HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΓιατί το φεγγάρι θα είναι μαύρο απόψε;

Γιατί το φεγγάρι θα είναι μαύρο απόψε;

Ένα σπάνιο ουράνιο φαινόμενο, το «μαύρο φεγγάρι» θα έχουμε την ευκαιρία να παρατηρήσουμε απόψε στον ουρανό.

Αυτό θα συμβεί γιατί η φωτεινή πλευρά του φεγγαριού θα βρίσκεται από την άλλη πλευρά, επομένως αυτό που θα βλέπουμε από τη Γη θα είναι εξ ολοκλήρου στη σκιά.

Εν αναμονή του φαινομένου δεν είναι λίγες οι θεωρίες συνωμοσίας που έχουν κυκλοφορήσει τις τελευταίες μέρες, προμηνύοντας ακόμα και την συντέλεια του κόσμου!

Οι επιστήμονες ωστόσο απαντούν και καθησυχάζουν, λέγοντας ότι είναι απλά ένα φυσικό φαινόμενο χωρίς συνέπειες για τον άνθρωπο.

«Είναι ένα φυσικό φαινόμενο και οι άνθρωποι δεν έχουν να φοβούνται τίποτε. Συμβαίνει κάθε 32 μήνες. Δυστυχώς υπάρχουν κάποιοι αστρολόγοι που τρομοκρατούν τον κόσμο για να πουλάνε. Εμείς δεν πρέπει να φοβόμαστε τέτοια φαινόμενα, παρά μόνο να τα θαυμάζουμε», τόνισε στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Πρακτορείο 104,9fm, το μέλος φίλων αστρονομίας, Δημόκριτος Τσουκάπας.

Μάλιστα έσπευσε να μιλήσει και για την «μπλε σελήνη». «Μπλέ σελήνη» είναι η περίπτωση που συμπίπτουν δύο πανσέληνοι να γίνονται στον ίδιο μήνα. Για να κάνει ένα κύκλο το φεγγάρι γύρω από την γη θέλει 28 μέρες. Σε σπάνιες περιπτώσεις την πετυχαίνουμε στις τελευταίες ημέρες του μήνα. Συνήθως κάθε 32 μήνες έχουμε «μαύρο φεγγάρι» και «μπλε σελήνη». «Για τους αστρονόμους είναι η καλύτερη περίοδος για να παρατηρήσουν τον έναστρο ουρανό», δήλωσε ο κ. Τσουκάπας.

Πηγή: tvxs.gr

Προηγουμενο αρθρο
Έναρξη μαθημάτων στο Εικαστικό Εργαστήρι του Συλλόγου Ζωγραφικής και Αγιογραφίας
Επομενο αρθρο
Παναγιώτης Φίλιππας: σ' αυτή τη χώρα πρέπει να κοπιάσεις πολύ για τα αυτονόητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.