HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΔιαφθορά: Στην τρίτη θέση η Λευκάδα στην παραβατικότητα λειτουργών

Διαφθορά: Στην τρίτη θέση η Λευκάδα στην παραβατικότητα λειτουργών

Η Ηλεία πρωτοστατεί, η Ζάκυνθος ακολουθεί, η Πάτρα μαζί με τη Λευκάδα έρχονται τρίτες και τέταρτο το Αγρίνιο: Ετσι κατατάσσονται οι περιοχές της Δυτικής Ελλάδας στις οποίες δημόσιοι υπάλληλοι ή λειτουργοί του Δημοσίου ελέγχθηκαν για ποινικά αδικήματα και σχηματίστηκαν σε βάρος τους οι ανάλογες δικογραφίες.

Τη σχετική ανάλυση έκανε η γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου, η οποία συνολικά παρέλαβε 1.267 ποινικές υποθέσεις από όλη την χώρα.

Οσον αφορά στη γεωγραφική κατανομή των ποινικές υποθέσεων, την «πρωτιά» κατέχει η Θεσσαλονίκη με 245, ακολουθεί η Αθήνα με 230, η Αλεξανδρούπολη με 69, οι Σέρρες με 41, η Κοζάνη με 40 και η Κατερίνη με 35.

Στη Δυτική Ελλάδα, όπως διαφαίνεται από τους πίνακες, οι υποθέσεις διαφθορά ή ποινικής εμπλοκής κρατικών λειτουργών και δημοσίων υπαλλήλων δεν είναι πολλές σε σχέση με τον πληθυσμό της κάθε περιοχής.

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηλείας σχηματίστηκαν 20 δικογραφίες, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ζακύνθου 11, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών 8, όπως επίσης και της Λευκάδας και τέλος στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αγρινίου σχηματίστηκαν 7 δικογραφίες.

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ

Από τα πανελλαδικά στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης προκύπτει ότι σε βάρος κρατικών λειτουργών και δημοσίων υπαλλήλων έχουν σχηματιστεί 1.214 ποινικές διώξεις, έχουν εκδοθεί 14 βουλεύματα και 39 δικαστικές αποφάσεις για ανθρωποκτονία, διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών, επ’ αυτοφώρω δωροδοκία, υπεξαίρεση, πλαστογραφια, απιστία στην υπηρεσία για ποσά από 120.000 έως 150.000 ευρώ.

Εκείνο που προξενεί εντύπωση είναι ότι στις υποθέσεις αυτές εμπλέκονται, εκτός των άλλων, ένας γενικός γραμματέας Υπουργείου, αιρετοί της Αυτοδιοίκησης,αστυνομικοί, ιατροί του ΕΣΥ, διοικητές Οργανισμών αλλά και εκπαιδευτικοί.

Η ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΒΑΤΩΝ

Πρώτοι σε παραβατικότητα έρχονται οι δημόσιοι υπάλληλοι με 288 υτοθέσεις, στη δεύτερη θέση ακολουθούν οι δημοτικοί σύμβουλοι με 238, στην τρίτη δημοτικοί υπάλληλοι με 178 υποθέσεις, στην τέταρτη αστυνομικοί με 115 υποθέσεις, στην πέμπτη αντιδήμαρχοι με 63 υποθέσεις, ενώ την εξάδα συπληρώνουν οι δήμαρχοι με 48 υποθέσεις.

Πηγή: www.pelop.gr

Προηγουμενο αρθρο
Φεστιβάλ Φολκλόρ: Ας μην το περιφέρουμε άλλο στους δρόμους δίπλα σε πίτσες, καφέδες, ποτά και μεζέδες
Επομενο αρθρο
Εξέλιξη στο θέμα των ανεπιτήρητων βοοειδών

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.