HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΔελτίο Τύπου Εκδήλωσης ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας

Δελτίο Τύπου Εκδήλωσης ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«…Οι “όλοι μαζί τα φάγαμε” ξαναβρέθηκαν και συνεχίζουν!
Αυτό αποτυπώνεται στη σύνθεση αυτής της κυβέρνησης. Όμως στο χέρι μας είναι να φτιάξουμε πραγματικά ένα αντίπαλο δέος το οποίο να έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, να εμπνέει και να μπορεί να δίνει νικηφόρους αγώνες…»

Την δυνατότητα και την ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ να αποτελέσει το αντίπαλο δέος στην νεοφιλελεύθερη πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, εξέφρασε από τη Λευκάδα, μιλώντας την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019, σε εκδήλωση της Ν. Ε. για την υποδοχή νέων μελών, ο Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης.

Στην ανοιχτή συνέλευση που ήταν μαζική με την παρουσία πολλών νέων μελών αλλά και την κατάθεση νέων αιτήσεων, εκτός των άλλων παραβρέθηκαν ο πρώην Περιφερειάρχης-επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θ. Γαλιατσάτος, ο πρώην Δήμαρχος-νυν Δημ. Σύμβουλος Κ. Δρακονταειδής, ο πρώην Αντ/ρχης-Περιφ/κός Σύμβουλος Θ. Χαλικιάς και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Στην διάρκεια της ομιλίας του αλλά και στο κλείσιμο της εκδήλωσης ο Π. Σκουρλέτης επισήμανε, επιπρόσθετα, τα εξής:

«Η εκδήλωση της Ν.Ε. για τα νέα μέλη μας στη Λευκάδα συμπληρώνει το ελπιδοφόρο ψηφιδωτό των μαζικών εκδηλώσεων του τελευταίου χρονικού διαστήματος στο δρόμο προς το Συνέδριό μας. Παλιά και νέα μέλη συναντιόμαστε στην αναγκαιότητα μιας άλλης πρότασης για την κοινωνία, την ανάπτυξη, τη δικαιοσύνη, την αλληλεγγύη, τα δικαιώματα. Μας ενώνει η ελπίδα και η απαίτηση για περισσότερη δημοκρατία, περισσότερη συμμετοχή, για ισότητα και για τη στήριξη των ανθρώπων του μόχθου που η κρίση και τα μνημόνια, η νεοφιλελεύθερη “λύση”, καταδίκασαν σε μια ζωή καθημερινής αγωνίας.

Η σημερινή κυβέρνηση έχει ήδη δείξει “δείγματα γραφής” ανατρέποντας σημαντικά δικαιώματα των εργαζομένων που θέσπισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, για να εισπράξει τα χειροκροτήματα των εκπροσώπων των επιχειρηματιών. Θεσμικές ανατροπές συντελούνται κατά προτεραιότητα, όπως με την απλή αναλογική στην Αυτοδιοίκηση. Κρίσιμοι τομείς του Δημοσίου απειλούνται, επιδιώκεται η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας των δήμων. Στην ενέργεια τα εθνικά δίκτυα απεμπολούνται, ενώ επιλέχθηκε η απαξίωση της ΔΕΗ για να περάσουν οι αυξήσεις στα τιμολόγια. Στην Υγεία, η κυρίαρχη λογική στην κυβέρνηση είναι για έμμεση ιδιωτικοποίηση μέσω των ΣΔΙΤ. Να χρησιμοποιηθεί η Δημόσια υποδομή και το προσωπικό στα νοσοκομεία για να τα λειτουργούν και να κερδίζουν ιδιώτες γιατροί. Αργά ή γρήγορα όλο και περισσότεροι πολίτες θα δουν τις αρνητικές συνέπειες όλων αυτών στην καθημερινότητά τους.

Αντιμέτωπη με αυτή την πολιτική, η κοινωνία καλείται να απαντήσει θέτοντας τις δικές της αρχές και ιεραρχήσεις. Στο χέρι μας είναι να εμπλέξουμε περισσότερο κόσμο στην υπόθεση της καθημερινής πολιτικής παρέμβασης, με έναν τρόπο που θα έχει στοιχεία έμπνευσης και πρωτοτυπίας. Για να διαμορφώσουμε ένα πρόγραμμα με αρχή, μέση και τέλος, με βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους. Που θα παραπέμπει στις μεγάλες αξίες της Αριστεράς και του ευρύτερου προοδευτικού κόσμου.

Αυτή είναι και η λογική της πρότασης για τη συγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ της προοδευτικής συμμαχίας. Ένα συμμαχικό σχήμα που έδωσε τη δυνατότητα έκφρασης σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους οι οποίοι τα προηγούμενα χρόνια συμμετείχαν ενεργά σε άλλους πολιτικούς χώρους και τα τελευταία -αρκετά χρόνια- συμπορεύονται μαζί μας. Η ανάγκη αυτή πρέπει να μεταφραστεί σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, σε κάθε περιοχή, σε κάθε νησί, σε κάθε δήμο και πόλη. Να είμαστε παρόντες οπουδήποτε μπορούμε. Να επικοινωνούμε με τον κόσμο, να παρακάμψουμε αυτό που βλέπουμε να στήνεται με έναν έντονο τρόπο γύρω μας, ένα τείχος αποκλεισμού από ΜΜΕ. Να σπάσουμε την αντι-ΣΥΡΙΖΑ λογική που σε μεγάλο βαθμό έκρινε το αποτέλεσμα των τελευταίων εκλογών.

Μας δίνει ευκαιρίες ο αντίπαλος. Έχει κάνει τρεις τεράστιες μεταστροφές. Συμφωνία Πρεσπών. Αυτή την «προδοτική», όπως την χαρακτήριζαν, συμφωνία τώρα βγαίνουν και λένε πως θα πρέπει να την τιμήσουν και να την υπηρετήσουν. Δεύτερο ζήτημα το προσφυγικό. Που υποτίθεται ότι ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ η αιτία και η αφορμή για να έρχονται εδώ οι κατατρεγμένοι όλου του κόσμου και τώρα τελικά διαπιστώνουν ότι είναι θέμα γεωπολιτικών, γεωστρατηγικών αντιπαραθέσεων! Ανακαλύπτουν την πραγματικότητα. Και το τρίτο είναι το θέμα των περιβόητων πρωτογενών πλεονασμάτων. Αυτά τα οποία θα έβαζαν προς συζήτηση στην πρώτη συνάντηση στο εξωτερικό και τώρα τα έχουν “καταπιεί”, αγνοώντας μάλιστα και μη εκμεταλλευόμενοι κάτι που η δική μας κυβέρνηση είχε κατακτήσει στην πράξη. Η δέσμευση για το 3,5% ουσιαστικά να είναι 2,5% από τη στιγμή που θα αξιοποιούσαμε ένα μέρος από το λεγόμενο “μαξιλαράκι” των 37 δισ. που έχουμε στην άκρη ως χώρα.

Επιδιώκουμε ένα μαζικό, λαϊκό Κόμμα της σύγχρονης Αριστεράς που η εκλογική του απήχηση θα εκφραστεί οργανωτικά σε κάθε χώρο συλλογικής έκφρασης και δράσης. Επιχειρούμε μια ουσιαστική τομή στη συνέχεια του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο πλαίσιο της πολύμορφης και πολυεπίπεδης καμπάνιας ανασυγκρότησης και επανεκκίνησής του, οφείλουμε να μιλήσουμε στην καρδιά και το νου κάθε πολίτη. Έτσι ώστε να δημιουργήσουμε ένα Κόμμα το οποίο, στη συνείδηση των πολιτών, θα είναι το αντίπαλο δέος, η ελπίδα απέναντι στη Νέα Δημοκρατία και την πολιτική πρόταση που πρεσβεύει.»

Τέλος ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης τόνισε ιδιαίτερα το μεγάλο πρόβλημα που έχει ήδη δημιουργηθεί στο Νοσοκομείο Λευκάδας τις 100 πρώτες ημέρες διακυβέρνησης της ΝΔ. Επίσης αναφέρθηκε στην αναστολή (κατάργηση;) των διετών προγραμμάτων σπουδών για τα ΕΠΑΛ ενώ κατέθεσε τον έντονο προβληματισμό του για τις εξελίξεις στο πανεπιστημιακό τμήμα και το ερευνητικό κέντρο ιστορίας «Ν. Σβορώνος», θυμίζοντας ότι και τα τρία αυτά είχαν πρόσφατα νομοθετηθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για τη Λευκάδα.

Λευκάδα,21/10/2019
Ν. Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Προηγουμενο αρθρο
ομεακή Οργάνωση Λευκάδας του ΚΚΕ: έκθεση φωτογραφίας για την περίοδο της Αντίστασης
Επομενο αρθρο
Νέες θέσεις εργασίας στη Λευκάδα από 21/10/2019 έως 27/10/2019

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.