HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΓιώργος Καλούδης: Ο άμμος της Λευκάδας να αγοραστεί για την επίστρωση των παραλιών της Κέρκυρας

Γιώργος Καλούδης: Ο άμμος της Λευκάδας να αγοραστεί για την επίστρωση των παραλιών της Κέρκυρας

ΠΡΟΣ

1. Τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Θόδωρο Γαλιατσάτο
2. Τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων κ. Χρήστο Μωραίτη
2-10-2014

Ο άσπρος άμμος από την εκβάθυνση του δίαυλου της Λευκάδας να αγοραστεί για την επίστρωση των παραλιών Δασιάς και Ύψου.

1ο Θέμα προς συζήτηση και λήψη απόφασης από την ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του ΠΣΙΝ

Κύριε Περιφερειάρχη,
Κύριε Πρόεδρε,

Με βάση τον νόμο και το άρθρο 8 παρ. 1 του Κανονισμού Λειτουργίας του Π.Σ.Ι.Ν. περί δικαιωμάτων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, σας ζητάμε να εγγράψετε στην αμέσως επόμενη 2ήμερη Σύνοδο του Π.Σ.Ι.Ν., σε σειρά που να μπορούν να συζητηθούν, τα εξής 2 θέματα:

1) Αγορά (ή δωρεά) του άσπρου άμμου (από τη Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου) από την εκβάθυνση του δίαυλου της Λευκάδας για την επίστρωση και βελτίωση των παραλιών Δασιάς και Ύψου.
Εισήγηση: Από την εκβάθυνση του Δίαυλου της Λευκάδας έχουν συσσωρευθεί στη βόρεια παραλία της Λευκάδας λοφίσκοι από ωραία άσπρη άμμο, προερχόμενη (κυρίως) από τη παραλία του Αγίου Νικήτα. Η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου στην οποία ανήκει ο άμμος προτίθεται να τον πωλήσει.

Η παραλία της Δασιάς ήταν τις δεκαετίες του 1950 και 1960, μετά το Saint Tropez, η πιο φημισμένη παραλία της Ευρώπης (κυρίως λόγω Club Meditarane και Castello).

Το στένωμα των παραλιών αυτών είτε από καταπατήσεις είτε από τη διαπλάτυνση του δρόμου σε βάρος της παραλίας του Ύψου από τη χούντα είτε από την θάλασσα, σε συνδυασμό με την επίρριψη σε αυτές πριν από μιάμισυ δεκαετία μαύρου ποταμίσιου άμμου (από τον Στραβοπόταμο), τις οδήγησε σε παρακμή και κατά συνέπεια τον τουρισμό γύρω από αυτές, όπου υπάρχουν γύρω στις 15.000 τουριστικές κλίνες με πτωτική ποιοτική πορεία κάθε χρόνο.

Τα άγονα και χωρίς φυσικές παραλίες Κανάρια Νησιά έχουν «κατασκευασθεί τουριστικά με άμμο που μετέφεραν και μεταφέρουν από την Αφρική.
Παραλίες της Αττικής φτιάχτηκαν με άμμο της Λευκάδας.
Θα χαθεί άλλη μία ευκαιρία για τον τουρισμό της Κέρκυρας και εάν άμεσα δεν ληφθεί απόφαση και δεν δωρηθεί ή δεν αγορασθεί από τη Περιφέρεια και τον Δήμο Κερκυραίων η ωραία λευκή άμμος της Λευκάδας για να επιστρωθεί στις παραλίες Δασιάς και Ύψου.
Για τους λόγους αυτούς εισηγούμαστε τη λήψη απόφασης για:

Αγορά (ή δωρεά) του άσπρου άμμου (από τη Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου) από την εκβάθυνση του δίαυλου της Λευκάδας για την επίστρωση και βελτίωση των παραλιών Δασιάς και Ύψου.

Προηγουμενο αρθρο
Οδός Θ.Μαυρομμάτη: «Τίποτα δεν έχει αλλάξει και τίποτα δεν είναι όπως παλιά»
Επομενο αρθρο
Ανακοίνωση από το Επιμελητήριο Λευκάδας

7 Σχόλια

  1. Άγγελος Σταγιάνος
    5 Οκτωβρίου 2014 at 15:05 — Απάντηση

    κ. Καλούδη, ετούτο τον άμμο και τούτη τη θάλασσα,, τα ‘δωκε ο Θεός στη Λευκάδα, γι΄αυτό και δεν υπάρχουν πουθενά αλλού!!! Αν σου αρέσει έλα κάνε καμιά βουτιά εδώ και να χαίρεσαι.Αλλιώς, ξύδι και καλό ταξίδι.-

  2. Π.ΒΕΡΓΙΝΗΣ
    4 Οκτωβρίου 2014 at 20:58 — Απάντηση

    Κ. Καλούδη αγαπάς την Κέρκυρα; και θέλεις τον άμμο της Λευκάδας;

    Κάτσε καλά και σκάσε!!!

  3. maik
    3 Οκτωβρίου 2014 at 22:54 — Απάντηση

    Παιδια μην αγχωνεστε ολοι θα παρετε αμμο καποια καλα παιδια από τη Λευκαδα φροντιζουν για αυτο ο αστερας βουλιαγμενης ακουει εσεις από την Κεφαλονια κοιμαστε ελατε τωρα που γυριζει.

  4. ΣΠΥΡΟΣ Α.
    3 Οκτωβρίου 2014 at 21:10 — Απάντηση

    “H ωραία άσπρη άμμος της Λευκάδας προέρχεται από τη παραλία του Αγ. Νικήτα” όπως ομολογεί ο ίδιος ο κ. Καλούδης. (και από τα Πευκούλια, τον Άη Γιάννη, τους Μύλους και τη Γύρα, συμπληρώνω εγώ). Δεν προέρχεται από τη Δασιά, το Ύψος ή κάποια άλλη παραλία της Κέρκυρας.
    Με βάση ποιά λογική λοιπόν πρέπει, με την άμμο της Λευκάδας “να σωθεί ο τουρισμός της Κέρκυρας” (που δεν κινδυνεύει, αντίθετα ευημερεί με πολυάριθμα τσάρτερ και κρουαζιερόπλοια) και να καταστραφεί ο τουρισμός της Λευκάδας που στηρίζεται αποκλειστικά στις ακτές της οι οποίες συνεχώς απογυμνώνονται και απαιτούν άμεση αποκατάσταση?
    Χώρια που επί πλέον χωρίς το φράγμα της άμμου, καταστρέφονται υποδομές (δρόμος στον Αη. Γιάννη) και αν αυτό δεν αποκατασταθεί, ίσως κάποτε η θάλασσα εισχωρήσει στον ελαιώνα.
    Απαιτείται λοιπόν καθολική αντίδραση για να αποτραπούν οι προκλητικές απαιτήσεις και η άμμος να παραμείνει στο Νησί που τη δημιούργησε και την έχει απόλυτη ανάγκη για την οικονομική επιβίωσή του.

  5. ΓΙΩΡΓΟΣ Π.
    3 Οκτωβρίου 2014 at 19:04 — Απάντηση

    Ο Καλούδης έκανε μια πρόταση. Καλή κακή, ας το αφήσουμε. Οι απαντήσεις των δύο σχολιαστών δεν είναι “απαντήσεις” αλλά εξυπνακισμοί με υπονοούμενα. Στο δημόσιο διάλογο απαιτούνται όμως καθαρές και σοβαρές απαντήσεις, ακόμα και σε “κακές” προτάσεις.Δηλαδή: “αυτά που λέει ο Καλούδης είναι απαράδεκτα διότι…και διότι…”

  6. Βιολέττα Σάντα
    3 Οκτωβρίου 2014 at 15:53 — Απάντηση

    Νομίζω βάλετε το πρόβλημα στη σωστή του βάση. Μη ξεχνάμε ότι οι πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές έγιναν ενώ είχε ανακύψει το θέμα της άμμου της Λευκάδας. Ο κ. Καλούδης ήταν υποψήφιος Περιφερειάρχης, άρα όφειλε να γνωρίζει. Ακόμα κι αν η πρεμούρα του για την Κέρκυρα είναι τόσο μεγάλη για… «τυπικούς λόγους» έπρεπε να σιωπήσει.

  7. Π.Σκληρος
    3 Οκτωβρίου 2014 at 15:43 — Απάντηση

    Ο κ.Καλουδης δεν ξερει τι λεει και τι ζηταει αναφορικα με την αμμο της Λευκαδας.Εχει το νου του στην Κερκυρα και αγνοει τα παντα-τελικα -γυρω απο το θεμμα της αμμου, το οποιο ωφειλε να γνωριζει, εστω και μεσω του αντιπεριφερειαρχη του κ.Σουνδια. Αλλα.. δεν ηξερε,δεν ρωταγε??

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.