HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΔήλωση Συγκομιδής Αμπελουργικών Προϊόντων

Δήλωση Συγκομιδής Αμπελουργικών Προϊόντων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝ/ΣΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ «ΤΑΟΛ» κάνει γνωστό στους κατόχους αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων των οποίων η σταφυλική παραγωγή προορίζεται για οινοποίηση, ότι υποχρεούνται αμέσως μετά το πέρας του τρυγητού να υποβάλλουν δήλωση συγκομιδής. Ειδικότερα για το έτος 2015 οι δηλώσεις συγκομιδής θα υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας «ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ» της επίσημης ιστοσελίδας του Υπ.Α.Α.Τ. www.minagric.gr.

Η ημερομηνία υποβολής των Δηλώσεων Συγκομιδής άρχισε την 1η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015 και λήγει στις 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015, όπου και η ψηφιακή υπηρεσία θα κλείσει. Μετά την ολοκλήρωση της Δήλωσης Συγκομιδής (30 Νοεμβρίου), υπάρχει η δυνατότητα εκτύπωσης από τους παραγωγούς του αντιγράφου της Δήλωσης που ενέχει θέση βεβαίωσης κατάθεσης Δήλωσης Συγκομιδής.

Απαλλάσσονται από την υποχρέωση υποβολής Δήλωσης Συγκομιδής:

α) Οι αμπελουργοί των οποίων το σύνολο της σταφυλοπαραγωγής προορίζεται για άμεση μεταποίηση σε χυμό σταφυλιών. Σε περίπτωση πώλησης μέρους σταφυλικής παραγωγής, ο παραγωγός υποχρεούται να υποβάλει δήλωση συγκομιδής και η ποσότητα που πωλείται προς χυμοποίηση εισάγεται στο πεδίο «ΑΛΛΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ», ενώ η ποσότητα που προορίζεται για οινοποίηση στο πεδίο «ΟΙΝΟΠΟΙΗΘΕΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΛΟΥΝΤΑ» ή «ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ» ή «ΠΩΛΗΘΕΝΤΑ ΣΕ ΟΙΝΟΠΟΙΟ».

β) Οι αμπελουργοί των οποίων οι εκμεταλλεύσεις τους καταλαμβάνουν λιγότερο από 1 στρέμμα αμπελώνα και το παραγόμενο προϊόν προορίζεται για οικογενειακή κατανάλωση και

γ) Οι οινοποιοί κάτοχοι αμπελουργικής έκτασης οι οποίοι οινοποιούν οι ίδιοι το σύνολο της παραγωγής τους. Οι αμπελουργοί που παραδίδουν την σταφυλική τους παραγωγή σε οινοποιείο προς οινοποίηση και η παραγωγή αυτή επιστρέφεται με την μορφή τελικού προϊόντος στον αμπελουργό, υποχρεούνται να υποβάλλουν επιπλέον της Δήλωσης Συγκομιδής και Δήλωση Παραγωγής.

Σε περίπτωση ολοκληρωτικής καταστροφής της ετήσιας σταφυλικής παραγωγής οι παραγωγοί είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν μηδενική Δήλωση Συγκομιδής.

Εκτός περιπτώσεων ανωτέρας βίας, οι υπόχρεοι για Δηλώσεις Συγκομιδής που δεν υποβάλλουν τις δηλώσεις αυτές αποκλείονται των διαφόρων ευεργετημάτων των μέτρων που προβλέπονται για την τρέχουσα και την επόμενη αμπελοοινική περίοδο.

Ο Συν/σμός μας θα παρέχει βοήθεια στα μέλη του για την υποβολή της δήλωσης συγκομιδής τους από 29-10-2015 έως 30-11-2015.

Για οποιαδήποτε διευκρινιστική πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στα γραφεία του Συν/σμού τηλ. 26450 22221

Λευκάδα 23-10-2015
Α.Σ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Προηγουμενο αρθρο
«Ένα τραπέζι… Λευκάδα» την Κυριακή 1/11 στον skai
Επομενο αρθρο
Ανακοίνωση Λαϊκής Ενότητας για τη 28η Οκτωβρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.