HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕίναι η Γύρα δημόσια παραλία ή έγινε «κλειστή» θάλασσα;

Είναι η Γύρα δημόσια παραλία ή έγινε «κλειστή» θάλασσα;

Μας γράφει αναγνώστης:

«Μετά την παραλία του Κάστρου και μέχρι τον Αϊ Γιάννη η παραλία της Γύρας είναι ίσως το μοναδικό κομμάτι θάλασσας χωρίς βράχια. Επίσης η συγκεκριμένη παραλία έχει ρηχά νερά και την προτιμούν οικογένειες με μικρά παιδιά. Φέτος η γνωστή περιπέτεια με την άμμο στο Κάστρο, έγινε αφορμή περισσότερος κόσμος να προτιμά την παραλία της Γύρας. Στην Γύρα όμως επικρατεί μια απαράδεκτη κατάσταση. Είναι όλη η παραλία κατειλημμένη από ομπρελοξαπλώστρες. Φτάνουν μέχρι το κύμα! Δεν υπάρχει καθόλου ελεύθερος χώρος για να βάλει κάποιος τη δική του ομπρέλα. Απ’ ότι είδα στην περιοχή βρίσκονται δυο «επιχειρήσεις» με ομπρελοξαπλώστρες. Και ρωτώ, είναι η παραλία της Γύρας δημόσια ή έγινε «κλειστή» θάλασσα;»

IMG_2910

IMG_2912

Άρωμα Λευκάδας: Είναι γνωστό ότι από φέτος υπεύθυνη Υπηρεσία για τη χορήγηση αδειών για εκμετάλλευση των ακτών, είναι η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου. Θέσαμε το πρόβλημα τηλεφωνικά στην προϊσταμένη της Υπηρεσίας κ. Τζωρτζοπούλου η οποία το γνώριζε ήδη και μας απάντησε πως σε μια μόνο επιχείρηση έχει δοθεί άδεια για να τοποθετήσει ομπρελοξαπλώστρες. Η άλλη βρίσκεται στο χώρο παράνομα! Έχει επιληφθεί η αστυνομία η οποία έκανε μήνυση στον καταπατητή και από την πλευρά της Κτηματικής Υπηρεσίας γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την έξωση της επιχείρησης που βρίσκεται εκεί χωρίς άδεια.

Είναι κοινό μυστικό όμως, πως μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες θα περάσει το καλοκαίρι….

Προηγουμενο αρθρο
Ο πολιτισμός μας τις περισσότερες φορές κρίνεται έξω από το Ανοιχτό Θέατρο
Επομενο αρθρο
Δραστηριότητες του ΑΣΛ «Φίλανδρος»

1 Σχόλιο

  1. Κωστας Κ.
    8 Αυγούστου 2014 at 13:05 — Απάντηση

    Δυστυχως η Κτηματικη δεν βλεπει ολα αυτα που γραφετε μα ουτε οτι ακριβως στην στροφη για αη Γιαννη,διπλα στο μυλο Ορλωφ, ενας εχει κλεισει κι εχει-νομιζει- κατοχυρωσει δημοσια ακτη αλλα κι ενας αλλος-φιλος του- εχει ηδη κανει αρχη με περιφραξη να βουτηξει και το διπλανο. Γνωστοι πονηρουληδες κι οι δυο… Η κυρια της Κτηματικης με τις βαρυγδουπες καθε τοσο αποφασεις της δεν θα επεμβει?Ο εισαγγελεας??Ο νεος δημαρχος??Η να παμε ολοι να παρουμε απο ενα ενα κομματι κατα τον ΑηΓιαννη??

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.