HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΔιαφημίστηκε το νησί και φέτος. Μπράβο μας

Διαφημίστηκε το νησί και φέτος. Μπράβο μας

Της Χρυσούλας Σκλαβενίτη

Αχ τι καλά!

Διαφημίστηκε το νησί και φέτος.

Όπως τότε, θυμάστε, πριν … πόσα χρόνια να ΄ναι, τρία, τέσσερα, (ούτε που θυμάμαι). Τότε που είχαμε, είχαΝε βασικά κάποιοι, αναγάγει το πάρτυ του Ρώσου σε “Σούπερ Οαου γεγονός”, που θα έφερνε ορδές τουριστών στο νησί. Θυμάστε βρε … εκείνο το πάρτυ που έκανε τότε με αφορμή τα γενέθλια της θυγατέρας, για να τρίψει στη μάπα των πλούσιων ανά τον κόσμο φίλων του ότι πήρε το νησάκι του Ωνάση, αυτό που η Κάλας και η Τζάκυ έτρεχαν γυμνές στις παραλίες του …

Και μετά γιοκ ….

Έτσι και τώρα!
Μια ξεχασμένη βουτυρομπεμπέκα παρουσιάστρια αποφάσισε ότι τα σόου που έκανε την εποχή των παχουλών αγελάδων πρέπει να αναβιώσουν και τώρα την εποχή των ισχνών για να χορτάσει ο κόσμάκης χρώμα και λάμψη (να στραβωθεί βασικά …), μιας και ως γνωστόν αυτό του λείπει. Έτσι λοιπόν και με αφορμή μια επέτειο, αυτή της Ένωσης των Επτανήσων με τη μητέρα Ελλάδα (δεν θα σχολιάσουμε εδώ το σε πόσους αρέσει αυτό και σε πόσους όχι, είναι άλλο παραμύθι, μεγάλο), είπε να κάνει και μια συνδεσούλα εκεί πέρα, να κάνει τη χάρη σε ένα νησάκι του Ιονίου (αλήθεια που να πέφτει το Ιόνιο, ανατολικά ή δυτικά στη Ρημαδοελλάδα;) τάχα μου δήθεν για να διαφημιστεί. Για να τιμήσει και καλά το γεγονός, για να έχει να λέει αύριο μεθαύριο ότι …να μωρέ έκανα και τη καλή μου πράξη …

Φοβερή συνδεσούλα.

Δεν θα σχολιάσω το γεγονός ότι τόση ώρα μπροστά στην τηλεόραση είχα να σταθώ εδώ και μια δεκαετία (με χαμηλωμένη στο 0 την ένταση εννοείται και κάνοντας παράλληλα τη δουλειά μου), αλλά όπως και να ΄χει είχα ένα θέμα προσαρμογής (είμαι και απροσάρμοστο γενικά άτομο).
Περίμενα και περίμενα και περίμενα και περίμενα …

Να τώρα θα γίνει, α όχι! Να, να, νααα. τώρα … μπα ακόμα ….

Ανοιγόκλειναν το στόμα τους κάποιο μπροστά από ένα μικρόφωνο, βγήκε ένα ξινός τύπος που δεν θα τον ονομάσω, σπάσανε κάτι αυγά στο κεφάλι τους, έδειξε και κάτι κλάσματα δευτερολέπτου λίγο τη Ζάκυνθο, (μια κοπέλα με ένα μικρόφωνο που είπε δυο λόγια κι έξω από την πόρτα, μέχρι να βρω το τηλεκοντρόλ να ανοίξω την ένταση είχε τελειώσει) και μετά πάλι τραγούδια και χοροί και δώστου από την αρχή και η Λευκάδα πουθενά!

Τέλος πάντων εδέησε κάποια στιγμή λίγο πριν τα μεσάνυχτα, (ή μην ήταν τα μεσάνυχτα; μαζί με τα φαντάσματα), και βγήκε και άνοιξα την ένταση η έρμη να δω το νησάκι μου!

Βγήκε μια κυρία που μάλλον από το κρύο τα έλεγε λίγο περίεργα! Σα να έτρεμε η φωνή της; Σα να τα έλεγε συλλαβιστά; Δεν ξέρω πάντως τα λίγα, ελάχιστα που είπε που απορώ αν και η Ρούλα, Ρουλάκι, Ρουλί τα άκουσε κι όλας, δεν τα είπε καλά.
Και μετά το μόνο ωραίο της υπόθεσης, οι καντάδες κι η βαρκαρόλα, χάθηκαν μέσα σε μια ανόητη συζήτηση μεταξύ Ρουλιού και αοιδού/αηδία και πέρα από μερικά δευτερόλεπτα δεν ακούστηκε σχεδόν τίποτα.
Πέσανε και τα ρημάδια τα βεγγαλικά ( τι κιτσαριό κι αυτό ρε παιδιά, μέχρι και σε πάρτι γενεθλίων παιδικά ρίχνουν πια, έχει καταντήσει το άλλοτε φαντασμαγορικό θέαμα, δεν ξέρω μάλιστα μη τα πουλάνε και σε γνωστό πολυκατάστημα παιχνιδιών με το κιλό ..), κι ήρθε κι έδεσε η ομελέτα από τα σπασμένα προηγουμένως αυγά.

Μια βλακεία και μισή και φοβάμαι μήπως προσβάλλω και τη βλακεία δηλαδή με αυτό που γράφω!

Θα γίνω γραφική πάλι και ρομαντική και οπισθοδρομική.

Αγαπήστε αυτό το έρμο το νησάκι, καθαρίστε το, φροντίστε το!
Κοιτάξτε να προσφέρετε ποιοτικές υπηρεσίες και όχι του ξεσκονόπανου!

Διορθώστε τα στραβά του, τους δρόμους του, την οδική σήμανση. Δείτε τα σταρβά του, ανοίξτε τα μάτια σας και δείτε τα!
Αναδείξτε την ομορφιά του, τα χωριά του, τα μονοπάτια του, τη φύση του, τα νερά του, τις κρυφές ομορφιές του.
Αξιοποιήστε τα διαμάντια του.

Δεν θέλει χρήμα πάντα, δε θέλει κόπο πάντα.

Αγάπη θέλει κι όρεξη.

Και μη το πετάτε στα σκουπίδια και μη βασίζεστε σε αυτά.

Πηγή: lefkadapatridamou.blogspot.gr

Προηγουμενο αρθρο
Μια σχεδόν… χειμωνιάτικη Βαρκαρόλα!
Επομενο αρθρο
Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Νικιάνας διοργανώνει συζήτηση για το θέμα της ανακύκλωσης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.