HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΔήλωση – Απάντηση Αντιπροέδρου Πνευματικού Κέντρου στον «Ορφέα»

Δήλωση – Απάντηση Αντιπροέδρου Πνευματικού Κέντρου στον «Ορφέα»

Δήλωση Αναστασίου ι. Γαζή
Αντιπροέδρου Πνευματικού Κέντρου

To Δ.Σ του Ορφέα διακινεί με κάθε μέσον και εκτός Λευκάδας ένα κείμενο «ανοιχτής επιστολής-διαμαρτυρίας» κατά του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Λευκάδας, προβάλλοντας δυο ήσσονος σημασίας θέματα.
Κανείς ποτέ δεν αμφισβήτησε ότι ο Ορφέας ήταν το μοναδικό Ελληνικό-Λευκαδίτικο συγκρότημα που έλαβε μέρος στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλόρ το 1962, ούτε προφορικά ούτε γραπτά. Το Πνευματικό Κέντρο ως διοργανωτής του θεσμού γνωρίζει πολύ καλά την ιστορία του.

Επίσης κανείς ποτέ δεν αμφισβήτησε ότι το Λαογραφικό Μουσείο του Ορφέα αποτελεί λαογραφικό στολίδι για τον τόπο μας. Όμως το έντυπο πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Φολκλόρ, που εκδίδεται κάθε χρόνο από το Πνευματικό Κέντρο, δεν είναι λίστα μουσείων αλλά καλαίσθητο ενημερωτικό έντυπο που αναφέρεται στην διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Φολκλόρ και μόνο σε αυτό. Το Λαογραφικό Μουσείο του Ορφέα αναφέρεται στη λίστα μουσείων του τουριστικού οδηγού ” Λευκάδα όλο το χρόνο” ο οποίος αποτελεί επίσης έκδοση του Πνευματικού Κέντρου και διανέμεται ευρέως σε πάμπολλα σημεία του νησιού.

Θέλω να εκφράσω τη λύπη μου και συγχρόνως την απορία μου πως είναι δυνατόν η διοίκηση ενός ιστορικού Συλλόγου όπως ο Ορφέας με πολύχρονη και πλούσια παρουσία στη Λευκάδα, να έχει τόσο μικροπρεπή και στενόκαρδη αντίληψη των πραγμάτων. Περίμενα περισσότερη ευγένεια προς το πρόσωπό μου και προς το θεσμό που εκπροσωπώ.

Αναστάσιος Ι.Γαζής
Αντιπρόεδρος Πνευματικού Κέντρου

Προηγουμενο αρθρο
Νεκρός ανασύρθηκε από τη θάλασσα 77χρονος στο Νυδρί
Επομενο αρθρο
ARTηρια: Ομάδες – Εργαστήρια

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.