HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΔυο επισημάνσεις από το χτεσινό (29/4) Δημοτικό Συμβούλιο

Δυο επισημάνσεις από το χτεσινό (29/4) Δημοτικό Συμβούλιο

Το βασίλειο της Δανιμαρκίας και το Νοσοκομείο

DSCN9824
Στο χτεσινό Δημοτικό συμβούλιο παραβρέθηκε και ο βουλευτής κ. Γρηγόρης ο οποίος ενημέρωσε για τις επαφές που κάνει, καθώς και για τις εξελίξεις, στο θέμα του Νοσοκομείου.

Όπως μας πληροφόρησε έχει ήδη διοριστεί και σύντομα αναλαμβάνει υπηρεσία γιατρός Γενικής ιατρικής με έδρα το Αγροτικό Ιατρείο Εξάνθειας, ο οποίος μάλιστα θα βοηθήσει και το Νοσοκομείο.

Από Δευτέρα επίσης αναλαμβάνει υπηρεσία στο Νοσοκομείο Λευκάδας γιατρός Παθολόγος. Ακόμα συμπλήρωσε έχουν βρεθεί γιατροί: Παιδίατρος και Ορθοπεδικός. Πρέπει να κάνουμε λίγη υπομονή δήλωσε.

Ανέφερε ακόμα βουλευτής ότι με τον Υπουργό Υγείας έχουν γίνει «κολλητοί» στην προσπάθεια τους να βρουν λύση για το Νοσοκομείο.. Είναι μαζί το πρωί στο Υπουργείο και το βράδυ στη Βουλή.

Υπογράμμισε ότι δεν υπάρχουν γιατροί, και ότι η αναζήτηση γίνεται από τους ίδιους και έξω από τις συνήθεις γραφειοκρατικές και χρονοβόρες διαδικασίας. Οι γιατροί δεν είναι σε κάποιο ράφι δήλωσε για τους πάρουμε. Υπάρχει έλλειψη γιατρών γιατί οι γιατροί φεύγουν στο εξωτερικό.

Χωρίς σε καμία περίπτωση να παραβλέπουμε τις προσπάθειες του βουλευτή για την εξεύρεση λύσης στο Νοσοκομείο, θα κάνουμε κάποιες παρατηρήσεις.

Ασφαλώς και φεύγουν πολλοί γιατροί για το εξωτερικό. Όσοι όμως ζούμε και κινούμαστε στη πόλη της Λευκάδας διαπιστώνουμε κάθε μέρα ότι εμφανίζονται και καινούργιες ταμπέλες γιατρών. Τα τελευταία χρόνια η Λευκάδα έχει στην κυριολεξία «γεμίσει» ιδιωτικά ιατρεία. Αν σ’ αυτά προσθέσουμε και τους γιατρούς που έρχονται μια ή δυο φορές την εβδομάδα από κοντινές πόλεις, εύκολα συμπεραίνουμε ότι η μετανάστευση γιατρών στο εξωτερικό, δεν έχει καθόλου επηρεάσει τους ιδιώτες γιατρούς. Ούτε μάλλον και η οικονομική κρίση σε ότι αφορά τη Λευκάδα τουλάχιστον!

Είναι γνωστό ακόμα πως τα τελευταία χρόνια τα Νοσοκομεία έχουν αδειάσει από γιατρούς χωρίς να έχουν αντικατασταθεί. Προβλήματα γιατρών αντιμετωπίζουν και το Νοσοκομείο της Πρέβεζας και του Αγρινίου, από τα πιο κοντινά μας τουλάχιστον. Κάτι ανάλογο θα συμβαίνει και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Αν λοιπόν το πρόβλημα δεν είναι τοπικό -που δεν είναι- φανταστείτε τον υπουργό Υγείας να έχει γίνει «κολλητός» με όλους τους βουλευτές της Ελλάδας, προσπαθώντας να μπαλώσουν τρύπες στα Νοσοκομεία!

Ένα τέτοιου μεγέθους πρόβλημα, για ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως η Υγεία δεν λύνεται όμως με κατ’ ιδίαν παρεμβάσεις των βουλευτών, αλλά κεντρικά. Κεντρικά λοιπόν προσπαθείς, να δημιουργήσεις κίνητρα, να επισπεύσεις γραφειοκρατικές διαδικασίες, και να αποβάλλεις όλους τους ανασταλτικούς παράγοντες που αποτρέπουν και καθυστερούν τη στελέχωση των Νοσοκομείων. Οι παρεμβάσεις αυτές δεν έχουν όλες οικονομικό κόστος. Η περίπτωση π.χ. του για χρόνια αποσπασμένου γιατρού της Λευκάδας, στο Κιάτο, δεν κόστιζε χρήματα.

Πάντως στα νομοσχέδια που μέχρι στιγμής ψήφισε η νέα κυβέρνηση, μέσα στις προτεραιότητες της ήταν η κατάργηση των Πρότυπων σχολείων και η ανασύσταση του ρουσφετιού και της προπαγάνδας που λέγεται ΕΡΤ.

Αποσύρω την στήριξη μου από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου!

DSCN9790-horz
Στο χτεσινό (29/4) Δημοτικό Συμβούλιο υπήρξε μια ακόμα από τις πολλές και συνεχείς παρεμβάσεις του κ. Μαργέλη προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβούλιο, για την μη τήρηση του κανονισμού λειτουργίας του συμβουλίου. Δήλωσε σε κάποια στιγμή: «Δεν είμαστε ακροατές, συμμετέχουμε ισότιμα».

Ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί για τη Λευκάδα μας» Βασίλης Αραβανής επίσης, εξέφρασε προβληματισμό ως προς το ρόλο του προέδρου του Δ. Σ., δηλώνοντας πως «υπάρχει ένας εναγκαλισμός του προέδρου του Δ.Σ. με τη Δημοτική Αρχή και ιδιαίτερα με το Δήμαρχο».

Πρόβλημα για τη μη ορθή από μέρους του κ. Γεωργάκη τήρηση του κανονισμού, δημιουργήθηκαν και στην επιτροπή Τουρισμού, που σε συνδυασμό με τη συμπεριφορά του Δημάρχου, έγιναν αιτία παραίτησης από την επιτροπή του κ. Γληγόρη.

Έγινε πλέον φανερό, μετά από οκτώ μήνες, ότι η στάση που τήρησε ο πρόεδρος μέχρι σήμερα δεν ήταν ούτε από απειρία, ούτε από έλλειψη ενημέρωσης για τον κανονισμό, όπως νομίσαμε στην αρχή. Συνειδητά μάλλον καταστρατηγεί τον κανονισμό, τον οποίο όπως αυθόρμητα δήλωσε χτες σκέφτεται να τον αλλάξει! Ούτε είναι στις προθέσεις του κάποια «υπερκομματική – υπερπαραταξιακή στάση στα Συμβούλια.

Έτσι στο χτεσινό Δ.Σ. ο κ. Γληγόρης εκπρόσωπος της παράταξης «Δίαυλος» δήλωσε και μάλιστα σε υψηλότερους τόνους απ’ ότι μας έχει συνηθίσει, ότι αποσύρει τη στήριξη του από τον πρόεδρο του Συμβουλίου.

Το γεγονός δεν έχει βεβαίως κανένα ουσιαστικό αντίχτυπο αλλά περισσότερο… ηθικό.

Προηγουμενο αρθρο
Οστομάχιον – Ένα αρχαίο παιχνίδι αποκαλύπτεται στην Καρυά
Επομενο αρθρο
Απάντηση Ανεξάρτητων Ελλήνων Λευκάδας σε Ν.Ε ΠΑΣΟΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.