HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΔελτίο τύπου της ΤΕ Λευκάδας του ΚΚΕ για το σεισμό που έπληξε το νησί μας

Δελτίο τύπου της ΤΕ Λευκάδας του ΚΚΕ για το σεισμό που έπληξε το νησί μας

Τ.Ε. ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΕΙΣΜΟ ΠΟΥ ΕΠΛΗΞΕ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

Το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια του στις οικογένειες των δύο θυμάτων από το σεισμό. Επίσης, εκφράζει την αλληλεγγύη του σε όλη τη Λευκάδα και ιδιαίτερα στους κατοίκους στα νοτιοδυτικά του νησιού, που υπήρξαν και οι περισσότερες ζημιές. Οι καταστροφές από τον σεισμό επιβεβαιώνουν με τον πιο τραγικό τρόπο τις συνέπειες από την έλλεψη αντισεισμικής θωράκισης στο νησί. Η ευθύνη όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα είναι βαριά, αφού τα έργα αντισεισμικής θωράκισης δεν αποτελούσαν και δεν αποτελούν προτεραιότητα γι αυτές, μιας και δεν επιφέρουν κέρδη για το κεφάλαιο. Οι εργαζόμενοι, οι κάτοικοι όλου του νησιού πρέπει να βγάλουν πείρα για το που οδηγεί ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης, η ανάπτυξη με κριτήριο το κέρδος και όχι την ικανοποίηση των αναγκών του λαού.
Η Τ.Ε. Λευκάδας του ΚΚΕ απαιτεί από τη κυβέρνηση και τους φορείς του Δήμου Λευκάδας και Περιφέρειας Ι.Ν. να πάρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για:

• στήριξη στη στέγαση και τη σίτιση των όλων των πληγέντων (επιδότηση ενοικίου, διαμονή σε τουριστικά καταλύματα με ευθύνη του κράτους κλπ). Να παρθούν επιπλέον μέτρα για τους άνεργους, χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους, που χτυπήθηκαν από το σεισμό
• άμεσο και ουσιαστικό έλεγχο της καταλληλότητας όλων των κτιρίων
• να γίνει άμεσα καταγραφή των ζημιών για οικοσκευές και επαγγελματικές δραστηριότητες και αποζημίωσή τους .
• αποκατάσταση των υποδομών στο οδικό δίκτυο του νησιού.

Λευκάδα, 17-11-15

Προηγουμενο αρθρο
Ανοικτές γραμμές επικοινωνίας για την καταγραφή των προβλημάτων από τους σεισμούς
Επομενο αρθρο
Άκης Τσελέντης: Να μη γίνει όπως στην Κεφαλονιά...

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.