HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΔίχως ανταπόκριση το κάλεσμα σε απεργιακή συγκέντρωση του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Λευκάδας

Δίχως ανταπόκριση το κάλεσμα σε απεργιακή συγκέντρωση του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Λευκάδας

Δίχως ανταπόκριση ήταν το κάλεσμα σε απεργιακή συγκέντρωση που εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Λευκάδας και η οποία ήταν προγραμματισμένη για σήμερα το πρωί στις 10.00 π.μ. στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου.

Σαν αποτέλεσμα ήταν η ακύρωση της απεργιακής συγκέντρωσης και η απογοήτευση των μελών του Σωματείου, οι οποίοι δεν περίμεναν αυτή την ατυχή κατάληξη της προσπάθειάς τους, να ενημερώσουν τους πολίτες και ασθενείς, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τα οποία προέρχονται τόσο από έλλειψη ιατρικού προσωπικού, όσο και από κρατική χρηματοδότηση και έχουν αντίκτυπο στην υγεία των ασθενών.

Οι μόνοι που παρευρέθηκαν στη συγκέντρωση- κάλεσμα από την ΑΔΕΔΥ, ήταν εκπρόσωποι των καθηγητών, και τα μέλη του Σωματείου, οι οποίοι αποχώρησαν εφόσον δεν πραγματοποιήθηκε η απεργιακή συγκέντρωση.

«Δεν μπορούμε να μιλάμε με όρους ενός αιώνα πίσω όταν δεν έχεις βασικές ειδικότητες του νοσοκομείου» ανέφερε ο κ. Χρήστος Βεργίνης, μέλος του νεοσύστατου Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, (πρώην επιτροπή Αγώνα) το οποίο εντός των ημερών θα συγκροτηθεί σε Σώμα, ώστε να υπάρχει το Διοικητικό Συμβούλιο όπως προβλέπεται από το καταστατικό του Σωματείου.

Ένα μέλος του σωματείου, ο κ. Παναγιώτης Καρύδης πρόσθεσε στο σημείο αυτό πως «αυτή την τραγική εικόνα πρώτη φορά την αντικρίζει», την οποία έχει να δει από το 1983 που διορίστηκε, εποχή που το νοσοκομείο ήταν σε άθλια κατάσταση όπως μας είπε. «Είμαστε 40 χρόνια πίσω» είπε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τα τελευταία τρεισήμισι χρόνια δεν υπήρχε Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Λευκάδας. Ανάγκες του σωματείου κάλυπτε το διάστημα εκείνο, η Επιτροπή Αγώνα του Νοσοκομείου Λευκάδας. «Πλέον έχουμε και θεσμική νομιμοποίηση και μπορούμε να λειτουργήσουμε και πιο οργανωμένα», ανέφερε το μέλος του Σωματείου κ. Χρήστος Βεργίνης.

Στη φωτογραφία τα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων κ. Χρήστος Βεργίνης και κ. Παναγιώτης Καρύδης

6

Ρ.Γ.

Πηγή: www.lefkadanews.com

Προηγουμενο αρθρο
Θ. Γαλιατσάτος: Δεν θα αφήσουμε κανέναν υπάλληλο να εμπλακεί στην «ψευτοαξιολόγηση»
Επομενο αρθρο
Τέλος στη ζωή του έδωσε 82χρονος στην πόλη της Λευκάδας

6 Σχόλια

  1. παϊσιος
    24 Σεπτεμβρίου 2014 at 13:52 — Απάντηση

    Κύριε Κώστα, δεν διάβασες προσεκτικά το σχόλιό μου. Διαφορετικά, θα έβλεπες πως ξεκινώ. Πάντως να ξέρεις οτι τους προβληματισμούς σου δεν τους απορρίπτω εκ προοιμίου. Και γώ προτιμώ τον “συνδικαλιστή” αλλά συνήθως αυτός βγαίνει ανάμεσα απο τους εργαζόμενους (δηλαδη απο περιορισμένο χώρο και με περιορισμένες δυνατότητες), και τις περισσότερες φορές αρκούμαστε σε αυτές τις δυνατότητές μας (Προσοχή, γενικά μιλώ, χωρίς να γνωρίζω βέβαια τους περι ου ο λόγος συνδικαλιστες, που μπορεί να είναι αξιόλογοι και εμείς να τους αδικούμε)

  2. Γιάννης Κ.
    24 Σεπτεμβρίου 2014 at 13:26 — Απάντηση

    Υπάρχει ακόμα ένα θέμα που θέλω να θέσω υπόψη σας. Αν και κατά πόσον ο χώρος της εισόδου του Νοσοκομείου Λευκάδας προσφέρεται για συγκεντρώσεις. Είναι κανιβαλισμός, έλλειψη ανθρωπιάς και πολιτισμού στην είσοδο του Νοσοκομείου να υπάρχουν ντουντούκες κάθε τρεις και λίγο, όταν μέσα νοσηλεύονται ασθενείς. Είναι προτιμότερο να κατεβαίνουν στο δρόμο και να αφήσουν ελεύθερο χώρο για να περνούν τα ασθενοφόρα αν χρειαστεί…

  3. Κώστας Τ.
    24 Σεπτεμβρίου 2014 at 12:55 — Απάντηση

    Κι εγώ (ξανα) λέω: Ανάμεσα στον “πιό κακό συνδικαλιστή” και “τον μή συνδικαλιστή” προτιμώ τον “συνδικαλιστή” (έτσι σκέτο, χωρίς προσδιορισμό).
    Τίποτα άλλο. Υπάρχει τίποτα μεμπτό σ’ αυτό; Ή θα θεωρηθούμε ύποπτοι (για τι άραγε;) αν ως σύγχρονοι Διογένηδες ψάχνουμε με το φανάρι για΄”συνδικαλιστή”; ¨
    Όσο για τα “αν έχω πάει στο νοσοκομείο εγώ ή δικός μου άνθρωπος” και τα λοιπά δακρύβρεχτα, χρειάζεται να απαντήσω; Ίσα ίσα, επειδή χρειαστηκε πολλές φορές να πάω, γιαυτό μιλώ έτσι! Και λίγο που μιλώ! Μην διεκδικείτε το μονοπώλιο της κοινωνικής ευαισθησίας, κύριε! Στον ανθρώπινο πόνο είμαστε όλοι και μέτοχοι και ίσοι.
    Τέλος: στο κείμενο του Παίσιου μάταια ψάχνω να βρω την φράση “κατά την άποψή μου”. Φαίνεται ότι αυτό ισχύει μόνο για τους “άλλους”.

  4. παϊσιος
    24 Σεπτεμβρίου 2014 at 11:52 — Απάντηση

    Κύριοι (Γιάννη και Κώστα),κατα την άποψή μου ο πιό κακός συνδικαλιστής είναι καλλίτερος απο τον μή συνδικαλιστή.
    Ξεχνάτε και οι δύο οτι το κατάντημα της υγείας είναι απότοκο της όλης οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζεται στην Ελλάδα. Και έχει όνομα, όπως έχουν όνομα αυτοί που την εφαρμόζουν και αυτοί που μας έφεραν εδώ (μπάς και ειναι οι ίδιοι?) Εκτός και αν πιστεύετε οτι φταίνε γι αυτό οι ψηλοί μισθοί των εργαζομένων. Και μην μου πείτε οτι φταίει η κρίση. Κρίση (πάλι) κατα την άποψή μου υπάρχει μόνο για ορισμένους. Για τον φτωχό μικρομεσαίο Έλληνα. Πως νοείται η κρίση όταν οι πολυεκατομυριούχοι στην Ελλάδα αυξήθηκαν? Μεταφορά χρημάτων γίνεται απο τους φτωχούς στις μεγάλες τσέπες των πλουσίων μεγαλοκαρχαριών. και επίσης όταν ξεκινάτε να πείτε την όποια άποψη (επειδή κανένας δεν έχει το αλάθητο, ούτε και ο πάπας) καλό θα ήταν να βάζετε την φράση: ((κατα την άποψή μου)).
    Και κάτι άλλο. Θά πρεπε να λυπούμαστε βαθειά, πολύ βαθειά που με αυτό το κατάντημα της δημόσιας υγείας, κλήση (έστω και με κακή οργάνωση) σε διαμαρτυρία είχε αυτά τα πενιχρά αποτελέσματα. Εκτός και αν δεν χρειάστηκε να πάτε για εσάς ή για δικό σας άνθρωπο στο Νοσοκομείο.

  5. Κώστας Τ.
    24 Σεπτεμβρίου 2014 at 08:23 — Απάντηση

    Ο Γιάννης έχει απόλυτο δίκιο. Αναμενόμενο ήταν! Προβλήματα υπάρχουν και μάλιστα μεγάλα. Αλλά αυτοί που καλούν τον κόσμο σε “αγωνιστικές κινητοποιήσεις” στα μάτια του κόσμου είναι εντελώς ανίκανοι να τα αντιμετωπίσουν (για να μην πω τίποτα χειρότερο). Είναι απλώς μικρά και χαζά εξαρτήματα κομματικών μηχανισμών, γνωστά από δεκαετίες, τα οποία βοήθησαν κι αυτά με τον τρόπο τους να φτάσουμε στο χάλι που βρισκόμαστε. Και περιμένουν ότι θα βρεθούν και “μπροστάρηδες” σε “επαναστατικούς αγώνες”! Κούνια που τους κούναγε!

  6. Γιάννης Κ.
    23 Σεπτεμβρίου 2014 at 20:33 — Απάντηση

    Πολύ φοβάμαι πως ήταν αναμενόμενη η μη συμμετοχή στην απεργία. Όποιος είχε την υπομονή να διαβάσει το κείμενο κάλεσμα του σωματείου θα καταλάβει το γιατί. Μάλλον οι συντάκτες του κειμένου, αν δεν το έκαναν αντιγραφή από πολιτικές μπροσούρες, σίγουρα υπερεκτίμησαν τις δυνάμεις τους. Μόνο την εξωτερική πολιτική της χώρας άφησαν απέξω. Όλα τα υπόλοιπα τα συμπεριέλαβαν…
    Αλλά και η απήχηση του εν λόγω κειμένου προς τον υπόλοιπο κόσμο φοβάμαι δεν πέτυχε το στόχο της. Ούτε λίγο ούτε πολύ μας είπαν, πως όλα στην υγεία πριν την οικονομική κρίση πήγαιναν καλά και ήρθε η κρίση και τα χάλασε, πράγμα που δεν είναι αληθές. Όποιος έχει μνήμη και καθαρό μυαλό ξέρει το τζόγο των εκατομμυρίων που παίζεται στην υγεία και όσο αρνούμαστε να αλλάξουμε κάτι, τόσο θα συνεχίζεται. Και ο τζόγος ξεκινάει από πολύ χαμηλά και από μικρά κονδύλια για να φτάσει στα μεγάλα κεφάλια. Από το μανάβη, το χασάπη τον μπακάλη, που ξεβολεύονται και πάει προς τα πάνω.

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.