HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΓιορτάστηκε και στη Λευκάδα η ημέρα λήξης του Β’ Παγκόσμιου πολέμου και της Εθνικής Αντίστασης

Γιορτάστηκε και στη Λευκάδα η ημέρα λήξης του Β’ Παγκόσμιου πολέμου και της Εθνικής Αντίστασης

Η 9η Μαΐου, ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, καθιερώθηκε το 1999, ως ημέρα Πανελλαδικού εορτασμού των Εθνικών αγώνων και της Εθνικής αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού, για την έμπρακτη απόδοση της οφειλόμενης τιμής προς τους πολεμιστές, τους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του αγώνα και της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944.

Ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος ήταν η πιο εκτεταμένη γεωγραφικά και δαπανηρή σε πλουτοπαραγωγικούς πόρους ένοπλη σύγκρουση στην ιστορία της ανθρωπότητας, στην οποία ενεπλάκη η πλειονότητα των εθνών, με κόστος περίπου 55,5 εκατομμυρίων νεκρών.

Το σημερινό πρόγραμμα στη Λευκάδα περιλάμβανε επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Μητροπόλεως και κατάθεση στεφάνων.

Στεφάνια κατέθεσαν εκ μερους της πολιτικης ηγεσιας, ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος, ο βουλευτής Λευκάδας Σταύρος Γρηγόρης, ο Αντιπεριφερειάρχη Θόδωρος Χαλικιάς και ο αντιδήμαρχος Σπύρος Πολίτης.

Προηγουμενο αρθρο
Για θαλλάσια σπορ στη Λευκάδα
Επομενο αρθρο
Η μελωδία της Ευτυχίας από τη χορωδία του Μουσικού Σχολείου Λευκάδας

1 Σχόλιο

  1. Σπυρος Πολίτης
    9 Μαΐου 2015 at 22:59 — Απάντηση

    Παρακαλω για μια διορθωση. Για λόγους ταξης και σε σχεση με τη καταθεση στεφανου που αναφερετε στο αρθρο σας, θα ηθελα να σας παω οτι δεν ειμαι αντιδήμαρχος αλλα εντεταλμένος σύμβουλος , και κατεθεσα το στεφανι τιμης στους πεσόντες , εκ μερους του Δημάρχου Λευκαδας που απουσίαζε.
    Ευχαριστω πολύ, εκ των προτερων. για την κατανόηση και την διορθωση.

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.