HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΓια πρώτη φορά είδα τον αντιδήμαρχο υπεύθυνο για τα αδέσποτα σε κτηνιατρείο

Για πρώτη φορά είδα τον αντιδήμαρχο υπεύθυνο για τα αδέσποτα σε κτηνιατρείο

Παγκόσμια ημέρα αδέσποτων ζώων σήμερα και μια
Συγκλονιστική ημέρα για τα θέματα αδέσποτων της Λευκάδας!

Σήμερα, μετά από καταγγελία για αδέσποτο στην πλατεία Μαρκά είχαμε επέμβαση της αστυνομίας και την απίστευτη ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ!!! Για 1η φορά στη Λευκάδα λειτούργησε ο Δήμος και έκανε τη δουλειά του σε θέμα αδέσποτου, από καταγγελία πολίτη και επέμβαση της αστυνομίας.

Μετά από τα χρόνια προσπάθειας σε Δήμο και Αστυνομία, τελικά οι ενεργοί πολίτες κατάφεραν σήμερα τους θεσμούς να κάνουν τη δουλειά τους και έτσι ακριβώς πρέπει συνεχίσει να γίνεται από εδώ και πέρα η διαδικασία.

Πολίτης-Καταγγελία στην Αστυνομία-Επέμβαση του Δήμου ανάληψη ευθύνης, εξόδων και λύση του προβλήματος, με τη βοήθεια ιδιωτών αν χρειαστεί.

Δεν ξέρω αν ήταν η σοβαρότητα της κατάσταση λόγω του φροντιστηρίου αγγλικών που βρίσκεται στην περιοχή, δεν ξέρω αν είναι οι εκλογές που έρχονται, ή αν απλώς κάποιοι έστω και τώρα συνειδητοποίησαν πως έχουν ευθύνες.
Ξέρω όμως, πως για ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΕΙΔΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΕ ΚΤΗΝΙΑΤΡΕΙΟ ΓΙΑ ΘΕΜΑ ΑΔΕΣΠΟΤΟΥ!

Τον ίδιο αντιδήμαρχο που από τις λίγες φορές που τον επισκέφτηκα για φιλοζωικά θέματα (χωρίς κανένα αποτέλεσμα γιατί δε μπορούσε να βοηθήσει ούτε όταν πήγαμε με 8 κουτάβια!), στις 2 από αυτές μου είπε για το φορτωμένο του πρόγραμμα σε σχέση με το χρόνο του που χρησιμοποιούσα!

Σε Εμένα! Που για να βρίσκομαι μπροστά του πλήρωνα 5€ την ώρα συν ΙΚΑ υπάλληλο στο μαγαζί μου!

Τον ίδιο αντιδήμαρχο που του τηλεφώνησα Σάββατο μεσημέρι για να μεσολαβήσει να μας δοθεί χαρτί προς την αστυνομία ώστε να πάρουμε τότε αδέσποτο και παράλυτο ζώο να το πάμε στον κτηνίατρο και να το φιλοξενήσουμε μετά από πρόβλημα που είχε προκύψει, αλλά τελικά φτάσαμε στην 5μελή επιτροπή να δεχτώ επίθεση, πως εγώ που έσωσα μαζί με τοπικό κτηνίατρο το ζώο από την ευθανασία, ήθελα λέει να κάνω ευθανασία στο ζώο!!! Γιατί μάλλον αυτό βόλευε ώστε να καλύψουν τις ευθύνες τους όσοι τις είχαν….

(Από εδώ και στο εξής, όσοι πηγαίνετε σε επιτροπές να ηχογραφείτε με πρότερη ενημέρωση τα πάντα και να έχετε μαζί σας δικηγόρο για κάθε ενδεχόμενο)

Με την ευκαιρία, να μην ξεχάσω και το αστειάκι του κυρίου αντιδημάρχου, που όπως ο ίδιος μου έχει πει: Εγώ είμαι φιλόζωος! Ταΐζω τις καρακάξες στο πίσω μέρος από το σπίτι μου!
Δεν είναι αστείο αυτό, αγαπητέ.

Φιλόζωος είναι όποιος βάζει χώρο, χρόνο, χρήμα και προσπάθεια για να βοηθήσει ένα αδέσποτο. Όταν εσείς εδώ και 4 χρόνια πληρώνεστε και έχετε ευθύνη από το νόμο για τα αδέσποτα, αλλά μια χούφτα κορόιδα έχουμε κάνει τα σπίτια μας καταφύγια στην προσπάθειά μας να μην υποφέρουν τα ζώα, αλλά προσφέρουμε στην ασφάλεια της κοινωνίας και την εικόνα του νησιού, που είναι ευθύνη του Δήμου, αν μη τι άλλο ας λείπουν τα αστεία που μόνο γέλιο δε βγάζουν και περισσότερο πρόκληση είναι.

Δε φτάνει που δε δώσατε εσείς και / ή οι συνάδερφοί σας, παράδειγμα στη κοινωνία υιοθετώντας ένα αδέσποτο, δε φτάνει που δεν έχετε σύμβαση φιλοξενίας για αδέσποτα, δεν έχετε ετήσια σύμβαση με ιδιώτη κτηνίατρο για την περίθαλψη των αδέσποτων ζώων, ούτε και έχετε πρόγραμμα σίτισης αδέσποτων, τουλάχιστον λίγη προσοχή και διακριτικότητα θα βοηθούσε!

Από σεβασμό λοιπόν στα κορόιδα, αποφύγετε στο μέλλον αυτό το αστειάκι και συνεχίστε να λύνετε όπως σήμερα με αμεσότητα και υπευθυνότητα τα προβλήματα των αδέσποτων.

Μεγάλο Μπράβο σε όσους κατάφεραν αυτό το σημερινό λαμπρό αποτέλεσμα και από εδώ και στο εξής θα φροντίσουμε όλοι ώστε να γίνει το σημερινό γεγονός δεδομένο.

Δώρα Μαυρωνά

Προηγουμενο αρθρο
Aγρίνιο: Bαρύς ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης για άνδρα που δηλητηρίασε σκύλο
Επομενο αρθρο
ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας: Απάντηση στο κ. βουλευτή

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.