HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΔίωξη και πρόστιμο 30.000 ευρώ για τον βασανισμό τυφλής γάτας από μαθητές δημοτικού

Δίωξη και πρόστιμο 30.000 ευρώ για τον βασανισμό τυφλής γάτας από μαθητές δημοτικού

«Εντάξει παιδί είναι», δήλωσε ο πατέρας όταν τον ενημέρωσαν για την πράξη του γιου του. Ασκήθηκαν διώξεις, ενώ δόθηκε εντολή και για την επιβολή διοικητικού προστίμου όπως προβλέπεται από τον νόμο

Αντιμέτωποι με τις κυρώσεις που προβλέπει ο νόμος για την κακοποίηση ζώων (νόμος 4039/2012, άρθρα 16,20,21) βρίσκονται δύο (κακομαθημένοι) μαθητές δημοτικού από τη Φολέγανδρο και οι γονείς τους μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο από το απίστευτο μαρτύριο στο οποίο υπέβαλαν μία άτυχη γάτα τα δύο αγόρια.

Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Τρίτη σε ξενοδοχείο του νησιού και στο βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, εμφανίζεται ένα από δύο παιδιά να κλωτσάει επανειλημμένως το ζώο στο κεφάλι.

Η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου αντιλήφθηκε τον βασανισμό του ζώου από τις κραυγές του και όταν ρώτησε τα παιδιά τι είχε γίνει, της απάντησαν ότι μία αδέσποτη γάτα είχε πέσει στην άδεια πισίνα γειτονικού ξενοδοχείου.

Η γυναίκα ανέτρεξε στις καταγραφές από τις κάμερες ασφαλείας όπου είδε τα δύο παιδιά να καταδιώκουν την (τυφλή όπως αποδείχθηκε) γάτα, πετώντας της πέτρες, με αποτέλεσμα να πέσει μέσα στην άδεια πισίνα.

Το μαρτύριο του άτυχου ζώου, ωστόσο, δεν είχε τελειώσει εκεί, καθώς το ένα από τα δύο αγόρια άρχισε να το κλωτσάει με μανία στο κεφάλι μέχρι που έπαψε να κινείται.

Μάλιστα, όση ώρα χτυπούσε ο ανήλικος τη γάτα, ο φίλος του τον μαγνητοσκοπούσε με το κινητό του, προφανώς ως απόδειξη… μαγκιάς.

Σε δηλώσεις της στο zoosos.gr (τον ιστότοπο που «ανέβασε» το βίντεο στα social media) η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου μετέφερε την αντίδραση του πατέρα όταν τον ενημέρωσαν για την πράξη του γιου του: «ε, εντάξει, παιδί είναι».

Σε βάρος των δύο μαθητών όμως, θα ασκηθεί δίωξη για την κακοποίηση του ζώου, όπως και στους γονείς τους για παραμέληση ανηλίκου.

Επιπρόσθετα, εκτός από την κατεπείγουσα προανάκριση, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Νάξου έδωσε εντολή να βεβαιωθεί και το διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ που προβλέπεται από τον νόμο, σε βάρος των γονέων του αγοριού.

Η βαναυσότητα δεν σκότωσε τη γάτα, αλλά το πρόστιμο παραμένει

Όπως έγινε γνωστό, η γάτα επέζησε του μαρτυρίου στο οποίο την υπέβαλαν τα δύο αγόρια και μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο στη Σαντορίνη.

Παρά την εξέλιξη αυτή, οι κατηγορίες σε βάρος των δύο παιδιών και των γονιών τους βάσει της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί, όπως και το πρόστιμο, παραμένουν ως έχουν, δεδομένου ότι τόσο η κακοποίηση, όσο και η θανάτωση ζώου επιφέρουν τις ίδιες ποινές και ίδιο διοικητικό πρόστιμο.

Πηγή: Protagon.gr

Προηγουμενο αρθρο
Νέα πτήση από Βερόνα προς το Άκτιο για το 2020
Επομενο αρθρο
Θηλιά: Το άγνωστο ακατοίκητο νησάκι της Λευκάδας που μπορεί να σε μαγέψει [Βίντεο]

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.