HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΔήμος Λευκάδας & Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο: Επέκταση του Συστήματος Υπόγειων Κάδων Απορριμμάτων στη Βασιλική

Δήμος Λευκάδας & Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο: Επέκταση του Συστήματος Υπόγειων Κάδων Απορριμμάτων στη Βασιλική

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δήμου Λευκάδας & Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου

Επέκταση του Συστήματος Υπόγειων Κάδων Απορριμμάτων στη Βασιλική

Μετά από την επιτυχή παρουσία των υπόγειων κάδων που τέθηκαν σε λειτουργία από τα προηγούμενα χρόνια στην πόλη της Λευκάδας και το Νυδρί, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο προβαίνει στην επέκταση του συστήματος με την προμήθεια τεσσάρων (4) νέων τεμαχίων οι οποίoι θα εγκατασταθούν στον λιμένα της Βασιλικής στα παρακάτω σημεία:

• Θέση 1: έναντι Γυμνασίου-Λυκείου
• Θέση 2: πλατεία Βασιλικής

Η προσπάθεια αυτή θα συνεχισθεί εντός του 2019 με την επέκτασή τους σε άλλα λιμάνια (από το Δημοτικό Λιμενικό) καθώς και σε άλλα σημεία (από τον Δήμο Λευκάδας).
Με την “υπογειοποίηση” της αποθήκευσης των απορριμμάτων ο Δήμος μας προσδοκά: την αναβάθμιση της καθημερινότητας των δημοτών, την αρχιτεκτονική εναρμόνιση του περιβάλλοντα χώρου στα σημεία χωροθέτησης των υπόγειων κάδων, αλλά και καλύτερες επιδόσεις στον τομέα της αποκομιδής.
Ο κάθε υπόγειος κάδος είναι χωρητικότητας 3.000 lt κάτι που επιτρέπει την αντικατάσταση 3-4 κοινών τροχήλατων κάδων. Από την εμπειρία που απέκτησε ο Δήμος μας με τη χρήση του συστήματος, διαπιστώθηκε ότι είναι μια ολοκληρωμένη λύση για την διαχείριση των απορριμμάτων, και αποτελεί ένα ευέλικτο και εξελισσόμενο σύστημα.

Με αφορμή την αύξηση των εγκατεστημένων υπόγειων κάδων ο Δήμος προχώρησε ήδη (την εβδομάδα 29/10 έως 2/11) στον τακτικό καθαρισμό των υπαρχόντων, με απασχόληση ανθρώπινου δυναμικού και ειδικού πλυστικού μηχανήματος.

Λευκάδα 14-11-2018

Προηγουμενο αρθρο
Στη Λευκάδα το Σάββατο η υποψήφια Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου
Επομενο αρθρο
Δήμος Λευκάδας: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες υποδομών για το νέο Νοσοκομείο

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.