HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΔιάκριση του Ναυτικού Ομίλου Λευκάδας στην 26η Διεθνή Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα Ιονίου

Διάκριση του Ναυτικού Ομίλου Λευκάδας στην 26η Διεθνή Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα Ιονίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Διάκριση του Ναυτικού Ομίλου Λευκάδας στην 26η Διεθνή Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα Ιονίου

Ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 11 Αυγούστου, με τελετή που πραγματοποιήθηκε στον Αστακό, η 26η Διεθνής Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα Ιονίου, γνωστή και ως Ράλλυ Ιονίου 2014, με ιδιαίτερη διάκριση για το Ναυτικό Όμιλο Λευκάδας.

Στη διοργάνωση συμμετείχαν 58 σκάφη, στα οποία περιλαμβάνονταν και διεθνείς συμμέτοχες, στις κατηγοριες IRC (6 σκαφη), ORC Club (26 σκάφη), ORC Club NS (5 σκάφη), ORC International (20 σκάφη), ORC International Sport Boats (6 σκάφη). Πραγματοποίησαν τις ακόλουθες 4 διαδρομές:

1. Δευτέρα 4 Αυγούστου: Λευκίμμη Κέρκυρας – Πρέβεζα (40ν.μ.)
2. Τετάρτη 6 Αυγούστου: Πρέβεζα – Αργοστόλι (60ν.μ.)
3. Παρασκευή 8 Αυγούστου: Αργοστόλι – Ζάκυνθος (34ν.μ.)
4. Κυριακή 10 Αυγούστου:Ζάκυνθος – Αστακός (40ν.μ.)

Απονομή 1η θέση 2ης ιστιοδρομίας στην Κεφαλλονιά

Οι πόλεις από όπου πέρασαν τα σκάφη και τα πληρώματά τους που αριθμούσαν πάνω από 300 άτομα ήταν ιδιαίτερα φιλόξενες και αγκάλιασαν την 26η Δ.Ι.Ε.Ι., η οποία εκτός από ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός αποτελεί και ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός για την περιοχή του Ιονίου. Από αγωνιστικής δε πλευράς, χαρακτηριστικό του φετινού Ράλλυ Ιονίου ήταν οι σχετικά ισχυροί άνεμοι που επικρατούσαν για την εποχή στην περιοχή του Ιονίου, γεγονός που διευκόλυνε τις ιστιοπλοΐες και τα πληρώματα να προσφέρουν υψηλό ανταγωνισμό. Ατυχές σημείο της φετινής διοργάνωσης ήταν η αδυναμία της Επιτροπής Αγώνα να πάρει σωστούς χρόνους σκαφών στην 3η ιστιοδρομία, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί εντελώς η ιστιοδρομία.

Επιστροφή Λευκάδα - συνάντηση με την ομάδα optimist στην προπόνηση

Το σκάφος του Ναυτικού Ομίλου Λευκάδας “Koroni II”, με κυβερνήτη τον Ιωάννη Γληγόρη, πραγματοποίησε την πλέον επιτυχημένη παρουσία καταλαμβάνοντας την 1η θέση στη Γενική Κατάταξη και στις δύο κατηγορίες που συμμετείχε (ORC Club (Club2))

Αναλυτικά οι θέσεις που έλαβε στις επί μέρους ιστιοδρομίες είναι:

• 1η ιστιοδρομία: 2η θέση στην κατηγορία ORC Club και 2η θέση στην κατηγορία ORC Club2.
• 2η ιστιοδρομία: 1η θέση στην κατηγορία ORC Club και 1η θέση στην κατηγορία ORC Club2.
• 4η ιστιοδρομία: 2η θέση στην κατηγορία ORC Club και 2η θέση στην κατηγορία ORC Club2.

Από το Ναυτικό Όμιλο Λευκάδας συμμετείχαν επίσης το σκάφος “Leona” με κυβερνήτη τον Neal Mc Robert στην Κατηγορία ORC Int, το οποίο έλαβε την 9η θέση στη Γενική Κατάταξη της Κατηγορίας ORC Int και την 4η θέση στη Γενική Κατάταξη της Κατηγορίας ORC Int2, καθώς και το σκάφος “Cocobill” με κυβερνήτη το Νικόλαο Σαραηλίδη το οποίο στην Κατηγορία ORC International Sport Boats έλαβε την 5η θέση στη Γενική Κατάταξη και στην κατηγορία IRC έλαβε την 3η θέση. Αναλυτικά οι θέσεις που έλαβαν τα σκάφη στις επί μέρους ιστιοδρομίες είναι:

Σκάφος “Leona”
• 1η ιστιοδρομία: 9η θέση στην κατηγορία ORC Int και 5η θέση στην κατηγορία ORC Int2.
• 2η ιστιοδρομία: 12η θέση στην κατηγορία ORC Int και 5η θέση στην κατηγορία ORC Int2.
• 4η ιστιοδρομία: 10η θέση στην κατηγορία ORC Int και 3η θέση στην κατηγορία ORC Int2.
Σκάφος “Cocobill”
• 1η ιστιοδρομία: 5η θέση στην κατηγορία ORC INSB και 2η θέση στην κατηγορία IRC
• 1η ιστιοδρομία: 6η θέση στην κατηγορία ORC INSB και 6η θέση στην κατηγορία IRC
• 1η ιστιοδρομία: 4η θέση στην κατηγορία ORC INSB και 2η θέση στην κατηγορία IRC

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιτυχία του σκάφους του Ν.Ο. Λευκάδας “Koroni II” δεν αποτελεί ένα τυχαίο γεγονός. Αντίθετα είναι ο καρπός της προσπάθειας που γίνεται στο Ν.Ο.Λ. τα τελευταία έτη όσον αφορά στην Ανοιχτή Θάλασσα, με τη δημιουργία Τμήματος Προχωρημένων Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θάλασσας και τη στελέχωση της αγωνιστικής ομάδας Ανοιχτής Θάλασσας. Ιδιαίτερα σημαντικό και ελπιδοφόρο είναι το γεγονός ότι στο πλήρωμα του σκάφους για πρώτη φορά συμμετείχαν και νέα παιδιά που προέρχονται από το Τμήμα Ιστιοπλοΐας Τριγώνου, γεγονός που επιβεβαιώνει τη σύνδεση των εκπαιδευτικών και αγωνιστικών δράσεων του Ομίλου και σηματοδοτεί ελπιδοφόρες προοπτικές για το Ν.Ο.Λ..

Στόχος του Ομίλου είναι η προσέλκυση ατόμων όλων των ηλικιών που θα ήθελαν να γνωρίσουν και να ασχοληθούν με την ιστιοπλοΐα, είτε ως άθλημα, είτε απλά ως μια ενδιαφέρουσα και διασκεδαστική δραστηριότητα.

Για κάθε ενδιαφερόμενο την περίοδο Οκτωβρίου-Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν από το Ν.Ο.Λ. τα φθινοπωρινά τμήματα αρχαρίων και προχωρημένων για την Ανοιχτή Θάλασσα.

Επιστροφή Λευκάδα - συνάντηση με την ομάδα optimist στην προπόνηση (2)

Προηγουμενο αρθρο
Δήλωση Δημάρχου Λευκάδας σχετικά με την μεταφορά των αποθεματικών του Δήμου το 2008 στην Εθνική Τράπεζα
Επομενο αρθρο
Τελετή Βράβευσης Επιφανών Επτανησίων

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.