HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΕίναι αναγκαία η σύσταση Αντιδημαρχίας Καθημερινότητας και Συντήρησης Υποδομών στο Δήμο Λευκάδας;

Είναι αναγκαία η σύσταση Αντιδημαρχίας Καθημερινότητας και Συντήρησης Υποδομών στο Δήμο Λευκάδας;

Του Κακλαμάνη Θωμά –Κοινοτικού Συμβούλου Λευκάδας

Το στοίχημα, πάντα σε μια Δημοτική Αρχή, είναι η αντιμετώπιση της καθημερινότητας, η οποία είναι και το πρώτο κριτήριο στην αξιολόγηση από τον Δημότη. Η βελτίωση και συντήρηση των υποδομών, πρέπει να αντιμετωπίζεται ως συνεχής και δυναμική διαδικασία. Σε αρκετούς Δήμους της χώρας μας έχει συσταθεί Αντιδημαρχία Καθημερινότητας και Συντήρησης Υποδομών. Στην υπηρεσία αυτή λειτουργεί τμήμα διαχείρισης καθημερινότητας με λειτουργία ειδικού γραφείου, ηλεκτρονική πλατφόρμα και τηλεφωνική Γραμμή του δημότη.

Η αντιδημαρχία αυτή θα έχει βασικό αντικείμενο τη διαχείριση των προβλημάτων της καθημερινότητας όλου του Δήμου. Στόχος της είναι να αντιμετωπίζονται με καλύτερο τρόπο τα αιτήματα των δημοτών αλλά και να υπάρχει ένας σωστός προγραμματισμός και προτεραιότητες για τις απαραίτητες εργασίες που πρέπει να γίνονται από την Τεχνική Υπηρεσία. Παράλληλα θα είναι αρμόδια για τη συντήρηση όλων των ακινήτων και των κοινόχρηστων- κοινωφελών χώρων του Δήμου. Στα πλαίσιο αυτό έχει διευρυμένες αρμοδιότητες, όπως:

  • Η συντήρηση και η αποκατάσταση φθορών στα σχολικά κτίρια.
  • Η συντήρηση του δικτύου δημοτικού φωτισμού (π.χ. αντικατάσταση των παλαιών λαμπτήρων με νέους τύπου LED).
  • Η συντήρηση όλων των κοινόχρηστων χώρων πρασίνου και των παιδικών χαρών ( Εκσυγχρονισμός με πιστοποιημένα παιδικά όργανα, δάπεδα και περιφράξεις).
  • Η συντήρηση των πλακοστρώσεων και η σταδιακή κατασκευή ραμπών ΑΜΕΑ σε όλη την έκταση του αστικού ιστού.
  • Η συντήρηση και ο καθαρισμός σχαρών και φρεατίων όμβριων υδάτων.
  • Η εφαρμογή της πολιτικής του Δήμου σε ζητήματα κυκλοφορίας και στάθμευσης των οχημάτων, καθορισμού πεζοδρόμων, απομάκρυνσης εγκαταλελειμμένων οχημάτων.
  • Η συνεργασία με τις φιλοζωικές οργανώσεις του Δήμου μας, στείρωση και περισυλλογή όλων των αδέσποτων, ανάπτυξη προγράμματος υιοθεσίας αδέσποτων ζώων.

Βασική επιδίωξη αποτελεί η ουσιαστική βελτίωση του βαθμού εξυπηρέτησης των πολιτών, της ποιότητας, της αποδοτικότητας και της δίκαιης κατανομής των παρεχόμενων υπηρεσιών. Είναι απαραίτητη η υλοποίηση μια σειράς έργων μικρής, αλλά και μεγάλης κλίμακας που θα αναβαθμίζουν λειτουργικά και αισθητικά το Δήμο μας, αλλά επιπλέον βγάζουν τον πολίτη στη γειτονιά του, τον κρατάνε στην πόλη του και τον κάνουν συμμέτοχο στην καθημερινή διαδικασία.

Στόχος το τρίπτυχο πρακτικότητα – αμεσότητα δράσης – αποτελεσματικότητα να δώσει απτά αποτελέσματα από την πλειοψηφία των πολιτών για να βελτιωθεί το καθημερινό πλαίσιο στο οποίο ζει, εργάζεται και λειτουργεί ο πολίτης. Για αυτό από τη μία απαιτείται η γνώση και η παραδοχή των δυσχερειών που υπάρχουν, από την άλλη σθένος, θέληση και αποφασιστικότητα για τη λύση.

Προηγουμενο αρθρο
Το φρούριο και το Πέραμα της Λευκάδας Νο 2
Επομενο αρθρο
Καιρός: Χειμωνιάζει για τα καλά από την Κυριακή -Πέφτει έως 10 βαθμούς η θερμοκρασία

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.