HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΔήμος Λευκάδας: Για τον ιστορικό κινηματογράφο “Απόλλων” μετά την καταστροφική πυρκαγιά

Δήμος Λευκάδας: Για τον ιστορικό κινηματογράφο “Απόλλων” μετά την καταστροφική πυρκαγιά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για τον ιστορικό κινηματογράφο “Απόλλων” μετά την καταστροφική πυρκαγιά

Μετά την καταστροφική πυρκαγιά στο ιστορικό κέντρο της πόλης από την οποία δυστυχώς δεν ξέφυγε ο ιστορικός κινηματογράφος “Απόλλων”, ο Δήμος Λευκάδας κατέθεσε τροποποίηση της πρότασης που είχε υποβάλει στο πλαίσιο της 6ης φάσης εξειδίκευσης του ΠΕΠ Ιονίων Νήσων, προκειμένου να ενταχθεί στο Πρόγραμμα το έργο: «Επισκευή Δημοτικού Κινηματογράφου ΑΠΟΛΛΩΝ» που προϋπολογίζεται στα 1.650.000 ευρώ.

Ο Δήμος Λευκάδας δεσμεύεται να πράξει τα δέοντα ώστε να εξασφαλιστούν οι πόροι και ο “Απόλλωνας” να συνεχίσει και στο μέλλον να συντροφεύει τους Λευκαδίτες ως πολύτιμος, ζωτικός χώρος πολιτισμού.

Ο Δήμος μας απευθύνεται με σεβασμό στους υπαλλήλους του που με αυταπάρνηση και αψηφώντας τους κινδύνους, εισήλθαν την ώρα της φωτιάς στο χώρο και κατάφεραν, ανάμεσα σε άλλα, να διασώσουν την ψηφιακή κινηματογραφική μηχανή που είχε πρόσφατα αποκτήσει ο “Απόλλων”. Εύχεται ολόθερμα ταχεία ανάρρωση στον Ανδρέα Αλέσιο που στην πρωτοβουλία του να εισέλθει στο χώρο για να περισώσει ό,τι ήταν δυνατό υπέστη τραυματισμό στο χέρι από θραύσματα γυαλιού.

Ευχαριστεί όλους τους εργαζομένους του για τις προσπάθειές τους από τη στιγμή της κατάσβεσης και την επιμελή διαλογή όσων αντικειμένων δεν κατέκαψε η φωτιά, όπως και το σύνολο των πολιτών και φορέων για τη συμπαράσταση και την ετοιμότητα που επιδεικνύουν ήδη με δράσεις και πρωτοβουλίες ώστε να αποκατασταθεί το ιστορικό κτίριο της πόλης μας.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Προηγουμενο αρθρο
Athens Swing Cats στο Ανοιχτό Θέατρο
Επομενο αρθρο
Τα πολύχρωμα σπίτια της Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.