HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΓια τα τροχόσπιτα στους Μύλους και τη Γύρα

Για τα τροχόσπιτα στους Μύλους και τη Γύρα

Λευκάδα 18.04.2018

Προς κάθε ενδιαφερόμενο
Αφορά: Προστασία περιοχών Γύρας, Μύλων Λευκάδας ως NATURA 2000, βάση νόμου Νο 3937, ΦΕΚ Α /31.3.2011
Άρθρο 13, 4α, β.
Κωδικός GR 224001 σελ. ΦΕΚ 1637

Κάνω γνωστό αυτό που όλοι ήδη γνωρίζουμε:

Πάνω στις αμμουδιές των περιοχών Μύλων και Γύρας ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, μηχανοκίνητα τροχοφόρα όπως: τροχόσπιτα, κ.λπ. κινούνται ανενόχλητα παραβιάζοντας τον παραπάνω νόμο που ρητά στο άρθρο 13,4α, β, αναφέρει ότι:

«Δεν επιτρέπεται η Κίνηση μηχανοκίνητων οχημάτων εκτός οδικού δικτύου σε οικολογικές ευαίσθητες εκτάσεις όπως ενδεικτικά… ο αιγιαλός, οι αμμοθίνες κ.λ.»

Ο νόμος λοιπόν απαγορεύει κάθε κίνηση μηχανοκίνητων οχημάτων εκτός οδικού δικτύου στις χαρακτηρισμένες ως NATURA 2000 περιοχές Γύρας και Μύλων.

Αυτό αναιρεί τη γνωστή δικαιολογία του «παρκάρω και θα φύγω», δίνοντας το δικαίωμα στην εκτελεστική εξουσία για άμεση εφαρμογή του νόμου, εμποδίζοντας έτσι τα τροχόσπιτα που ρυπαίνουν την περιοχή, να κάνουν αυτό που ποτέ δεν θα τολμούσαν να κάνουν στην πατρίδα τους!!

Μια αντίστοιχη σηματοδότηση στις περιοχές ως προστατευόμενες NATURA 2000, όχι μόνο θα τις διαφήμιζε αλλά θα βοηθούσε και στο έργο της προστασίας των.

Ας πράξει λοιπόν κάθε υπεύθυνος το καθήκον του.

Θωμάς Στραγαλινός
Μηχανολόγος Μηχανικός

ΕΖΔ= Ειδική Ζώνη Διατήρησης
ΖΕΠ= Ζώνη Ειδικής Προστασίας

Προηγουμενο αρθρο
Η Λευκάδα δεν είναι μόνο παραλίες
Επομενο αρθρο
LEFKΑΔΑ: ηλεκτρονική μουσική με δυνατό μήνυμα

2 Σχόλια

  1. Άγγελος Σταγιάνος
    20 Απριλίου 2018 at 12:55 — Απάντηση

    Πρέπει όλοι να καταλάβουμε, πως οπουδήποτε κι αν πηγαίνουμε, όταν φεύγουμε, από αυτό το μέρος, ο επόμενος που θα πάει, δεν θα πρέπει να καταλάβει πως περάσαμε από κει!!!!!!

  2. Γιάννης
    20 Απριλίου 2018 at 08:22 — Απάντηση

    Δεν επιτρέπετε να παρκάρουμε σε περιοχές νατούρα και να πετάμε τα ελαστικά προφύλαξης. Αλλά επιτρέπεται να δημιουργούμε βουνά αποθέτοντας τα σκουπίδια ολου του νησιού στη θάλασσα που θα μας δροσίσει το καλοκαιράκι.

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.