HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΔήλωση Χρήστου Παπαδόπουλου για την κινητοποίηση στην Ήπειρο εναντίον της εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων

Δήλωση Χρήστου Παπαδόπουλου για την κινητοποίηση στην Ήπειρο εναντίον της εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων

ΔΗΛΩΣΗ ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ.

Xαιρετίζουμε τη μεγάλη κινητοποίηση του Ηπειρωτικού λαού το Σάββατο 11 Μαΐου στα Γιάννενα ενάντια στην εκμετάλλευση από τις πολυεθνικές, των υδρογονανθράκων της Ηπείρου, του Ιονίου , της Κρήτης και όλης της χώρας μας.

Xαιρετίζουμε την παρουσία στα Γιάννενα αγωνιστών από τα κινήματα και τις πρωτοβουλίες όλης της χώρας, ενάντια στην καταλήστευση του ενεργειακού πλούτου της χώρας με την παράλληλη καταστροφή του περιβάλλοντος από τις πολυεθνικές.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που παραδίδει τη χώρα σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους με μνημονιακούς νόμους, καταστρεπτικούς για το περιβάλλον, που καταψήφιζε όταν ήταν στην αντιπολίτευση
Μετά την ανάπτυξη μαζικών κινημάτων σε όλη τη χώρα και στα Ιόνια έχουμε τα πρώτα θετικά αποτελέσματα αυτών των κινητοποιήσεων.

Η Περιφερειακή ¨Ένωση Δήμων Ιονίων Νήσων (Π.Ε.Δ.Ι.Ν.) με πρόσφατη απόφασή της τάχτηκε με μεγάλη πλειοψηφία ενάντια στην εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων του Ιονίου, με εξορύξεις, από τις πολυεθνικές της ενέργειας.

Εμείς θεωρούμε ότι ο τεμαχισμός του Ιονίου σε θαλάσσια οικόπεδα και η εκχώρηση τους με μνημονιακούς νόμους, χωρίς καμιά ουσιαστική μέριμνα για το περιβάλλον, σε πολυεθνικές για εκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων και μάλιστα στην πιο σεισμογενή περιοχή της χώρας και με βασική οικονομική δραστηριότητα τον τουρισμό θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομία της περιοχής και στο περιβάλλον.

Θα αποδώσει ψίχουλα στα κρατικά ταμεία και στην Τ.Α., ενώ οι κίνδυνοι πολεμικής εμπλοκής θα αυξηθούν και η ένταξη της χώρας στους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων θα δυναμώσει.

Πρέπει να καταργηθούν όλες οι μνημονιακές συμβάσεις έρευνας και εξορύξεων υδρογονανθράκων της κυβέρνησης ,με τους μονοπωλιακούς ομίλους στην ¨Ηπειρο, στο Ιόνιο και σε όλη τη χώρα. Να σταματήσουν άμεσα η έρευνα και οι εξορύξεις.

Στηρίζουμε τα κινήματα που αναπτύσσονται, την ¨Ήπειρο, στα Ιόνια και σε όλη την Ελλάδα ,τις θετικές αποφάσεις μαζικών φορέων όλης της χώρας, που αγωνίζονται ενάντια στην κυβερνητική πολιτική που εκχωρεί τον ενεργειακό μας πλούτο.

Περιμένουμε να τοποθετηθούν άμεσα και όλοι οι υποψήφιοι Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι της χώρας στις περιοχές που εκχωρούνται για έρευνα και εκμετάλλευση στις πολυεθνικές.

Χρήστος Παπαδόπουλος
μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Λαϊκής Ενότητας
11 Μαΐου 2019

Προηγουμενο αρθρο
Αίτημα πρωτοβουλίας πολιτών Λευκάδος κατά των εξορύξεων υδρογονανθράκων
Επομενο αρθρο
Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Ερχονται βροχές, καταιγίδες και χαλάζι

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.