HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΔωρεάν διανομή ροδάκινων στη Λευκάδα

Δωρεάν διανομή ροδάκινων στη Λευκάδα

Στο χώρο μπροστά από το Δημαρχείο απέναντι από την είσοδο της μαρίνας ξεκίνησε από νωρίς το πρωί η διανομή ροδάκινων από το Δήμο Λευκάδας. Ήδη από τις 08:00 βρισκόταν εκεί ένα μεγάλο φορτηγό ψυγείο από την Κοζάνη γεμάτο ροδάκινα και νεκταρίνια. Η ποσότητα που θα διατεθεί στη Λευκάδα υπολογίζεται σε 17 τόνους. Αυτοκίνητα του Δήμου, των κοινοτήτων, αλλά και ιδιωτικά φορτηγάκια και κούρσες, ανέλαβαν το φόρτωμα και την μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων στα χωριά της Λευκάδας.

Στην επί τόπου διανομή βοηθήσαν υπάλληλοι του Δήμου και εθελοντές. Από τη Διοίκηση του Δήμου συντόνιζαν το έργο οι αντιδήμαρχοι, Μάρκος Νικητάκης και Αθανάσιος Περδικάρης.

Μέχρι τις 11:00 η ώρα, η διαδικασία εξελισσόταν ομαλά. Μέχρι εκείνη τη στιγμή τουλάχιστον η ζήτηση από κατοίκους της πόλης ήταν μικρή. Τα φρούτα από άποψη ποιότητας έδειχναν να είναι σε καλή κατάσταση.

Το μέτρο της δωρεάν διανομής ποσοτήτων ροδάκινων με την παράλληλη καταβολή αποζημίωσης, εφαρμόζεται προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες του ρωσικού εμπάργκο για τους Έλληνες ροδακινοπαραγωγούς.

Υπολογίζεται ότι μια ποσότητα της τάξης των 10.000 τόνων θα αποσυμφορηθεί μέσω του προγράμματος της δωρεάν διανομής.

Οι ποσότητες ροδάκινων και νεκταρινιών από κάθε χώρα της Ε.Ε. που θα αποζημιωθούν αναμένεται να ληφθεί σήμερα σε επίπεδο Ε.Ε., ενώ τα κονδύλια που έχουν προϋπολογιστεί υπολογίζονται στα 30-35 εκατ. ευρώ.

Η αποζημίωση που προβλέπεται από την Ε.Ε. φτάνει τα 0,27 ευρώ το κιλό για τις ομάδες παραγωγών που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα της δωρεάν διανομής.

Προηγουμενο αρθρο
Ενημερωτικά φυλλάδια διένειμαν τροχονόμοι σε γονείς και μαθητές δημοτικών σχολείων
Επομενο αρθρο
Γράμμα σε μια μέλλουσα δασκάλα – Της Ευσταθίας Σκληρού

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.