HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΔημοτική Κίνηση «Όλοι για τη Λευκάδα»: Επιστολή προς τον Δήμαρχο

Δημοτική Κίνηση «Όλοι για τη Λευκάδα»: Επιστολή προς τον Δήμαρχο

Προς
 1. Δήμαρχο Λευκάδας κ. Χαράλαμπο Καλό
2. Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου κ. Στυλιανό Ρόκο

κ. Δήμαρχε, κ. Πρόεδρε
Θα ήθελα με αφορμή τα όσα συμβαίνουν και στον Δήμο Λευκάδας, εξ αιτίας της υγειονομικής κρίσης με τον κοροναϊο, να θέσω υπ’ όψιν σας ορισμένες σκέψεις.

Η κρίση που περνά όλος ο πλανήτης, η Ευρώπη, αλλά και η χώρα μας, είναι πρωτόγνωρη. Στη Λευκάδα, μέχρι στιγμής και τηρουμένων των αναλογιών (ευτυχώς), η κατάσταση δείχνει να είναι ελεγχόμενη σε ότι αφορά την επέκταση του ιού. Παρ’ όλα αυτά, η ανησυχία είναι έκδηλη σε όλους.

Προφανώς τον πρώτο λόγο, εκ του θεσμικού σας ρόλου, έχει ο Δήμος και η Περιφέρεια για τις όποιες παρεμβάσεις και ενέργειες απαιτούνται. Όμως θεσμικό ρόλο, έχουν και οι παρατάξεις που αντιπροσωπεύονται στο Δήμο.
Μέχρι τώρα, είχα μαζί σας κάποιες τηλεφωνικές επαφές, γενικού χαρακτήρα, η τελευταία πριν περίπου μια εβδομάδα και έκτοτε τίποτε άλλο, πλην ενός εγγράφου με το οποίο μας ζητάτε να καταθέσουμε προτάσεις, για τους οικονομικά πληγέντες συνδημότες μας. Έγγραφο στο οποίο σας απαντήσαμε.

Δεν έχει πραγματοποιηθεί καμιά συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (ούτε έστω για την τρέχουσα εβδομάδα), με θέμα τα τεκταινόμενα. Η μοναδική που έγινε, δια περιφοράς, αφορούσε ζητήματα της παλιάς «κανονικότητας».
Είναι αυτονόητο ότι η Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο αποτελούν μια συλλογικότητα. Δεν είναι δυνατόν, θα το χαρακτήριζα ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ, να είμαστε από τα ελάχιστα Δημοτικά Συμβούλια που δεν έχουν συνεδριάσει με θέμα (μοναδικό θα έπρεπε) την κατάσταση!

Δεν έγινε σύγκλιση ούτε του (Σ.Τ.Ο.) Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (όχι με τυπικούς όρους), για προετοιμασία μιας ενδεχόμενης επιδείνωσης της κατάστασης, διευρυμένου και με ειδικούς (π.χ. Ιατρικός Σύλλογος, Φορείς επιστημονικοί και συνδικαλιστικοί του Νοσοκομείου, κ.α.)!

Ούτε καν το ελάχιστο που θα ήταν μια, άτυπη έστω, συνεδρίαση των επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων, για ενημέρωση, ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων.

Πέρα από αυτά που οφείλει να κάνει ο Δήμος, υπάρχουν πολύ σοβαρά θέματα που αφορούν γενικότερα την υγεία στο νομό μας και στα οποία το Δημοτικό Συμβούλιο και η Δημοτική Αρχή, δεν μπορεί να είναι θεατές. Ενδεικτικά αναφέρω: Τεράστιες ελλείψεις υγειονομικού προσωπικού και υλικού στο Νοσοκομείο, μη λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και αποψίλωση του εξοπλισμού της, κ.α..

ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΘΕΙ!!!

Έχουμε όλη την καλή διάθεση, να βοηθήσουμε και να συμβάλουμε, όπως προφανώς και οι άλλες παρατάξεις.
Επιβάλλεται και σας καλούμε, να συγκληθεί άμεσα, εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα την κατάσταση στη Λευκάδα και την λήψη των όποιων μέτρων, εξ αιτίας της υγειονομικής κρίσης του κορωναϊού. Είναι βέβαιο ότι η συνεδρίαση θα βοηθήσει το Δημοτικό Συμβούλιο και τη Δημοτική Αρχή με προβληματισμούς, ιδέες και προτάσεις.

Τέλος, όπως και προφορικά σας ενημέρωσα, από την αρχή της κρίσης, ο γράφων, οι αιρετοί της παράταξής μας, καθώς και το σύνολο των φίλων της, τεθήκαμε στη διάθεση του Δήμου εθελοντικά, για να χρησιμοποιηθούμε σε όποια θέση εσείς ή οι υπηρεσίες επιλέξετε και να βοηθήσουμε με την ιδιότητα του απλού εθελοντή πολίτη. Μέχρι σήμερα, καμία ενημέρωση ή επαφή δεν είχαμε, ώστε να αξιοποιηθεί η δυνατότητα προσφοράς μας.

Σας επαναφέρω λοιπόν το ζήτημα και γραπτά, και σας παρακαλώ όπως μεριμνήσετε ώστε να μας δοθεί η δυνατότητα να συμβάλουμε κι εμείς στο μέτρο δυνάμεων μας.

Για τη Δημοτική Κίνηση «ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ»
Δρακονταειδής Κωνσταντίνος

Προηγουμενο αρθρο
Ζωοφιλία και υποχρεώσεις
Επομενο αρθρο
Ανακοίνωση - καταγγελία της παράταξης «Μεγανήσι για όλους»

1 Σχόλιο

  1. ΚΩΣΤΑΣ
    30 Μαρτίου 2020 at 13:56 — Απάντηση

    Όχι άλλη βοήθεια κύριε απελθόντα Δήμαρχε! Εκτιμούμε το ενδιαφέρον σας αλλά σας ικετεύουμε “όχι άλλη βοήθεια”!!!!

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.