HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΔράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στην ανακύκλωση

Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στην ανακύκλωση

Ο Δήμος Λευκάδας σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) και του το Μεσογειακό Γραφείου Πληροφόρησης ΜΙΟ-ECSDE διοργάνωσαν ενημερωτικές δράσεις στην πόλη της Λευκάδας, για την ευαισθητοποίηση του κοινού και της εκπαιδευτικής κοινότητας στην ανακύκλωση συσκευασιών και κυρίως στο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων που καταλήγουν στη θάλασσα, ειδικότερα των πλαστικών μιας χρήσης.

Βασικός στόχος των δράσεων αυτών ήταν η ενημέρωση κοινού και η ευαισθητοποίηση σε θέματα μείωσης της απόρριψης πλαστικών στις θάλασσες, η ενίσχυση των δράσεων ανακύκλωσης σε κάθε περιοχή, η υποστήριξη ομάδων μαθητών και η βιωματική ενεργοποίηση τους απαντώντας ατομικά και ομαδικά στο κατά πόσο οι ίδιοι μπορούν να γίνουν μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος.

Την Δευτέρα 4 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου εκδήλωση με θέμα: «Πλαστικά μετά τη Χρήση; Η θέση τους στον Μπλε κάδο! Μακριά από τις γαλάζιες θάλασσες».

Το πρωί της Τρίτης με την συμμετοχή μαθητών των Σχολείων της Λευκάδας στην κεντρική πλατεία έγιναν δράσεις κυρίως μέσα από το παιχνίδι για την ενημέρωση των μαθητών.

Προηγουμενο αρθρο
Σε πορεία διαμαρτυρίας για τα σκουπίδια καλούν οι μαθητές της Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Ανακοίνωση Οργανωτικής Επιτροπής του Lefkas Trail Run 2019

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.