HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΔήλωση Δημάρχου για την Εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου

Δήλωση Δημάρχου για την Εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου

ΝΟΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ

Η 25η Μαρτίου δεν είναι απλώς μια επέτειος, μια αφορμή για εθιμοτυπικές δηλώσεις και παρεμβάσεις. Στον αντίποδα, είναι μια μέρα ορόσημο για τη γέννηση του ελληνικού έθνους και λαού, η πλέον ιδανική για να αφουγκραστούμε τα μηνύματα που αποστέλλουν οι πιο λαμπρές σελίδες της Ιστορίας μας. Τα μηνύματα της Ελευθερίας, της Ανεξαρτησίας, μα και της δύναμης που έχουν οι άνθρωποι όταν ενωμένοι αναλαμβάνουν να ορίσουν τη μοίρα τους.

Η επανάσταση του 1821, η απόφαση των σκλάβων να πολεμήσουν τη σκλαβιά και να κατακτήσουν την ελευθερία, με τίμημα ακόμη και τον θάνατό τους, είναι μια στιγμή τομής στην Ιστορία των Ελλήνων, στην Ιστορία του Ανθρώπινου Γένους. Είναι εκείνο το παρελθόν που αδιάκοπα συνομιλεί με το παρόν και το μέλλον, ορίζοντας ως χρέος κάθε επόμενης γενιάς την ανυποχώρητη αντίσταση απέναντι σε κάθε μορφή τυραννίας.

Η αναμέτρηση με το ηθικό καθήκον είναι καθημερινή, αφορά τις αρχές, τις αξίες, συνολικά τον τρόπο ζωής που επιλέγουμε ως άτομα, ως κοινωνία, ως λαός. Οι προκλήσεις της σημερινής εποχής νοηματοδοτούν το σινιάλο που μας κάνουν οι πρόγονοί μας, το μήνυμα να οικοδομήσουμε μια πατρίδα ελεύθερη, με ελεύθερους ανθρώπους και αλληλέγγυες σχέσεις με τους γείτονες. Και αν το πιο μεγάλο ταξίδι ξεκινά από ένα βήμα, οι πιο μεγάλοι αγώνες ξεκινούν από τον τόπο που κατοικούμε, που εργαζόμαστε, τον τόπο που θα παραδώσουμε στα παιδιά μας.

24 Μαρτίου 2015

Δήμαρχος Λευκάδας,
Κωνσταντίνος Δρακονταειδής

Προηγουμενο αρθρο
Εθελοντές και Κοινωνικό Παντοπωλείο
Επομενο αρθρο
Συγχαρητήρια στη «Νίκη» Λευκάδας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νικιάνας «Οι Σκάροι»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.