HomeΕΛΙΞΗΡΙΑ ΜΝΗΜΗΣΔιαβάζοντας μια παλιά φωτογραφία

Διαβάζοντας μια παλιά φωτογραφία

Πρόκειται για μια παλιά post-card, για την οποία δεν μας δίνεται κανένα άλλο στοιχείο. Απ’ όσο μπορούμε να διακρίνουμε, το γωνιακό κτίριο μοιάζει με καφενείο και δίπλα υπάρχει ένας στάβλος. Δυο «μπάλες» σανού βρίσκονται μπροστά του. Ο συνεργάτης μας Νίκος Βαγενάς χρονολογεί τη φωτογραφία στη δεκαετία του 1920. Παρατηρήστε την όψη της εκκλησίας του Αγίου Μηνά σε καθαρά Καθολικό στυλ, καθώς και το αμάξι εποχής στα δεξιά.

r

Το γωνιακό κτίριο ίσως να ήταν και τότε καφενείο. Από τη δεκαετία του ΄50 που θυμάται ο Νίκος Βαγενάς, στη θέση αυτή ήταν το καφενείο του Άγγελου Γαντζία. Γκρεμίστηκε στο μέσον της δεκαετίας του ’80 με τη διάνοιξη της οδού 8ης Μεραρχίας. Στη θέση που είναι το σταθμευμένο αυτοκίνητο -σήμερα καταλαμβάνει το ζαχαροπλαστείο του Σταυρακα και το διπλανό καφενείο- ήταν στη δεκαετία του ‘50 τα «Χάνια». Ήταν ο χώρος που άφηναν τα ζώα τους όσοι κατέβαιναν από τα χωριά. Από το μέσον της δεκαετίας του ’60 άρχισαν σιγά σιγά να κλείνουν.

Προηγουμενο αρθρο
Ευστάθιος Βλάχος: Ο Ιατρικός Σύλλογος έχει τρομακτική ευθύνη στο κλείσιμο του Νοσοκομείου
Επομενο αρθρο
Είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρείο ο πιλότος - Ήταν ακατάλληλος για πτήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.