HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΔελτίο τύπου ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας για το δημοψήφισμα

Δελτίο τύπου ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας για το δημοψήφισμα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Η 5η Ιουλίου αποτελεί μια παρακαταθήκη που θα διδάσκεται στην ιστορία, για το πώς ένας μικρός λαός χειραφετείται και δίνει μια άνιση μάχη απέναντι σε υπέρτερες δυνάμεις. Μια μάχη που κερδήθηκε κόντρα στην εσωτερική μιντιακή τρομοκρατία, στην ωμή εξωτερική παρέμβαση και στην τραπεζική ασφυξία, αποδεικνύοντας ότι όλα αυτά έχουν τα όριά τους και η αποφασιστικότητα ενός λαού μπορεί να ανατρέψει τα πάντα.

Αποδείχθηκε ότι η δημοκρατική βούληση είναι πολύ ισχυρότερη από την κινδυνολογία και τις απειλές των κυρίαρχων ελίτ. Πρωταγωνίστησε η δημοκρατία, η Ελλάδα, ένας λαός κυρίαρχος!

Το σενάριο της αριστερής παρένθεσης κατέρρευσε πανηγυρικά και μαζί του ολόκληρος ο σχεδιασμός. Ένα σχέδιο που προέβλεπε να τιμωρηθεί η Ελλάδα αλλά και να παραδειγματιστούν οι υπόλοιποι ευρωπαϊκοί λαοί και οι εργαζόμενες τάξεις ολόκληρης της Ευρώπης.

Το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα σημαίνει ότι οι Έλληνες αντιστέκονται στο ξεπούλημα της χώρας και λένε ΝΑΙ
• σε μια κοινωνικά δίκαιη κατανομή των βαρών
• στις βιώσιμες μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται στη χώρα τους
• στη καταπολέμηση της διαφθοράς,
• στη βιώσιμη ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη των οικονομικών δομών
• στις αναγκαίες διαπραγματεύσεις για την αναδιάρθρωση και το κούρεμα του δημόσιου χρέους
• στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και στην ευρωπαϊκή δημοκρατία.

Το δημοψήφισμα δεν απάντησε στο ερώτημα μέσα ή έξω από το ευρώ. Αυτό το ερώτημα πρέπει να φύγει οριστικά από τη συζήτηση. Ο Ελληνικός λαός έδωσε απάντηση στο ερώτημα: Ποια Ευρώπη θέλουμε. Και απάντησε γενναία : θέλουμε την Ευρώπη της αλληλεγγύης και της δημοκρατίας Δεν μπορεί η Ευρώπη να είναι ο μονόδρομος των μνημονίων της λιτότητας.

Η κυβέρνηση αναλαμβάνει την μεγάλη εθνική ευθύνη, να διαχειριστεί τη δυσκολία της στιγμής ενώνοντας το λαό, το έθνος, την πατρίδα. Όλοι μας αναλαμβάνουμε την ευθύνη να δημιουργήσουμε ένα μεγάλο πατριωτικό μέτωπο ώστε η διαπραγμάτευση που άρχισε να έχει το αποτέλεσμα που επιθυμεί η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Ξεκινά μια καινούρια προσπάθεια συμμετέχοντας ως ισότιμος εταίρος και όχι ως αποικία χρέους. Πρέπει να σταματήσει ο στραγγαλισμός της οικονομίας και ταυτόχρονα να διαμηνύσουμε ότι οι προτάσεις μας είναι ρεαλιστικές, λογικές και ότι είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε άμεσα σε μια ουσιαστική διαπραγμάτευση για να βρεθεί μια αξιόπιστη λύση για το καλό της χώρας μας και της Ευρώπης. Να καταλάβουν όλοι ότι η Ευρώπη προχωρά μέσα από συμβιβασμούς όχι μέσα από διαιρέσεις.

Χαιρετίζουμε το Λευκαδίτικο λαό, που με μαζική συμμετοχή και αποφασιστικότητα, υπερψήφισε το ΟΧΙ.
Ευχαριστούμε τους χιλιάδες ευρωπαίους πολίτες που σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ευρώπης βγήκαν στους δρόμους δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στον ελληνικό λαό.

Γνωρίζουμε όλοι πως εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν.
Υπάρχουν όμως δίκαιες και βιώσιμες λύσεις.
Το «ΟΧΙ» μας δυναμώνει ακόμα περισσότερο. Μια κυβέρνηση που λογοδοτεί σε ένα τέτοιο λαό δεν έχει να φοβηθεί τίποτα!

Γράψαμε μια λαμπρή σελίδα στη σύγχρονη ευρωπαϊκή ιστορία.
ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ, ΛΑΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΣ.

Προηγουμενο αρθρο
Η παραδοσιακή χορευτική βραδιά της Νέας Χορωδίας
Επομενο αρθρο
Όταν ο ήλιος γέρνει…

1 Σχόλιο

  1. anwnimos
    10 Ιουλίου 2015 at 11:37 — Απάντηση

    Τι έγινε βρε παιδιά το όχι έγινε τόσα ναι? Τι απέγιναν αυτοί οι οικονομικοί τρομοκράτες, οι τοκογλύφοι , οι εκβιαστές? Το άσπρο έγινε γκρι και σιγά σιγά θα γίνει μαύρο? Ποιο κόμα άραγε από τα παλιά μου θυμίζετε ποιο άραγε ????? Μήπως τώρα που θα διασπαστείτε να αλλάξετε και το σήμα? Υπάρχει ένα ωραίο brand logo διαθέσιμο. Ένας πράσινος μισός ήλιος.
    Για να μην ξεχνιόμαστε:
    -go back κυρία Μερκελ. Η Ελλάδα δεν είναι πειραματόζωο
    -Δεν είμαστε η συνέχεια όσων κυβέρνησαν τις τελευταίες δεκαετίες. Είμαστε η άρνησή τους
    -Η μόνη ρεαλιστική και σωτήρια εναλλακτική πρόταση είναι η κατάργηση με ένα νόμο και σε ένα άρθρο, όλων των μέτρων λιτότητας
    -Δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε βήμα πίσω από την άμεση έναρξη υλοποίησης του προγράμματος της θεσσαλονίκης
    -Αφορολόγητο στα 12000 ευρώ
    -Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ

    Το προπαγανδιστικό κειμενάκι σας δεν διαφέρει και πολύ σε ήθος και συνέπεια από αυτά των παλιοκάναλων πριν το δημοψήφισμα.

    θα μας πάτε δεν θα μας πάτε σε ΡΗΞΗ
    σίγουρα όμως μας τα έχετε ΠΡΗΞΕΙ

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.