HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΔήλωση υποψ. Δημάρχου Λευκάδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Β. Βερροιώτη, για την κινητοποίηση των αγροτοκτηνοτρόφων

Δήλωση υποψ. Δημάρχου Λευκάδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Β. Βερροιώτη, για την κινητοποίηση των αγροτοκτηνοτρόφων

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨ. ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΜΕ ΤΗ «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ», Β. ΒΕΡΡΟΙΩΤΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΦΛΕΒΑΡΗ

Το Σάββατο 2 Φλεβάρη, πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση των αγωνιζόμενων αγροτοκτηνοτρόφων της Αιτωλοακαρνανίας και από το μπλόκο του Λούρου Πρέβεζας στα διόδια του Ακτίου. Η κινητοποίηση αυτή είναι ένας ακόμα σταθμός της πανελλαδικής κινητοποίησης τον αγροτοκτηνοτρόφων που εκτιλύσσεται το τελευταίο διάστημα. Είναι ένας αγώνας για την επιβίωσή τους που η αντιλαϊκή πολιτική τις Απ, της ΕΕ που υλοποιούν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και τα στηρίγματά τους διαχρονικά. Είναι η πολιτική που στηρίζει την μεγάλη επιχειρηματική δράση στον αγροτικό τομέα και πετάει έξω από τη γη τους με τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους.

Η κυβέρνηση δείχνει το φόβο της αφού από την πρώτη στιγμή των κινητοποιήσεων δραστηριοποίησε ολόκληρο τον κατασταλτικό μηχανισμό με πρωτοφανείς fast-track διώξεις. Ακόμα και στην κινητοποίηση στα διόδια του Ακτίου με εντολή της κυβέρνησης κινητοποιήθηκε μεγάλη αστυνομική δύναμη. Ο στόχος προφανής. Να τρομοκρατηθούν όσοι σκέφτονται να κινητοποιηθούν. Η προσπάθεια της κυβέρνησης όμως έπεσε στο κενό! Τα αγροτικά μηχανήματα έφτασαν κανονικά στα διόδια, τα σωματεία των εργαζομένων συμμετείχα στη συγκέντρωση.

Καλούμε το σύνολο των εργαζομένων να μην πέσεις στην παγίδα του κοινωνικού αυτοματισμού μα να μη στραφεί ενάντια στις αγωνιζόμενους αγρότες και να αποτελέσει ασπίδα αλληλεγγύης ενάντια στον αυταρχισμό της κυβέρνησης. Να δουν και να αντιπαλέψουν τον κοινό εχθρό, την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ευρωπαϊκής ένωσης για λογαριασμό του κεφαλαίου, που πετσοκόβει μισθούς συντάξεις και κοινωνικές παροχές σε όλο το λαό.

Να βγάλουν τα πολιτικά συμπεράσματα και να κάνουν κριτήριο ψήφου την ίδια τους την πείρα καταδικάζοντας σε όλες τις κάλπες όλους όσους τους έφεραν σ’ αυτή την κατάσταση, που τους κορόιδεψαν, όλες τις προηγούμενες μαζί με τη και την τωρινή κυβέρνηση και όσους σήμερα παρουσιάζονται να αγωνιούν για το μέλλον των φτωχών λαϊκών στρωμάτων αλλά στην πραγματικότητα είναι «λύκοι με προβιά». Μαζικά, ο λαός, να ενισχύσει τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στις εκλογές σε Δήμους και Περιφέρειες και του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές αλλά και στις βουλευτικές, όταν αυτές γίνουν. Αυτή είναι η μόνη επιλογή που θα ενισχύσει την αποτελεσματικότητα των λαϊκών αγώνων.

Προηγουμενο αρθρο
Παρεκκλήσι θα «τοποθετηθεί» απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Μηνά
Επομενο αρθρο
Ερώτηση Θανάση Καββαδά για τις μεγάλες καθυστερήσεις στην έκδοση των συντάξεων

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.