HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΔελτίο τύπου ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας

Δελτίο τύπου ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κατανοούμε τις ανησυχίες του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Μεγανησίου για την υποβάθμιση της εκπαίδευσης στο Δημοτικό Σχολείο και στηρίζουμε τον αγώνα τους.

Είναι γνωστές οι ιδιαιτερότητες των μικρών νησιωτικών περιοχών της χώρας και τα προβλήματα στην εκπαίδευση των μαθητών, γι αυτό δεν πρέπει να γίνεται σύγκριση με άλλες χώρες.

Οι όποιες αλλαγές στην οργανική δομή των σχολείων κρίνονται αναγκαίες πρέπει να γίνονται με γνώμονα όχι μόνο τη διατήρηση αλλά την ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης με τη πλήρη κάλυψη των λειτουργικών αναγκών του σχολείου.

Η στελέχωση του σχολείου με εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων πέραν των υπαρχόντων πιστεύουμε ότι θα βοηθήσει στη βελτίωση της εκπαίδευσης. Είναι αυτονόητο ότι πρέπει να παρέχεται και στους μαθητές των απομονωμένων νησιωτικών περιοχών η γνώση και η εκπαίδευση που παρέχεται και σε όλους τους μαθητές.
Δικαιολογημένα οι γονείς δεν επαναπαύονται σε υποσχέσεις τον διοικούντων.

Η ποιοτική αναβάθμιση της εκπαίδευσης, πέρα από την καλή πρόθεση και την πολιτική βούληση πρέπει να συνοδεύεται και από την ανάλογη νομοθεσία, που θα προβλέπει την διεύρυνση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων των ολιγοθέσιων σχολείων με περισσότερες ειδικότητες από τις υπάρχουσες.

Πιστεύουμε και θ΄αγωνιστούμε έτσι ώστε αυτό να γίνει πράξη, έχοντας ως βασική παράμετρο την ποιοτική εκπαίδευση .

1 / 3 / 2016
ΤΜΗΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Προηγουμενο αρθρο
Φαρομανητά 2016 - Πρόγραμμα
Επομενο αρθρο
Δελτίο Τύπου Α.Γ.Α Ευκλέα Λευκάδας

1 Σχόλιο

  1. Μεγανησιώτης
    1 Μαρτίου 2016 at 20:06 — Απάντηση

    Τους ακούω τους Συριζαίους και αναρωτιέμαι. Απόλυτη σχιζοφρένεια; Διχασμός προσωπικότητας; Ή μας δουλεύουνε χωρίς τσίπα;

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.