HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΔήλωση Θανάση Καββαδά για τις νέες παρατάσεις στο Κτηματολόγιο

Δήλωση Θανάση Καββαδά για τις νέες παρατάσεις στο Κτηματολόγιο

Δήλωση Θανάση Καββαδά για τις νέες παρατάσεις στο Κτηματολόγιο

«Επιτέλους η Κυβέρνηση και το υπουργείο Περιβάλλοντος, κατανόησαν την ανάγκη να βρεθούν δίπλα στους ανθρώπους που αγωνιούν για τις περιουσίες τους και το Κτηματολόγιο.

Μετά από πολλαπλές παρεμβάσεις και ειδικότερα με την ερώτηση που κατέθεσα με αρ. Πρωτ. 3847/28.11.2018 για νέα παράταση στο Κτηματολόγιο και για την οριστικοποίηση των δικαιωμάτων, το υπουργείο Περιβάλλοντος παρέτεινε για ένα χρόνο τις προθεσμίες σε όλες τις περιοχές της χώρας που κηρύχθηκαν υπό κτηματογράφηση πριν από τις 2/8/2006 η συνολική προθεσμία ανέρχεται πλέον στα 15 από τα 14 έτη), και κατά τρείς μήνες για τις περιοχές που έληγαν τα δικαιώματα εντός του 2018 και είχαν ήδη πάρει 9μηνη παράταση.

Σημειώνω επίσης ότι έχω προτείνει με την ανωτέρω ερώτησή μου να ανασταλεί η προθεσμία στις κτηματολογικές ενότητες της Λευκάδας που λήγουν το 2018 και το 2019 για όσο διάστημα «τρέχει» η διαδικασία του επαναπροσδιορισμού στο νησί. Δηλαδή να «παγώσουν» οι προθεσμίες για την οριστικοποίηση των δικαιωμάτων από την ημερομηνία έναρξης λειτουργίας του Κτηματολογικού Γραφείου στους Σφακιώτες και το υπόλοιπο του χρόνου που σήμερα απομένει να συνεχίσει να «τρέχει» μετά την ολοκλήρωση του επαναπροσδιορισμού.

Πληροφορούμαι από το Κτηματολόγιο ότι η προσέγγιση στην πρότασή μου είναι θετική.
Ελπίζουμε και αναμένουμε το καλύτερο για τους πολίτες της Λευκάδας».

Για να δείτε την ερώτηση πατήστε εδώ:

Προηγουμενο αρθρο
Ευχαριστίες Φιλαρμονικής Εταιρίας Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Ν Ε ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας: δίκαιη πολιτική με κοινωνικό πρόσημο

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.