HomeΕΛΙΞΗΡΙΑ ΜΝΗΜΗΣΔιαβάζοντας μια παλιά φωτογραφία

Διαβάζοντας μια παλιά φωτογραφία

unnamed

Ο δρόμος του Κάστρου σε φωτογραφία τραβηγμένη στις 4/9/1944. Η φωτογραφία βρίσκεται σε Γερμανικά χέρια. Πρέπει να τραβήχτηκε από Γερμανό στρατιώτη κατά την αποχώρηση από το νησί. Ο δρόμος του Κάστρου είναι χωμάτινος και μισοκατεστραμμένος. Σε αφθονία οι κολώνες του Τηλέγραφου κατά μήκος.

καναλι 1

Δεν έχουμε κανένα στοιχείο για την παραπάνω φωτογραφία (κάρτ ποστάλ). Είναι μια άποψη της Ανατολικής παραλίας της Λευκάδας. Στο βάθος που φαίνονται τα δέντρα, είναι το σημερινό κτίριο του ΤΑΟΛ. Χρονολογικά πρέπει να είναι αρχές της δεκαετίας του ’80, πριν δηλαδή επιχωθεί η περιοχή και δημιουργηθεί η σημερινή οδός Γολέμη.

kanali3

Ούτε γι’ αυτό το κάρτ ποστάλ έχουμε στοιχεία, χρονολογία και τοποθεσία. Γνώριμη εικόνα σε πολλούς και συνηθισμένη τα παλιότερα χρόνια. Η άξια Λευκαδίτισσα με το γαϊδαράκο φορτωμένο καλάθια με σταφύλια από τη μια μεριά, και φύλλα από τ’ αμπέλια για τις κατσικούλες, από την άλλη, επιστρέφει στο χωριό μετά από μια κατάκοπη μέρα.

Προηγουμενο αρθρο
Αργυρώ, η νεαρή φώκια που έχει... ρεζερβέ ξαπλώστρα για ηλιοθεραπεία
Επομενο αρθρο
Δημοψήφισμα με ερώτημα ναι ή όχι στην πρόταση των εταίρων

3 Σχόλια

  1. antonios
    27 Ιουνίου 2015 at 22:29 — Απάντηση

    Μακη στην φωτογραφια ειναι η Ευγενια Βρεττου και ο δρομος δεν ειναι οτο μονοπατι προς στις σφαελες αλλα ο κεντρικος δρομος Βαυκερης -Νυδριου και συνκεκριμενα η μεσαια βολτα στον Αι Βασιλη πριν ασφαλτοσρωθει .Στο βαθος ειναι ο δρομος Πλατυστομα Περιγιαλι

  2. μακης μελας
    27 Ιουνίου 2015 at 16:47 — Απάντηση

    Η τριτη φωτογραφια είναι τραβηγμενη από εκδοτη καρτ ποσταλ εκτος Λευκάδας.Τραβηχτηκε μεταξυ 1970 78 στο δρομο από Ραχη Νυδριου προς Βαυκερη πανω από τις λεγομενες “Ρονιες” στο σημειο του χωματοδρομου που το εδαφος ηταν πηλουργο και λασπωνε . Η Βαυκεριτισσα χωρικη είναι η αδελφη των Χρυσοστομου [ αγροτη στη Βαυκερη], Κωσταντινου [ βιοτεχνη στην Αθηνα ] , Αντωνη [γιατρου στην Αθηνα ,στο Παγκρατι] , Αγγελως [παντρεμένης στο Δραγανο], της μητερας του Βασιλη Θερμου [συνταξιουχου ΟΤΕ,- η οποια κατοικουσε στο Νυδρι , δεν εχω προχειρο το ονομα], και του Βασιλη που σκοτωθηκε στον εμφυλιο…Ονομαζοταν Ευγενια….Περισσοτερα για την φωτογραφια κλπ ας γραψει ο ανηψιος της Λευτερης Αραβάνης οδοντογιατρος πρωην αντιημαρχος κλπ .. .27 ιουνιου 2015 μακης μελας

  3. Άγγελος Σταγιάνος
    27 Ιουνίου 2015 at 09:39 — Απάντηση

    Η φωτογραφία, είναι πράγματι καρτ ποστάλ. Είναι πράγματι στις αρχές της 10ετίας του ’80(’73-’74). Σας την έχω στείλει εγώ πριν ανοίξει το “άρωμα Λευκάδας”, και είναι τραβηγμένη μπροστά από .το σπίτι του Ρεγάντου, κάτω από την Άγια Κάρα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.