HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΔραστηριότητες του Δημάρχου Λευκαδίων στην Αθήνα

Δραστηριότητες του Δημάρχου Λευκαδίων στην Αθήνα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗ
στην εκδήλωση για την ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από την Ένωση Επτανησίων Ελλάδας με θέμα: “Η Επτανησιακή κουζίνα, οι παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα” – Γαστρονομική & Πολιτιστική Περιήγηση, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Λευκάδας, κ. Κωνσταντίνος Δρακονταειδής.

Το αφιέρωμα στην Επτανησιακή Γαστρονομία, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Μαρτίου, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο “Μίκης Θεοδωράκης” στην Αργυρούπολη.

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, του Υπουργείου Τουρισμού, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, της Περιφέρειας Αττικής, και τα επιμελητήρια Κέρκυρας, Λευκάδας, Ζακύνθου και Πειραιώς.

Ο Δήμαρχος Λευκάδας εξήρε την θαυμάσια αυτή πρωτοβουλία, που έδωσε την δυνατότητα στους επισκέπτες και στο ευρύτερο κοινό, μέσω του τύπου, να γνωρίσουν και να γευτούν την Λευκαδίτικη και γενικότερα την Επτανησιακή κουζίνα και τα τοπικά μας προϊόντα.

Το πλούσιο περίπτερο της Λευκάδας με μια μεγάλη γκάμα τοπικών προϊόντων, με την φροντίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Απανταχού Ευγηριωτών Λευκάδας, εκπροσώπησε επάξια τον τόπο μας, επιδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο, πως η γεύση κάθε λαού είναι αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού του. Είναι η ταυτότητά του.

Ο Δήμαρχος συνεχάρη όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης και σε ένδειξη τιμής βράβευσε τον πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κέρκυρας κ. Αναστάσιο Μπαλανίκα.

ΠΑΡΟΥΣΙΑ του ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗ
στην εκδήλωση ονομασίας του περιβάλλοντος χώρου
του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής, Κάτω Ηλιούπολης,
σε ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΕΥΚΑΔΙΩΝ

Στην εκδήλωση ονομασίας του περιβάλλοντος χώρου του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Κάτω Ηλιούπολης, σε Πλατεία Λευκαδίων, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Λευκάδας, κ. Κωνσταντίνος Δρακονταειδής.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 12 Μαρτίου 2017, το πρωί, από τον Δήμο Ηλιούπολης, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Λευκαδίων Ηλιούπολης και γύρω Δήμων «Η ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ».

Την εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία και τιμή προς όλους τους απανταχού Λευκαδίτες εξήρε στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος, ως ακολούθως:

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Η καρδιά της Λευκάδας χτυπάει σήμερα εδώ στην Ηλιούπολη.
Στη φιλόξενη γη που αγκάλιασε τους Λευκαδίτες και τις Λευκαδίτισσες, που εγκαταστάθηκαν εδώ από τη δεκαετία του 1940 και έφεραν μαζί τους την ψυχή της ιδιαίτερης πατρίδας τους.

Έφεραν μαζί τους τις αξίες και τα ιδανικά Λευκαδίτικης γης, την αγωνία τους για ένα καλύτερο αύριο, την πεποίθηση τους ότι το καλύτερο μέλλον θα προκύψει μέσα από τη σκληρή δουλειά, αλλά και την κοινή δράση.

Σημείο αναφοράς τους ο Σύλλογος Λευκαδίων και το Λευκαδίτικο Σπίτι πόλος έλξης για όλους τους Λευκαδίτες της Αττικής.
Ένας χώρος αγάπης και νοσταλγίας μαζί για την πατρίδα, ένας χώρος δράσης και πολιτισμού, ένας χώρος ενασχόλησης με την παράδοση και την κουλτούρα της Λευκάδας, αλλά και γεμάτος από συναίσθημα και πίστη για την Κυρά ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ.

Αποκούμπι και στήριγμα για τις δύσκολες στιγμές. Ελπίδα και πηγή δύναμης για το μέλλον τους.

Οι Λευκαδίτες γαλούχησαν τα παιδιά τους με αξίες, με ήθος, με σπόρους της πολιτιστικής ταυτότητας της ιδιαίτερης πατρίδας τους, με δραστηριότητες πολιτιστικές, φιλολογικές, κοινωνικές, ψυχαγωγικές, πάντα με αναφορές στο νησί, στην ιστορία του, στους ανθρώπους του.

Συνέβαλαν αποφασιστικά στην ανάπτυξη και στην εξέλιξη της Ηλιούπολης.

Συνέβαλαν καθοριστικά στο χτίσιμο της εκκλησίας της Αγίας Παρασκευής, τοποθέτησαν την ιερά εικόνα της Παναγίας της Πεφανερωμένης στο τέμπλο του ναού και κάθε χρόνο και κάθε χρόνο τιμούν τη χάρη της στην γιορτή του Αγίου Πνεύματος.
Γι’ αυτούς τους λόγους και για πολλούς άλλους η Ηλιούπολη είναι σημείο αναφοράς για κάθε Λευκαδίτη.

Γι’ αυτούς τους λόγους ο Σύλλογος κατέθεσε αίτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Ηλιούπολης, που έγινε δεκτό, για την ονομασία αυτού, του αύλειου χώρου της Εκκλησίας της Αγίας Παρασκευής, σε Πλατεία Λευκαδίων.

Η Πλατεία Λευκαδίων θα σηματοδοτήσει την ιστορική εξέλιξη της περιοχής, θα αποδώσει τον πρέποντα σεβασμό και την οφειλόμενη τιμή στους πρώτους Λευκαδίτες, αλλά και στις σημερινές γενιές των Λευκαδίων, που κατοικούν στην Ηλιούπολη.
Η Πλατεία Λευκαδίων θα γίνει πόλος έλξης, εστία συνάντησης και σημείο αναφοράς των Λευκαδίων της Αττικής, ιδιαίτερα των νέων, αλλά και των απανταχού Λευκαδιτών.

Θα λειτουργήσει σαν φάρος, σαν νησίδα πολιτισμού, συνάντησης, περισυλλογής, έτσι όπως λειτουργεί τόσα χρόνια τώρα και ο Σύλλογος Λευκαδίων Ηλιούπολης και γύρω Δήμων «Η ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ».

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εμπνευστές της ιδέας, τους ανθρώπους που την αγκάλιασαν, την αποδέχτηκαν και την υλοποιούν σήμερα.

Ο Δήμος Λευκάδας θα είναι πάντα συμπαραστάτης και συμπορευτής τέτοιων δράσεων των συμπατριωτών μας που κρατάνε άσβεστη τη φλόγα στην ψυχή και την καρδιά κάθε Λευκαδίτη και Λευκαδίτισσας, όπου κι αν βρίσκονται.

Θερμά συγχαρητήρια από καρδιάς στον Σύλλογο Λευκαδίων Ηλιούπολης και τον πρόεδρο κ. Γεωργάκη Βαγγέλη.

Θερμές ευχαριστίες στο Δήμο Ηλιούπολης και τον Δήμαρχο κ. Βαλασόπουλο Βασίλη για την υλοποίηση της ιδέας.

Κλείνοντας επιτρέψτε μου να σας θυμίσω τους στίχους του ποιητή μας, του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη από το ποίημα: Η προς την πατρίδα αγάπη μου.

Δεν είναι διαβατάρικο πουλί, που για μια μέρα
σχίζει τα νέφη και περνά γοργό σαν τον αγέρα,
ούτε κισσός, π’ αναίσθητος την πέτρα περιπλέκει
ούτ’ αστραπή, που σβήνεται χωρίς αστροπελέκι,
δεν είναι νεκροθάλασσα, βοή χωρίς σεισμό,
νιώθω για σε, πατρίδα μου, στα σπλάχνα χαλασμό.

Προηγουμενο αρθρο
Οι Ανοιξιάτικοι Μύλοι της Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Career Day Lefkada 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.