HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΔραστηριότητες βουλευτή Λευκάδας Θανάση Καββαδά

Δραστηριότητες βουλευτή Λευκάδας Θανάση Καββαδά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

• Ομιλία προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή
• Επαφές με τους Υπουργούς Υγείας και Ναυτιλίας

Οι σοβαρές ελλείψεις ιατρικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Λευκάδας και η απομόνωση του Νησιού λόγω των τραγικών καθυστερήσεων στους οδικούς άξονες που συνδέουν τη Λευκάδα με την υπόλοιπη χώρα, βρέθηκαν στο επίκεντρο της ομιλίας του Βουλευτή Λευκάδας Θανάση Καββαδά στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.
Μεταξύ άλλων ο κ. Καββαδάς, αναφέρθηκε στην άδικη φορολογική πολιτική κατά των αγροτών που ισοπεδώνει κάθε πρωτοβουλία στον πρωτογενή τομέα, στις ελλείψεις που εξακολουθούν να υπάρχουν στα σχολεία, αλλά και στην αδράνεια και ανετοιμότητα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την αξιοποίηση του νέου ΕΣΠΑ, που εκ προοιμίου καθυστερούν κάθε προοπτική άμεσης ανάπτυξης.

Εκτενής ήταν η αναφορά του Βουλευτή στην υπολειτουργία της παθολογικής κλινικής και στην υποστελέχωση του νοσοκομείου Λευκάδας από το Βήμα της Βουλής.

Μετά την ομιλία του ο κ. Καββαδάς είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και να θέσει το θέμα της δημόσιας υγείας στη Λευκάδα με τον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό και τον αναπληρωτή υπουργό κ. Παύλο Πολάκη, τους οποίους ενημέρωσε κάθε έναν ξεχωριστά για το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει και τον κίνδυνο που ελλοχεύει για τους κατοίκους της Λευκάδας η υπολειτουργία του νοσοκομείου.

Για το ίδιο θέμα άλλωστε συναντήθηκε χθες Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015, με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Υγείας, οι οποίοι διαβεβαίωσαν τον κ. Καββαδά ότι, από τους 500 επικουρικούς ιατρούς που θα επανδρώσουν τα νοσοκομεία όλης της χώρας άμεσα, με βάση τα στοιχεία του υπουργείου εντός του Οκτωβρίου θα τοποθετηθούν 4 επικουρικοί ιατροί με τις ειδικότητες του παθολόγου, του καρδιολόγου, του γενικού ιατρού και του ορθοπεδικού, στο νοσοκομείο Λευκάδας.

Σημείωσαν ωστόσο ότι για την απρόσκοπτη και άμεση πρόσληψή τους θα πρέπει να έχει ήδη προβλεφθεί σχετικό κονδύλι δαπανών στον προϋπολογισμό του νοσοκομείου Λευκάδος για το 2015.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων ο Βουλευτής είχε εκτενή συζήτηση με τον υπουργό Ναυτιλίας, κ. Θοδωρή Δρίτσα, στον οποίο έθεσε το πρόβλημα που έχει προκύψει με την προκλητική απόφαση του Λιμεναρχείου Λευκάδος για απαγόρευση διέλευσης κάθε είδους πλωτού μέσου στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σκορπιού -Σκορπιδίου και την ευρύτερη περιοχή, για οκτώ μήνες το χρόνο.

Ο κ. Καββαδάς υπογράμμισε στον υπουργό πως η πρωτοφανής αυτή απόφαση, που συνοδεύεται από ένα εξωφρενικό πρόστιμο, εκτός των άλλων δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα στους επαγγελματίες αλιείς αλλά και στα σκάφη αναψυχής που στηρίζουν την τουριστική δραστηριότητα του νησιού.

Για το θέμα ο κ. Καββαδάς τόνισε στον υπουργό, ότι θα ζητήσει επισήμως απαντήσεις σε κοινοβουλευτικό επίπεδο.
Ο κ. Καββαδάς συνομίλησε επίσης, με τον Διευθυντή Λιμενικής Αστυνομίας, Αρχιπλοίαρχο κ. Σπανό Νικόλαο, από τον οποίο ζήτησε την άρση της τελευταίας απόφασης της Λιμενικής Αρχής Λευκάδας και την επαναφορά στο πρότερο ελεύθερο καθεστώς. Ο κ. Σπανός δεσμεύτηκε για την επανεξέταση του θέματος.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προηγουμενο αρθρο
Ο Λευκαδίτης Αρχιμ. Δημήτριος Αργυρός νέος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας
Επομενο αρθρο
Καταγγελία κατοίκων Καλάμου σχετικά με την κατάσταση στο λιμάνι

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.