για τις κατατοπιστικές πληροφορίες. Ο τίτλος που χρησιμοποίησα είναι ο ίδιος που περιλαμβάνεται στο βιβλίο –πηγή που χρησιμοποίησα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.