HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΔημιουργία Πολιτιστικού Συλλόγου Εξανθειτών Αθήνας

Δημιουργία Πολιτιστικού Συλλόγου Εξανθειτών Αθήνας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΞΑΝΘΕΙΤΩΝ ΑΘΗΝΑ
Οι νέοι γνωρίζουν τους παλιούς

Έλαβα μήνυμα από ένα φίλο πατριώτη που είχα χρόνια να δω …
(αυτά είναι τα καλά του διαδικτύου)

Από μια ιδέα ξεκίνησαν όλα ….. τώρα αυτός είναι ο πρόεδρος, εγώ η γενική γραμματέας, ένα φιλαράκι καλό αντιπρόεδρος, οι ξαδέρφες μου (που δε γνώριζα) ταμίας και αναπληρωματικά μέλη, ο συμπέθερός μου και ένας ακόμη φίλος (μικρότερος μου αρκετά χρόνια…τον θυμάμαι μωρό) μέλη του Συλλόγου Εξανθειτών Αθήνας.

Είμαστε δυο – τρεις “ζουρλοί” Ξαθείτες που αγαπάμε το χωριό μας

(όλοι οι Ξαθείτες αγαπάμε το χωριό μας) και είπαμε να κάνουμε τη σκέψη μας πραγματικότητα !!! Να ενεργοποιήσουμε το Σύλλογο Εξανθειτών Αθήνας με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό, ευελπιστώντας η ανταπόκρισή των συγχωριανών μας να είναι ανάλογη των προσδοκιών μας.

Σκοπός μας είναι να ενωθούμε όλοι οι Ξαθείτες που διαμένουμε μακριά από το χωριό μας , ώστε να δημιουργήσουμε τον δικό μας Σύλλογο που θα αναβιώσει τις παλιές σχέσεις των παππούληδων και γονιών μας, οι οποίοι παρόλο των δυσκολιών που αντιμετώπιζαν καθημερινά, πάντα έβρισκαν λίγη ώρα ανταμώματος με τους συγχωριανούς τους, οι άντρες στα “μαγαζά” και οι γυναίκες στις “μεριές” των γειτονιών.

Υπήρχε ένας κοινός σκοπός να κρατηθούν πάνω στη γη, τη δική τους γη που πολλές φορές τους έφερε στα λόγια, στις παρόλες και καμιά φορά στα χέρια ! Ας είχαν όμως τις διαφορές και τα νιτερέσα τους…
εκείνο που κατά βάθος τους ένωνε ήταν η ίδια η γη που τους γέννησε.

Ετούτη η γη μας χωρίζει και μας ενώνει,
σε τούτη τη γη γεννηθήκαμε… την Αγαπημένη μας Εξάνθεια !!!

Έτσι κι εμείς οι νεότεροι θέλουμε να ενωθούμε και να συνεχίσουμε το έργο τους, να ανταλλάσσουμε ιδέες, εικόνες, γνώμες, απόψεις, κοινά γνωρίσματα και μνήμες που αφορούν το χωριό μας, την όμορφη Εξάνθεια. Με αγάπη και ενδιαφέρον θα αναδείξουμε το χωριό μας και θα είμαστε πλέον όλοι οι Ξαθείτες πιο κοντά!!!

Δε μας χωρίζει καμία διαφορά … μας ενώνει η αγάπη για το χωριό μας γιατί μας λείπει και το αποζητάμε … Ας πάμε λοιπόν όλοι μαζί, μέσα από αυτόν εδώ το Σύλλογο…και κάπου θα μας βγάλει !!!

Έτσι λοιπόν την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου στις 5:00 το απόγευμα, στο ξενοδοχείου του Άρη Βλάχου , Economy Hotel Κλεισθένους 5, Ομόνοια πραγματοποιήθηκε η Γενική μας Συνέλευση με επιτυχία χαρίζοντάς μας ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση !!!!!

Ακολούθησαν οι Εκλογές για τη ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου ακολουθώντας τη νόμιμη διαδικασία που ορίζεται από το καταστατικό.

Ευχαριστούμε όσες και όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους και στήριξαν τη προσπάθειά μας αυτή που έχει σκοπό την ενεργοποίηση του Πολιτιστικού Συλλόγου Εξανθειτών Αθήνας

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως, τον Άρη Βλάχο και την οικογένειά του που εγκάρδια μας υποδέχτηκαν στον χώρο της ξενοδοχειακής τους επιχείρησης και τη δικηγόρο Βικτώρια Τούση (κόρη της Ελευθερίας Γράψα Παπαναστάση) για τις νομικές συμβουλές που μας παρείχε για τη σωστή και ομαλή διεξαγωγή των εκλογών του Συλλόγου μας.

Αφού συντάχθηκε το πρακτικό αρχαιρεσιών της εκλογικής διαδικασίας σας ανακοινώσουμε επίσημα τη σύσταση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

ΠΡΑΚΤΙΚΟ Δ.Σ 1Ο (301) Δευτέρα 14/12/15
Σήμερα 14/12/15 ημέρα Δευτέρα και ώρα 6:00 μμ το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Εξανθειτών Αθήνας συνήλθε με θέμα :
« Συγκρότηση σε Σώμα »

Ακολούθησε διαλογική συζήτηση και πάρθηκε η απόφαση, κατόπιν ψηφοφορίας, η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου συγκροτείται ως εξής:

Γιώργος Βλάχος (Καμαράδας) ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Σωτήρης Ράπτης (Πίφαρος) ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ζαχαρένια Βλάχου (Μπελελέ) ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Ελένη Βλάχου (Μπελελέ) ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Δέσποινα Γράψα (Μερμερίσκου) ΤΑΜΙΑΣ
Βασιλική Εκμετζόγλου (Γιούτα) ΤΑΜΙΑΣ(Αναπληρωματική)

ΜΕΛΗ
Κατερίνα Βλάχου ( Μπελελέ)
Τριαντάφυλλος Βλάχος ( Διαμάντης)
Γεράσιμος Γράψας (Αμπάτης)

Συντάχθηκε το πρακτικό και υπογράφεται
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΑΜΙΑΣ ΕΙΔ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΝΑΠΛ. ΤΑΜΙΑΣ ΜΕΛΗ

Προηγουμενο αρθρο
Το Άρωμα Λευκάδας σας εύχεται Καλή Χρονιά
Επομενο αρθρο
Ανακοίνωση 15μελους Συμβουλίου Μουσικού Σχολείου Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.