HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΔημοτικό σχολείο Νυδριού: kids save lives (Τα παιδιά σώζουν ζωές)

Δημοτικό σχολείο Νυδριού: kids save lives (Τα παιδιά σώζουν ζωές)

Ένα πρωτόγνωρο για τα δεδομένα του Σχολείου μας σεμινάριο, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 31 -1-2020.

Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων οι μαθητές των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων, άκουσαν έμαθαν αλλά κυρίως εκπαιδεύτηκαν από επιστημονικά στελέχη του KIDS SAVE LIVES (Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας, ΕΕΕΠΦ) σε θέματα Πρώτων Βοηθειών. Από τις 09:00 μέχρι τις 13:00 βιωματικά συμμετείχαν σε κατάλληλα εκπαιδευτικά προπλάσματα και έκαναν πρακτική εξάσκηση σε Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή, που το Σχολείο μας διαθέτει από δωρεά της οικογένειας του συντοπίτη μας, κ. Βασίλη Θερμού.

Από τις 14:30 μέχρι τις 20:00 18 εκπαιδευτικοί και 3 γονείς ζήσαμε μια μοναδική εμπειρία με αποτέλεσμα ένα ουσιαστικό εφόδιο για όλους μας.

· Καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ)

· Χρήση του Αυτόματου Εξ. Απινιδωτή

· Πρώτες βοήθειες σε επείγουσες για τη ζωή καταστάσεις (πνιγμός, πνιγμονή, λιποθυμία)

Πριν ξεκινήσουμε οι ώρες του σεμιναρίου μας φάνηκαν πολλές, όμως όταν έφτασε 08:00 το βράδυ κανένας δεν ένιωθε κουρασμένος, κανένας δεν σκέφτηκε «χαμένο» το απόγευμα της Παρασκευής, κανένας δεν κατάλαβε πως πέρασαν πέντε ολόκληρες ώρες.

Οι εκπαιδευτές απίστευτα επικοινωνιακοί, υπομονετικοί, γεμάτοι ενέργεια και διάθεση να μας λύσουν κάθε απορία, να εξαλείψουν κάθε αναστολή μας. Μας ενθάρρυναν, μας εμψύχωσαν, μας εξοικείωσαν με τις Πρώτες Βοήθειες. Τόσο σε επίπεδο γνώσεων όσο και σε επίπεδο ανθρωπιάς ήταν όλα εξαιρετικά!

Σε τέτοιες περιπτώσεις τα πολλά λόγια είναι φτώχεια.

Ένα ευχαριστώ καρδιάς από τη Δ/ντρια του Σχολείου, την Υπ/ντρια, η οποία πρόθυμα ανέλαβε όλη τη διοργάνωση και το Σύλλογο διδ/ντων του Σχολείου μας, στην ομάδα των εκπαιδευτών και στον κ . Δημ. Ν. Πανταζής (D. Pantazis) Καρδιολόγο – Δ/ντής Ε.Σ.Υ., CD ERC

Προηγουμενο αρθρο
Συναυλίες χορωδίας και μαντολινάτας του "Ορφέα" σε χωριά της Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Το Κάστρο της Αγίας Μαύρας -video

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.