HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΔύσκολη νύχτα για τη Ζάκυνθο – Μαίνονται τα πύρινα μέτωπα και πλησιάζουν σε χωριά

Δύσκολη νύχτα για τη Ζάκυνθο – Μαίνονται τα πύρινα μέτωπα και πλησιάζουν σε χωριά

Δύσκολη νύχτα θα είναι η αποψινή για τη Ζάκυνθο καθώς στις φλόγες έχει παραδοθεί το βόρειο τμήμα του νησιού και οι άνεμοι οδηγούν τη φωτιά προς κατοικημένες περιοχές.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ το πύρινο μέτωπο έχει έκταση πολλών χιλιομέτρων και κατευθύνεται προς το χωριό Μαριές όπου οι κάτοικοι έχουν βγει στους δρόμους με λάστιχα και προσπαθούν να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες με ό,τι μέσα διαθέτουν. Λίγο πιο βόρεια μαίνονται άλλα τρία μέτωπα πυρκαγιών στις Άνω Βολίμες και στις περιοχές Σκούτα και Πελιλομποί. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Επιχειρούν πλέον μόνο επίγειες δυνάμεις 35 πυροσβέστες με 17 οχήματα, ενώ μετά τις 12 το βράδυ αναμένονται στο νησί ερπυστριοφόρα του στρατού για να συνδράμουν στο έργο των πυροσβεστών.

Ωστόσο τοπικά μέσα κάνουν λόγο για τηλεφωνική επικοινωνία του Σταύρου Κοντονή που είναι από το νησί με τον πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους υπουργούς για την ενίσχυση των επίγειων δυνάμεων. Απόψε θα φθάσουν από την Κυλλήνη 10 πυροσβεστικά οχήματα και άλλα 7 αύριο το πρωί από την βόρεια Ελλάδα.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου αναμένονται σύμφωνα με πληροφορίες κα ερπυστριοφόρα του στρατού, για να συνδράμουν στο έργο των πυροσβεστών.

Εν τω μεταξύ, νέα πυρκαγιά ξέσπασε νωρίτερα στο όρος Σκοπός λίγα χιλιόμετρα νότια της πόλης της Ζακύνθου. Στο σημείο έχουν σπεύσει δύο οχήματα της Πυροσβεστικής με 6 άνδρες καθώς και υδροφόρες ιδιωτών.

Προηγουμενο αρθρο
Τα κρινάκια της θάλασσας άνθισαν
Επομενο αρθρο
Ευχαριστήριο Πολιτιστικού Συλλόγου Βλυχού-Γενίου «Θέαλος»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.