HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΓλάστρες και σκουπίδια: Κάνοντας τον συνήγορο του διαβόλου!

Γλάστρες και σκουπίδια: Κάνοντας τον συνήγορο του διαβόλου!

Τα σκουπίδια… γενικώς και η καθαριότητα της πόλης

Συναντήσεις και ανακοινώσεις είχαμε το τελευταίο διάστημα μεταξύ του Δημάρχου και του Επιμελητηρίου, καθώς και μεταξύ του Επιμελητηρίου και των μελών του του κλάδου εστίασης. Εκφράστηκαν αγωνίες και ευχές για την επίλυση του προβλήματος των απορριμμάτων εκατέρωθεν. Η απομάκρυνση των απορριμμάτων από την χωματερή είναι το σπουδαιότερο πρόβλημα αυτή την εποχή αλλά δεν είναι το μοναδικό.

Το άλλο είναι η καθαριότητα της πόλης και η εικόνα της, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες. Όταν μέρα νύχτα υπάρχουν βουνά σκουπιδιών έξω από τους κάδους σε κεντρικότατα σημεία της πόλης. Για αυτό το θέμα και τις ευθύνες που υπάρχουν, δεν διαβάσαμε να υπήρξαν συζητήσεις ή τουλάχιστον δεν ανακοινώθηκε κάτι.

Η μεταφορά των απορριμμάτων εκτός Λευκάδας θα διώξει την μπόχα και τους κινδύνους που εγκυμονεί η συγκέντρωσή τους στη χωματερή, αλλά δεν θα λύσει το πρόβλημα της καθαριότητας της πόλης. Είναι δυο διαφορετικά θέματα.

Καλό είναι ο Δήμος που έχει αναλάβει την αποκομιδή των απορριμμάτων και το Επιμελητήριο, τα μέλη του οποίου είναι οι μεγάλοι παραγωγοί απορριμμάτων, να επικεντρωθούν και στο θέμα της καθαριότητας της πόλης. Μην ξεχνάμε πως υπεύθυνοι για τα σκουπίδια είναι πάντα δυο. Αυτός που τα παράγει και αυτός που έχει αναλάβει την αποκομιδή τους.

Ο πόλεμος της γλάστρας

Με το ξεκίνημα της συγκέντρωσης από τον Δήμο της πληθώρας των γλαστρών που έκλειναν δρόμους και πεζοδρόμια, ξεκίνησε η γνωστή σε τέτοιες περιπτώσεις… αμπελοφιλοσοφία.
Διότι ως γνωστόν όλοι είμαστε υπέρμαχοι των αλλαγών φτάνει να μην μας ακουμπούν!

Επιστρατεύονται τα γνωστά και άκρως ανόητα επιχειρήματα: γιατί ασχολείστε με τις γλάστρες, όταν το θέμα των σκουπιδιών, είναι πρωτεύον. Γιατί ενώ το δίκτυο ύδρευσης είναι κόσκινο, μαζεύετε τα λουλουδάκια και άλλα τέτοια γραφικά. Λες και η επίλυση του ενός προβλήματος ακυρώνει τη λύση του άλλου. Λες και ο υπάλληλος με το φορτηγάκι που κουβαλά τις γλάστρες, αν δεν το έκανε, θα βοηθούσε μια ώρα αρχύτερα στη λύση του προβλήματος των απορριμμάτων!

Είναι διαπιστωμένο, έχει αποδειχτεί στην πράξη άπειρες φορές, πως όταν δεν θέλουμε να λύσουμε ένα πρόβλημα, συστήνουμε επιτροπή για την επίλυσή του! Ή ξεκινούμε ατέρμονες συζητήσεις. Πάει η λύση ξεχάστηκε, ακυρώθηκε. Όλες αυτές οι χαμηλών τόνων -μέχρι στιγμής- προτροπές, ότι έπρεπε ο δήμαρχος να συζητήσει πριν αρχίσει να συγκεντρώνει τις γλάστρες, είναι εκ του πονηρού και βασίζονται στην «φιλοσοφία» που προανέφερα, της μη λύσης και του παραγοντισμού.

Είναι υποκριτικό να δηλώνουν κάποιοι πως χάσαμε την ομορφιά των λουλουδιών για περιοχές όπως η οδός Γολέμη και η Άγγελου Σικελιανού, την ίδια στιγμή που δεν μας ενοχλεί να τρώει και να πίνει κόσμος δίπλα στους σκουπιδοτενεκέδες. Αν έδειχναν την ίδια ευαισθησία για το «κάλλος», δεν θα επέτρεπαν στους δρόμους που υπάρχουν καταστήματα εστίασης, να υπάρχουν κάδοι απορριμμάτων. Και μάλιστα να είναι μέρα νύχτα ξέχειλοι σκουπιδιών.

Το ζητούμενο δεν είναι αν καλώς η δημοτική Αρχή μαζεύει τις γλάστρες. Αλλά αν θα έχει το θάρρος να μαζέψει το κάθε τι άχρηστο, περιττό και παραπανίσιο, που με το έτσι θέλω τοποθετείται σε δημόσιους και κοινοχρήστους χώρους. Κυρίως, αν θα δείξει την ίδια πυγμή το καλοκαίρι. Εκεί θα κριθεί.

Υ.Σ.
Σε ότι αφορά την κεντρική Πλατεία, ας μην ξεχνούν οι υπέρμαχοι της πρασινάδας, πως, το ύφος, η ιστορία και η αρχιτεκτονική της, δεν συνάδουν και με πολλά άνθη.

Προηγουμενο αρθρο
7 Οκτωβρίου 1571: Σαν σήμερα η Ναυμαχία της Ναυπάκτου
Επομενο αρθρο
Πτώση μεγάλου κλώνου από τον πλάτανο στον Φρυά

3 Σχόλια

  1. Γαζής Σπυρος
    10 Οκτωβρίου 2019 at 13:36 — Απάντηση

    Ο σκοπός τελικά θα είναι τα καταραμένα τραπεζοκαθίσματα και όχι οι γλαστρες

  2. Ελα Αλεκο
    8 Οκτωβρίου 2019 at 12:25 — Απάντηση

    Θα εχει και αυτος ακριβως την ιδια μοιρα με τον προηγουμενο.Δεν κοιταζει που σκυλοβρωμαει ολο το νησι οι γλαστρες τον μαραναν.

  3. Αλεκος
    8 Οκτωβρίου 2019 at 08:47 — Απάντηση

    Δεν μας ταπε καλα ο δημαρχος οτι θελει Τρικαλα?Στα τρικαλα ειναι καταπρασινα ολα.και τα παρτερια και τα πεζοδρομια κι ο ιδιος ο δημος τα φροντιζει. Να μαζεψει γλαστρες που ενοχλουν η τοποθετουνται για απαγορευση παρκιν αλλα οχι μια ομορφη γωνια που αρεσε η αν θελετε ηταν ωραια γωνια με τα πρασινα και τα λουλουδια. Υπηρξε λαιλαπα κι αυτο ο δημαρχος και το ξερει και δεν τοθελε ετσι. Γιαυτο και την γλυτωσαν και τα στενα που λογω πυροσβεστικης ηταν στη σειρα τους να ανοιξουν αρα να μαζευτουν οι γλαστρες.Τωρα οσο για την πλατεια,οταν δεν υπηρχε νερο…δεν υπηρχαν και γλαστρες!!! Τωρα μαλιστα που εκλεισαν ηδη τα περισσοτερα μαγαζια ειναι ομορφες -για το δημαρχο-οι εγκαταλημενες κλειστες ομπρελες και οι καρεκλες αναποδα?

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.