HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΓια τις σφραγισμένες παιδικές χαρές του Δήμου

Για τις σφραγισμένες παιδικές χαρές του Δήμου

Καλοκαιριάτικα με τα σχολεία κλειστά και το νησί γεμάτο κόσμο, οι παιδικές χαρές του Δήμου είναι σφραγισμένες, με ότι αυτό συνεπάγεται για τα παιδιά και για τον τουρισμό.

Στην τελευταία ανακοίνωσή του ο Δήμος, παρά την προσπάθεια να γυρίσει στο παρελθόν για να επιρρίψει ευθύνες, παρά το υπέρογκο ποσό που υποστηρίζει πως απαιτείται για την επισκευή τους, το συμπέρασμα που αβίαστα βγαίνει, είναι, πως χρειάστηκε σχεδόν τρία χρόνια για να … «καταμετρήσει» τις παιδικές χαρές του νησιού. Άλλο τίποτα δεν έκανε. Δες [ΕΔΩ]

Όσο για ευθύνες που καταλογίζει στους προηγούμενους, είναι άνευ αντικρίσματος. Οι προηγούμενοι είναι στα σπίτια τους. Οι Λευκαδίτες εξέλεξαν αυτούς, ακριβώς γιατί οι προηγούμενοι ήταν και αναποτελεσματικοί. Αν και η μια και μοναδική παιδική χαρά που λειτουργεί και είναι πιστοποιημένη (πλατεία Λάκη Σάντα), εγκαινιάστηκε επί δημαρχίας Αραβανή!

Και δεν είναι μόνο πως αδιαφόρησε ο Δήμος για τρία χρόνια. Παρουσιάζει τις παιδικές χαρές σαν τα παλάτια των Σεΐχηδων!

Στις αρχές Μαΐου έκλεισαν με εντολή εισαγγελέα, όλες οι παιδικές χαρές του νησιού, πλην μιας. Έκλεισαν την χειρότερη περίοδο και για τα παιδιά και για το νησί -λόγω τουρισμού. Κι όμως το πρόβλημα ήταν γνωστό στη Δημοτική Αρχή από όταν ανέλαβε κιόλας τα καθήκοντά της, δηλαδή τον Σεπτέμβρη του 2014. Από τότε ακούστηκε στα Δημοτικά Συμβούλια η σύσταση επιτροπής για τη μελέτη του προβλήματος. Η μονότονη απάντησε του Δήμου στις ερωτήσεις, ήταν, πως το πρόβλημα είναι μεγάλο.

Ήρθε ο Μάιος του 2017, έκλεισαν οι παιδικές χαρές για να μας ανακοινώσει προχθές ο Δήμος, πως στο νησί λειτουργούσαν 43 και πως χρειάζεται 1.800.000 για να πιστοποιηθούν οι 36 και να δημιουργηθούν 9 νέες! Όλες αυτές οι τραμπάλες που είχαν άναρχα, κατά τη δήλωση του Δήμου, τοποθετηθεί κάποτε, μετρήθηκαν σαν παιδικές χαρές; Χρειάζεται το νησί 45 παιδικές χαρές; Με ποια κριτήρια έγινε ο λογαριασμός. Όταν έχουν κλείσει οι υφιστάμενες από αδράνεια, να υπόσχεσαι 9 νέες, αυτό είναι κομματάκι κοροϊδία.

Πάντως ο δήμαρχος Μεγανησίου μας πληροφόρησε πως για τρεις παιδικές χαρές στο Μεγανήσι, θα χρειαστεί μόνο 35.000 ευρώ!

Το κονδύλι (1.800.000) είναι φανερό πως δημιουργήθηκε, ώστε να είναι τεράστιο για να καλύψει την έλλειψη έργων του δήμου στο συγκεκριμένο τομέα. Να μην έχεις ετοιμάσει καμία σε διάστημα τριών χρόνων και να λες καλοκαιριάτικα για εννέα νέες, αυτό είναι πρόκληση στον κοινό νου.

Το πρόβλημα αποδείχτηκε πολύ μεγάλο για τις δυνατότητες του Δήμου. Κανένας δεν θα κατέκρινε τον Δήμο επειδή δεν κατάφερε να επισκευάσει 43 παιδικές χαρές. Όμως ούτε μια σε τρία χρόνια;

Υπήρξε αδιαφορία, δεν ήταν θέμα χρημάτων… Κάποιες παιδικές χαρές βρίσκονται σε περιοχές δικαιοδοσίας του Λιμενικού ταμείου, που είναι πιο… εύρωστο οικονομικά. Η παιδική χαρά της παραλίας, πίσω από της «Μαργαρίτας» είναι μια από αυτές. Από το 2016 το ΛΤ έγραψε στον προϋπολογισμό του ποσό 50.000 ευρώ για την εν λόγω παιδική χαρά. Πέρασε το 2016 και το ποσό παρέμεινε αχρησιμοποίητο μέχρι τον Απρίλιο του 2017 όποτε άλλαξε κωδικό και από έργο, έγινε προμήθεια! Τελικά η παιδική χαρά σφραγίστηκε!
Και το Λιμενικό Ταμείο που είχε χρήματα και ο Δήμος που δεν είχε, έφτασαν στο ίδιο αποτέλεσμα, κινούμενοι με τους ίδιους ρυθμούς.

Ο Δημοτικός Σχολιαστής

Προηγουμενο αρθρο
Ξεχάστηκε και φέτος η Εύη Βουτσινά από το Φεστιβάλ Λευκαδίτικης Γαστρονομίας
Επομενο αρθρο
Φωτορεπορτάζ από την χορευτική παράσταση του Χ.Ο.Λ. και του συλλόγου «Αγερμός»

1 Σχόλιο

  1. anwnimos
    4 Ιουλίου 2017 at 10:53 — Απάντηση

    Πραγματικά αυτή η ανακοίνωση του Δήμου είναι από τις πιο καλοσχεδιασμένες, καλοδομημένες και έντεχνες παραπαλανητικές και προπαγαδιστικές της. Μεταθέτει περίτεχνα την ευθύνη αλλού και καλύπτει την ξεκάθαρη ανικανότητα της παρούσας Δημοτικής Αρχής να φτιάξει έστω και την παιδική χαρά στη Μαργαρίτα μέσω του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου το οποίο έχει το οικονομικό απόθεμα. Είναι χαρατκηριστικό δείγμα αυτής της Δημοτικής Αρχής που ως αντιπολίτευση χαρακτηριζόταν από υπερβολές, ανέφικτες απαιτήσεις και ανακρίβειες και τώρα ως διαχείριση της εξουσίας χαρακτηρίζεται από αδυναμία, αναποτελεσματικότητα και έλλειψη ικανότητας και αμεσότητας. Και έτσι αναπόφευκτα καταλήγει να στήνει επιμελώς εχθρούς, ευθύνες άλλων, αδυναμίες που υποτίθεται δεν είναι στο χέρι της αλλά και το μόνο που της μένει είναι να παίρνει στη σειρά όλα τα εγκαίνια, τις εκδηλώσεις και τα ταρατατζούμ για να φαίνεται. Τέλος δεν αποδίδει σε ότιδήποτε υλοποιείται τη θετική συμμετοχή των προκατόχων της. Πόσες μα πόσες ομοιότητες με την κεντρική κυβέρνηση!!!! Ο κόσμος παρασύρθηκε και εμπιστεύθηκε το λαϊκισμό και τις ανυπόστατες υποσχέσεις και τώρα το πληρώνει… Χαρακτηριστικό με τους συμβασιούχους καθαριότητας που τους έταξαν μονιμότητα και τώρα πάπαλα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.