HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΔήμαρχος Λευκάδας μέχρι τις 31 Αυγούστου ο Μάρκος Νικητάκης

Δήμαρχος Λευκάδας μέχρι τις 31 Αυγούστου ο Μάρκος Νικητάκης

ΠΡΑΚΤΙΚΟ

των συµβούλων του επιτυχόντος συνδυασµού του ∆ηµοτικού Συµβουλίου Λευκάδας «ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑ∆Α» της αρ. 13ης/19 ΕΙ∆ΙΚΗΣ Συνεδρίασης ΕΚΛΟΓΗΣ ΝΕΟΥ ∆ΗΜΑΡΧΟΥ (άρθρο 60, Ν. 3852/10)

Στη Λευκάδα σήµερα στις 14 του µηνός Ιουνίου του έτους 2019, ηµέρα Παρασκευή και ώρα 12:00 συνήλθε σε δηµόσια Ειδική συνεδρίαση ο επιτυχών συνδυασµός του ∆ηµοτικού Συµβουλίου του ∆ήµου Λευκάδας «ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑ∆Α», στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του ∆ιοικητηρίου Λευκάδας (Ταχ. ∆/νση: Αντ. Τζεβελέκη & Υποσµ. Κατωπόδη), ύστερα από την µε αρ. πρωτ. 11766/13-6-2019 έγγραφη πρόσκληση του εκλεγέντα µε τις περισσότερες ψήφους ∆ηµοτικού Συµβούλου του επιτυχόντος συνδυασµού, κ. Χρήστου Κατηφόρη, που επιδόθηκε και δηµοσιεύθηκε νόµιµα, σύµφωνα µε τις διατάξεις του άρθρου 60 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ Α’ 87), προκειµένου να εκλέξει το νέο ∆ήµαρχο.

∆ιαπιστώθηκε από τον Προεδρεύοντα στη συνεδρίαση, κ. Χρήστο Κατηφόρη, πως υπήρξε νόµιµη απαρτία, µε παρόντα τα δεκαεννέα (19) µέλη του επιτυχόντος συνδυασµού:

Παρόντες
1 Κατηφόρης Χρήστος (Προεδρεύων)
2 Γκογκάκης Γρηγόριος
3 Νικητάκης Μάρκος
4 Περδικάρης Αθανάσιος
5 Σέρβος Κων/νος
6 Φίλιππας Γεώργιος
7 Βλάχος Ευστάθιος
8 Κούρτης Φίλιππος
9 Γιαννιώτης Οδυσσέας
10 Βλάχος Κων/νος
11 Πολίτης Σπυρίδων
12 Παπαδόπουλος Ανδρέας
13 Θερµός Ευάγγελος
14 Χαλικιάς Ευάγγελος
15 Γαρύφαλλος ∆ηµήτριος
16 Κοντοµίχης Ευάγγελος
17 Αρβανίτης Σπυρίδων
18 Σκλαβενίτης Ευάγγελος
19 Κακλαµάνη Αναστασία

[Ο απερχόµενος ∆ήµαρχος κ. Κων/νος ∆ρακονταειδής είναι παρών στη συνεδρίαση χωρίς δικαίωµα ψήφου (άρθρο 54 του ν. 3852/2010)]

Στη συνέχεια ο Προεδρεύων είπε τα εξής:

«Ο ∆ήµαρχος κ. Κων/νος ∆ρακονταειδής µε την υπ΄αριθ. 11438/10-06-2019 αίτησή του, παραιτήθηκε από το αξίωµα του ∆ηµάρχου Λευκάδας προκειµένου να θέσει υποψηφιότητα στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019.

Η παραίτησή του έγινε δεκτή µε τη υπ΄αριθ. 127898/13-06-2019 πράξη του Ελεγκτή Νοµιµότητας.

Ο παραιτηθείς ∆ήµαρχος επιθυµεί να καταλάβει θέση δηµοτικού συµβούλου και τη βούλησή του αυτή την γνωστοποίησε εγγράφως στο Γενικό Γραµµατέα της Αποκεντρωµένης ∆ιοίκησης συνυποβάλλοντας τη δήλωση παραίτησής του από το αξίωµα σύµφωνα µε τις δ/ξεις της παρ. 2 του άρθρου 54 του Ν. 3852/10.
Κατόπιν αυτού παραµένει δηµοτικός σύµβουλος της παράταξής µας.

Σύµφωνα µε τις διατάξεις του άρθρου 60 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ Α’ 87), θα πρέπει να γίνει η εκλογή του νέου ∆ηµάρχου για το εναποµείναν χρονικό διάστηµα της θητείας µας από τους ∆ηµοτικούς Συµβούλους του επιτυχόντος συνδυασµού, µε µυστική ψηφοφορία και µε την απόλυτη πλειοψηφία του συνολικού αριθµού των συµβούλων.

Αν ύστερα από δύο διαδοχικές ψηφοφορίες κανείς δεν συγκεντρώσει την αναφερόµενη απόλυτη πλειοψηφία, γίνεται τρίτη ψηφοφορία, κατά την οποία εκλέγεται όποιος συγκεντρώνει τη σχετική πλειοψηφία. Όλες οι ψηφοφορίες γίνονται στην ίδια συνεδρίαση. Αν στην τρίτη ψηφοφορία δύο ή περισσότεροι έλαβαν ίσο αριθµό ψήφων γίνεται κλήρωση ανάµεσά τους.

Καλούνται τα µέλη να υποβάλλουν προτάσεις υποψηφιοτήτων, για να ακολουθήσει η προβλεπόµενη µυστική ψηφοφορία για την εκλογή.

Ο Προεδρεύων, πρότεινε ως υποψήφιο ∆ήµαρχο του ∆ήµου Λευκάδας τον ∆ηµοτικό Σύµβουλο της
πλειοψηφίας κ. Μάρκος Νικητάκης του Βασιλείου.

∆εν υποβλήθηκε άλλη υποψηφιότητα.
Ακολούθησε η µυστική ψηφοφορία µε την καθιερωµένη διαδικασία των ψηφοδελτίων όπου ανεγράφη ονοµαστικά ο προταθείς υποψήφιος.

∆όθηκαν σε όλους τους συµβούλους ψηφοδέλτια του µοναδικού υποψήφιου και αντίστοιχα λευκά.

Καταµετρήθηκαν τα ψηφοδέλτια και διαπιστώθηκε ότι από τα δεκαεννέα (19) παρόντα µέλη, τα οποία συµµετείχαν όλα στην ψηφοφορία και τα δεκαεννέα (19) µέλη ψήφισαν τον υποψήφιο κ. Μάρκο Νικητάκη του Βασιλείου.

∆εν βρέθηκαν λευκά ή άκυρα.

Ύστερα από την παραπάνω ψηφοφορία και σύµφωνα µε τις διατάξεις του άρθρου 60 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ Α’ 87).
ΑΠΟΦΑΣΙΣΘΗΚΕ ΟΜΟΦΩΝΑ

Εκλέγεται νέος ∆ήµαρχος στον ∆ήµο Λευκάδας, για το υπόλοιπο της θητείας της τρέχουσας ∆ηµοτικής
Περιόδου µέχρι 31-8-2019, ο ∆ηµοτικός Σύµβουλος του επιτυχόντος συνδυασµού «ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑ∆Α»: κ. Νικητάκης Μάρκος του Βασιλείου.

Η παρούσα απόφαση θα υποβληθεί µέσα σε προθεσµία δύο (2) ηµερών στον Ελεγκτή Νοµιµότητας, ο
οποίος αυτεπαγγέλτως ή ύστερα από προσφυγή ενός δηµότη δήµου ελέγχει τη νοµιµότητά της και εκδίδει απόφαση µέσα σε πέντε (5) ηµέρες το αργότερο, αφότου την έλαβε.

Ο Προεδρεύων Τα Μέλη
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΗΦΟΡΗΣ

Προηγουμενο αρθρο
Ανοιχτή εκδήλωση «ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία»
Επομενο αρθρο
Προκήρυξη τριών θέσεων σχολικών τροχονόμων

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.