HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ«Δηλητηριασμένα» τα ορεινά μονοπάτια της Λευκάδας

«Δηλητηριασμένα» τα ορεινά μονοπάτια της Λευκάδας

Όλα τα ορεινά μονοπάτια της Λευκάδας είναι σπαρμένα με δηλητήριο. Δράγανο, Αθάνι, Αγ. Πέτρος, Αγ. Ηλίας, Εγκλουβή, Τσουκαλάδες, Καρυά, Πλατύστομα, Αλέξανδρος, Σκάροι, Κάβαλος…κ. α.

Από πολλά μέρη του νησιού έγιναν, κατά την διάρκεια του χειμώνα, καταγγελίες για ύπαρξη δηλητηριασμένων ζώων και δηλητηριασμένων «δολωμάτων». Πολύ λίγα από τα δεσποζόμενα σκυλιά που γύριζαν ελεύθερα στις περιοχές αυτές, έχουν γλιτώσει, είτε με την άμεση παρέμβαση των ιδιοκτητών τους, οι οποίοι είχαν προνοήσει να έχουν το αντίδοτο μαζί τους, είτε από την έγκαιρη μεταφορά τους σε κτηνίατρο.

Οι κτηνίατροι, δε, της Λευκάδας, έχουν αντιμετωπίσει δεκάδες περιστατικά δηλητηριάσεων, από τις συγκεκριμένες περιοχές. Τα περισσότερα σκυλιά κατέληξαν, μέσα σε φρικτούς πόνους. Όσο για τις γάτες και την άγρια πανίδα του νησιού, δεν υπάρχει καμία ελπίδα σωτηρίας…

Η πανέμορφη ορεινή Λευκάδα, μοιάζει με νεκρή φύση. Πού πήγαν οι αλεπούδες, οι ασβοί, τα γεράκια, οι μπούφοι, όλα τα άγρια πλάσματα που συναντούσαμε κάποτε στα ορεινά μονοπάτια; Τώρα δεν συναντάμε ψυχή ζώσα…. Η ατιμωρησία και η αδιαφορία, ενθάρρυναν τους εγκληματίες να δράσουν ασταμάτητα και ανελέητα.

Μερικές από τις καταγγελίες, ακολούθησαν τον δρόμο της δικαιοσύνης….
Μία από αυτές έγινε πρόσφατα από τον κο Κ. κάτοικο Κάβαλου. Ο κος Κ. έκανε την βόλτα του με τα δύο σκυλιά του, όταν αντίκρυσε ύποπτο δείγμα φαγητού, στην μέση του μονοπατιού στον Κάβαλο. Θορυβημένος, κοίταξε την κατάσταση των σκυλιών του. Το ένα, ευτυχώς, το είχε δεμένο. Το μικρό όμως το είχε αφήσει ελεύθερο. Αυτό δεν ξαναγύρισε. Το βρήκε την επόμενη ημέρα στην κατάσταση που βλέπετε. Ο κος Κ. πήγε στην αστυνομία και έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει.

Η κα Μ. κάτοικος Δράγανου, έθαψε πριν 2 μήνες την γνωστή μας Μπέλα. Την σκυλίτσα που έσωσαν πυροσβέστες όταν αυτή έπεσε σε πηγάδι, την Μπέλα που στειρώθηκε και εμβολιάστηκε στο δημοτικό κτηνιατρείο. Εκείνη την ημέρα, η κα Μ., πηγαίνοντας βόλτα με την Μπέλα, είδε άλλα δύο σκυλιά να βγάζουν αφρούς από το στόμα. Όταν βρήκε την Μπέλα… ήταν πεθαμένη. Η κα Μ. δεν πήγε στην αστυνομία…

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΑΡΧΕΣ (ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ, ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ, ΔΗΜΟ, ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ) ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ. ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ!

ΟΜΩΣ!!! Πρέπει να ξέρουν οι πολίτες ότι πρέπει να βοηθήσουν τις αρχές ΚΑΤΑΘΕΤΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΣΕ ΑΥΤΕΣ, ΠΡΟΣΚΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΟΣΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΧΟΥΝ! (φωτογραφίες, κτηνιατρικές γνωματεύσεις κλπ). Δεν αρκεί να καταγγέλλονται τα περιστατικά στα σωματεία και στα ΜΜΕ!!!

Πρέπει να καταγγέλλονται στην αστυνομία ή στον εισαγγελέα. Αλλιώς δεν μπορεί να αξιολογηθεί από τις αρχές η σοβαρότητα της κατάστασης. Οποιαδήποτε πληροφορία, καλό να κατατίθεται στο Α/Τ Λευκάδας.

Όσο για τους κάτοχους σκύλων που πηγαίνουν βόλτα στην ορεινή Λευκάδα, οι συμβουλές μας είναι να:
1. Έχετε τα σκυλιά σας συνέχεια υπό έλεγχο
2. Προμηθευτείτε από τον κτηνίατρο τα κατάλληλα αντίδοτα, ώστε να αντιδράσετε άμεσα αν αντιληφθείτε ότι το σκυλί σας δηλητηριάστηκε.
3. ΜΑΘΕΤΕ ΣΤΟ ΣΚΥΛΙ ΣΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΚΙΜΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΥΠΟΠΤΟ!

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΖΩΟΦΙΛΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Προηγουμενο αρθρο
Προκύρηξη Αγώνων ορεινού δρόμου Lefkas Trail Run 2017
Επομενο αρθρο
Ιόνια Οδός: Το αποτυχημένο πρώτο τεστ και το φαινόμενο του μπουκαλιού

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.