HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΓια την Ελλάδα ρε γαμώτο

Για την Ελλάδα ρε γαμώτο

Τριγυρνώντας σε δρόμους της μικρής μας πόλης, το πρωί της Εθνικής Γιορτής, 25ης Μαρτίου, όταν η Φιλαρμονική παιάνιζε γιορτινά εμβατήρια στην κεντρική αγορά, με μεγάλη έκπληξη παρατήρησα ότι σε ελάχιστα σπίτια συμπολιτών μας υπήρχε ανηρτημένη στον ιστό, η γαλανόλευκη ελληνική σημαία, όπως ο άγραφος ηθικός νόμος, αλλά και η υποχρέωσή μας στα εθνικά σύμβολα ορίζει.

Το ενδιαφέρον μου να ερευνήσω με οδήγησε και σε άλλους δρόμους αλλά η απογοήτευσή μου ολοένα μεγάλωνε βλέποντας την ίδια φτωχή εικόνα. Έκανα διάφορες σκέψεις και κατάληξα ότι η αδιαφορία ζει και βασιλεύει για ό,τι έχει σχέση τα με την υποχρέωσή μας να σεβόμαστε την ιστορία μας και τις θυσίες των προγόνων μας να μας παραδώσουν ελεύθερη πατρίδα.

Αναλογίστηκα ότι η σημαία είναι το ιερότερο σύμβολο του έθνους μας, ότι για να κυματίζει περήφανη στα χέρια του σημαιοφόρου στρατιώτη χύνεται αίμα σε περιόδους πολέμου, ότι συμβολίζει την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και την ελευθερία των πολιτών της κι εμείς, δυστυχώς, ξεχνάμε την υποχρέωση να την υψώσουμε στο μπαλκόνι μας.

Δεν μπορώ και δεν επιτρέπεται να αποδώσω ευθύνες. Θέλω μόνον να υπενθυμίσω, σε όποιον αδιαφορεί, ότι έχουμε υποχρέωση στις μεγάλες εθνικές γιορτές να κολυμπάει η Ελλάδα στα εθνικά μας χρώματα, χωρίς υπενθυμίσεις από τις κατά τόπους εξουσίες.

Έχουμε υποχρέωση στη χώρα που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε και στη μνήμη των ηρώων που κατά καιρούς τη δόξασαν να τιμάμε τη σημαία μας όπως και όσο της αξίζει.

Θ. Μελάς

Προηγουμενο αρθρο
Προσλήψεις σε δασικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και της Π.Ε. Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Τ΄ Αη Χαράλαμπου η παλιά γειτονιά

1 Σχόλιο

  1. eftixios
    1 Απριλίου 2018 at 14:37 — Απάντηση

    Για αυτό φταίνε όλα τα συστημικά site και εφημερίδες τοπικά και εμβέλειας,τα παπαγαλάκια που λέει ο λαός, που όποιος βάζει στο σπίτι του την Ελληνική σημαία τον βαφτίζεται χρυσαυγίτη και ακροδεξιό.

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.