HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΔήμος Λευκάδας: τήρηση κανόνων καθαριότητας

Δήμος Λευκάδας: τήρηση κανόνων καθαριότητας

Ο Δήμος Λευκάδας, κάνει ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ εκκλιση στους πολίτες, ιδιαίτερα στους επαγγελματίες τουριστικών επιχειρήσεων που προετοιμάζονται για την σεζον για την τήρηση όλων των κανόνων καθαριότητας.

Επισημαίνουμε ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ η απόρριψη παντός είδους απορριμμάτων έξω από τους κάδους καθαριότητας και ανακύκλωσης.

Τα φορτηγά, μηχανήματα και προσωπικό που εχει ο Δήμος, ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΟΥΝ, αν μόλις καθαριστεί ο κάθε χώρος ΑΜΕΣΑ επαναλαμβάνεται η ρύπανσή του.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ να τοποθετούνται μέσα στους καδους απορριμμάτων και ανακυκλωσης σίδερα, πέτρες, μπάζα, γενικά οικοδομικά υλικά, ηλεκτρικές συσκευές,διάφορα αντικείμενα λίπη – έλαια και γενικά ότι δημιουργεί προβλήματα στα συνεργεία και καταστρέφει τα μηχανήματα αποκομιδής.

Όπως έχουμε επανειλημμένα ενημερώσει υπόλοιπα κοπής – κλαδέματος δέντρων,θάμνων, κλαδιά κ.α., η ποσότητα των οποίων δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 2 κυβικά το ήμισυ της καρότσας μικρού φορτηγού ενός τόνου), συσκευάζονται σε ελαφρά δεμάτια, δεμένα με ανθεκτικό σχοινί ή σύρμα για την εύκολη φόρτωσή τους, ενώ για τον χρόνο προσωρινής εναπόθεσής τους ακολουθείται η διαδικασία για τα ογκώδη αντικείμενα, η οποία γίνεται μόνο κατόπιν συνεννόησης με την Υπηρεσία Καθαριότητας. (τηλ.2645360535)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗΣ ΟΓΚΩΔΩΝ

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ στα φορτηγά Ι.Χ. και Δ.Χ. κλπ. να αδειάζουν πάσης φύσεως απορρίμματα μπάζα κλπ. σε δρόμους, πλατείες, ποταμούς, ρέματα, δασικούς και γενικότερα υπαίθριους χώρους. Τα προβλεπόμενα στον Κανονισμό πρόστιμα κυμαίνονται από 200 έως 1.000 € με διπλασιασμό σε περίπτωση υποτροπής.

Παρακαλούνται όλοι οι δημότες μας να εξάγουν προς αποκομιδή ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΜΟΝΟ ΚΑΛΛΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ. Στα άλλα κλαδιά (οπωροφόρων δέντρων – ελιών) ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟΚΟΜΜΙΔΗ.
Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΓΕΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Προηγουμενο αρθρο
Ο Τηλυκράτης ενισχύει το νοσοκομείο Λευκάδος στη μάχη για τον Κορωνοϊό!
Επομενο αρθρο
Κτίριο για την στέγασή του αναζητά το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.