HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΔιευκρινίσεις για το Νοσοκομείο Λευκάδας ζήτησε στην Βουλή ο Θανάσης Καββαδάς

Διευκρινίσεις για το Νοσοκομείο Λευκάδας ζήτησε στην Βουλή ο Θανάσης Καββαδάς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα 15 Μαρτίου 2017

Διευκρινήσεις από τον υπουργό Υγείας για το νοσοκομείο Λευκάδας ζήτησε από το βήμα της Βουλής ο Θανάσης Καββαδάς

Ξεκάθαρες απαντήσεις από τον υπουργό Υγείας για το νοσοκομείο Λευκάδας ζήτησε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς, στην ομιλία του επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας «Μεταρρύθμιση της Διοικητικής Οργάνωσης των υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας, Κέντρα Εμπειρογνωμοσύνης Σπάνιων και Πολύπλοκων Νοσημάτων και άλλες διατάξεις».

Με αφορμή δημοσίευμα που αναφέρει δηλώσεις του γενικού γραμματέα του υπουργείου υγείας κ. Γιαννόπουλου σε πρόσφατη συνάντησή του με την ΠΟΕΔΗΝ, ο οποίος αναρωτήθηκε «Πρέπει να έχει Νοσοκομείο η Λευκάδα;», ο βουλευτής ζήτησε από τον κ. Ξανθό να δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση για τις προθέσεις του, επισημαίνοντας την αναστάτωση που έχει προκαλέσει η δήλωση αυτή στους κατοίκους του νησιού.

Ο βουλευτής κατέθεσε το σχετικό δημοσίευμα με τις δηλώσεις του γ.γ του υπουργείου στα πρακτικά της Βουλής και απευθυνόμενος στον υπουργό ανέφερε: «Είναι δυνατόν να γίνονται τέτοιες δηλώσεις τη στιγμή που είναι σχεδόν έτοιμο να παραδοθεί το νέο νοσοκομείο; Τη στιγμή που ο ίδιος ο κ. Πολάκης κατά την επίσκεψή του στη Λευκάδα, το έχει χαρακτηρίσει στολίδι και έχει δηλώσει δημόσια ότι το Υπουργείο δεν κλείνει, αλλά ανοίγει μονάδες; Τη στιγμή που το νέο νοσοκομείο των 120 κλινών θα κοστίσει στον έλληνα φορολογούμενο περισσότερα από 32 εκατ. ευρώ; Σας ερωτώ ευθέως κ. Υπουργέ. Ισχύουν όλα αυτά; Συνυπογράφετε τα όσα είπε ο κ. Γιαννόπουλος, ο οποίος μάλιστα έχει υπηρετήσει στην 6ης ΥΠΕ και ξέρει τις ανάγκες μας; Πείτε μας γιατί ο κόσμος της Λευκάδας περιμένει μια ξεκάθαρη απάντηση».

Ο υπουργός κ. Ξανθός απαντώντας στον βουλευτή διέψευσε το δημοσίευμα, αναφέροντας μάλιστα ότι σήμερα εγκρίθηκε από το υπουργείο η τοποθέτηση στο νοσοκομείο Λευκάδας, τριών γιατρών με τις ειδικότητες του παθολόγου, του καρδιολόγου και του επιμελητή ακτινοδιαγνώστη.

Ο κ. Καββαδάς στην ομιλία του κατήγγειλε, μεταξύ άλλων, το γεγονός ότι με το νομοσχέδιο η κυβέρνηση δεν μεριμνά για το πρόβλημα με την έλλειψη γιατρών που έχουν οι απομακρυσμένες και άγονες περιοχές της χώρας, μεταξύ αυτών το Μεγανήσι και τα μικρά νησιά της Λευκάδας ο Κάλαμος και ο Καστός. «Ως κυβέρνηση της πρώτης φοράς αριστεράς, περιμέναμε να προσεγγίζετε, να νομοθετείτε με μεγαλύτερη κοινωνική ευαισθησία. Δεν καταφέρατε να σκίσετε τα μνημόνια, μάλλον ετοιμάζεστε να υπογράψετε ένα νέο μνημόνιο. Τουλάχιστον υπογράψτε ένα σχέδιο νόμου που να λύνει το πρόβλημα της παροχής ιατρικών υπηρεσιών στους πολίτες ειδικά στις απομακρυσμένες και άγονες περιοχές» σημείωσε ο κ. Καββαδάς.

Ειδικότερα αναφέρθηκε στο άρθρο 29, που ρυθμίζει τις μεταθέσεις των γιατρών του ΕΣΥ και το οποίο, όπως σημείωσε ο βουλευτής, δεν εξασφαλίζει την κάλυψη των κενών που θα δημιουργηθούν με την αποχώρησή τους.

«Κύριε υπουργέ, σας έχω ενοχλήσει πολλές φορές για το πρόβλημα που έχουμε με τους
γιατρούς και στη Λευκάδα και στο Μεγανήσι και στον Κάλαμο και στον Καστό. Είμαι σίγουρος ότι και άλλοι συνάδελφοι και φορείς σας έχουν θέσει το ίδιο θέμα για άλλες απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, όπου οι παροχές δημόσιας υγείας είναι ανύπαρκτες. Και ερωτώ; Με το νομοσχέδιο αυτό δεν έπρεπε να λύσετε το θέμα ελλείψεων εξειδικευμένου προσωπικού; Δόξα τω θεώ ιατρικό και εξειδικευμένο προσωπικό έχουμε. Μεταναστεύει κατά εκατοντάδες σε χώρες του εξωτερικού για δουλειά. Δεν θα έπρεπε να βρεθεί τρόπος και να μείνουν τα παιδιά αυτά εδώ και να καλυφθούν οι ανάγκες; Γιατί εξακολουθείτε να χωρίζετε σε πολίτες πολλών ταχυτήτων τους πολίτες της χώρας; Γιατί όταν πρόκειται για τους φόρους, τις εισφορές και όλα όσα τέλος πάντων μας φέρνετε, είναι όλοι ισότιμοι και όταν πρόκειται για τη δημόσια υγεία, οι άνθρωποι της Περιφέρειας και ειδικά των άγονων και απομακρυσμένων περιοχών είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας;» κατέληξε ο βουλευτής.

Προηγουμενο αρθρο
Εξαγορά Σκλάβου και Σεμπριά αλόγων
Επομενο αρθρο
Λουσμένη στο πάλλευκο φως του Ιονίου και διάφανη από τα διαμάντια της δροσιάς του μαΐστρου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.