HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΓειτονιά Ελλάδας: Η εξαιρετική παράσταση του Παλεστρίνειου Ωδείου [Φώτο+βίντεο]

Γειτονιά Ελλάδας: Η εξαιρετική παράσταση του Παλεστρίνειου Ωδείου [Φώτο+βίντεο]

Ασφυκτικά γεμάτο ήταν την Τετάρτη το βράδυ του φουαγιέ του Ανοιχτού θεάτρου. Γίναμε θεατές μιας καταπληκτικής παράστασης του Παλεστρίνειου Ωδείου,η οποία άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και καταχειροκροτήθηκε.

Ο Τσιτσάνης και ο Χατζιδάκις. Οι μουσικές του ρεμπέτικου, ο πόνος και οι καημοί της πατρίδας μας μέσα από τη μουσική του Τσιτσάνη και από δίπλα ο Χατζιδάκις, η ποιότητα, η γλύκα, η ευρωπαϊκή μας ταυτότητα. Η γειτονιά της Ελλάδας από το 1948 μέχρι το 1970 μέσα από την μουσική των δυο κορυφαίων, με πολύ καλές εκτελέσεις, με όμορφες παρουσίες και σύντομα συνοδευτικά κείμενα.

Μια εξαιρετική αλλά και χρήσιμη παράσταση με τραγούδια που τείνουμε να ξεχάσουμε στην εποχή μας. Μια επιστροφή στην Ελλάδα που κέρδιζε Όσκαρ μουσικής. Στην εποχή που αυτή η χώρα χωρίς υπουργείο πολιτισμού, χωρίς κρατικές επιχορηγήσεις, δημιουργούσε πολιτισμό, κέρδιζε βραβεία νόμπελ…

Τραγούδησαν: Μαρία Ναστούλη, Πάττυ Καλού, Βιολέττα Σταύρακα, Κατερίνα Μαυρουδή, Ιωάννα Κηρολιβάνου, Διονύσης Σκλαβενίτης και η σοπράνο Βάσω Τσαρούχη.

Ακορντεόν: Μαρία Ναστούλη. Μπουζούκι: Διονύσης Σκλαβενίτης, Νίκος Λάμπρης. Κιθάρα: Ιάσωνας Μικρώνης. Αυλός, Καβάλι, Φλάουτο: Χρήστος Παπαχρήστος. Πιάνο: Ζωή Σκιαδά , Πάττυ Καλού. Αφήγηση Κωστής Σκαμνέλος, Ζωή Σκιαδά. Την επιμέλεια των λαϊκών χορών είχε ο Σπύρος Παπουτσόπουλος. Την επιμέλεια των μοντέρνων χορών είχε η Αλεξάνδρα Μπούρα.

Ακολουθούν φωτογραφίες του Ξενοφώντα Μικρώνη και κάποιες δικές μας που αδικούν την παράσταση.

Προηγουμενο αρθρο
Στον αέρα χιλιάδες εργαζόμενοι στους ΟΤΑ - έκθετη η κυβέρνηση
Επομενο αρθρο
Η τέχνη της ξερολιθιάς υποψήφια πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.