HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΕίστε επικίνδυνοι για την ζωή των κατοίκων! Φύγετε!

Είστε επικίνδυνοι για την ζωή των κατοίκων! Φύγετε!

Με την δραματική αυτή έκκληση προς την δημοτική αρχή, καταλήγει δήλωση της δημοτικής παράταξης «ΜΕΓΑΝΗΣΙ – Μαζί στο μέλλον», με αφορμή την αδυναμία διακομιδής στο Νυδρί με το σκάφος έκτακτης ανάγκης του Δήμου, του Παναγιώτη Κονιδάρη (Φαρμακοποιού).

foto φαρμακοποιούΕιδικότερα, αργά το βράδυ της Τρίτης προς τις πρώτες πρωινές ώρες, ο Παναγιώτης έφθασε πολύ κοντά στο μοιραίο, ύστερα από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου. Το σκάφος του Δήμου δεν κινούνταν, το Λιμεναρχείο αδυνατούσε να ανταποκριθεί στην έκκληση του γιατρού, το θαλάσσιο ταξί δεν ανταποκρίνονταν τηλεφωνικά… Για καλή τύχη του Παναγιώτη, βρέθηκε για άλλη μια φορά ο Πάνος Κονιδάρης του Ιωάννη, που μόλις είχε γυρίσει από το εξωτερικό, να κάνει την διακομιδή. Όμως ήδη είχε χαθεί σημαντικός και πολύτιμος χρόνος. Θέμα λεπτών για το μοιραίο, λένε οι γιατροί, αφού έπρεπε μέσα σε τρεις ώρες από το επεισόδιο να έχει χειρουργηθεί. Τελικά όλα πήγαν καλά και ο Παναγιώτης νοσηλεύεται στην εντατική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, έχοντας διαφύγει οριστικά τον κίνδυνο. Βέβαια, το χθεσινό επεισόδιο δεν είναι το μοναδικό τους τελευταίους μήνες, όπου το σκάφος του Δήμου, δεν ήταν σε θέση για διάφορους λόγους κάθε φορά, να μεταφέρει έκτακτα περιστατικά. Αυτό έχει δημιουργήσει ένα κλίμα ανασφάλειας και φόβου στους κατοίκους, φτάνοντας στο σημείο πολλά ζευγάρια με μικρά παιδιά, να σκέφτονται ακόμα και τη φυγή τους από το Μεγανήσι!

Για το θέμα, η δημοτική παράταξη «ΜΕΓΑΝΗΣΙ – Μαζί στο μέλλον» δήλωσε:

«Τα δύο τελευταία περίπου χρόνια, μέσα από μια «ακατανόητη» πολιτική λειτουργία της νέας δημοτικής αρχής, το Μεγανήσι όλο και περισσότερο καταρρέει μέρα με την μέρα…
Δεν μιλάμε για την καθημερινότητα ή για έργα υποδομής ή για κάποιο σχεδιασμό ή για την οικονομική προοπτική αυτού του τόπου!
Δεν μιλάμε για δημοκρατία, διαφάνεια και λειτουργία του Δήμου!
Δεν μιλάμε για την παιδεία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, την υγεία!
Μιλάμε για την ίδια την ζωή των κατοίκων!
Το μόνο μέλημα της δημοτικής αρχής, είναι η κατασκευή ψευδοστοιχείων για την πολιτική και ηθική συκοφάντηση της προηγούμενης δημοτικής αρχής! Μόνο αυτό φαίνεται να απασχολεί τον κο Δήμαρχο και τους συνεργάτες του.
Παρότι ως αντιπολίτευση, με πρωτοβουλία μας ήρθε για συζήτηση αλλά και μονότονα σε κάθε δημοτικό συμβούλιο, θέτουμε τα ζητήματα υγείας, τόσο των γιατρών όσο και του σκάφους έκτακτων αναγκών του Δήμου, φαίνεται ότι ο κος Δήμαρχος «ποντάριζε» στην καλή του τύχη, ότι δεν θα συμβεί ποτέ το μοιραίο!
Το σκάφος έκτακτων αναγκών του Δήμου, λειτουργούσε ομαλά και χωρίς προβλήματα μέχρι την ανάληψη της ευθύνης του Δήμου από την νέα δημοτική αρχή.

Είχαν αντιμετωπιστεί σοβαρά και κρίσιμα περιστατικά υγείας και είχαν σωθεί ζωές, αφού το σκάφος του Δήμου ήταν εκεί, πάντα έτοιμο και με την ευθύνη ενός έμπειρου χειριστή. Νοιώθαμε ασφάλεια για μας, τους γέρους γονείς μας, τα παιδιά μας, αφού κάθε ώρα και στιγμή του εικοσιτετραώρου, με ένα τηλεφώνημα του γιατρού, που πάντα υπήρχε στο Μεγανήσι, γινόταν άμεση μεταφορά με το σκάφος στο Νυδρί, οποιαδήποτε ώρα, με κάθε καιρό και το ΕΚΑΒ να περιμένει στην προβλήτα.

Με τη νέα δημοτική αρχή, ξαφνικά το σκάφος έπρεπε να πάει για επισκευές και να μείνει μακριά από το Μεγανήσι για κάποιους μήνες… Μετά είχαμε πρόβλημα με την πρόσληψη χειριστή. Μετά του έλειπαν κάποια χαρτιά! Μετά έπρεπε να περάσει από επιθεώρηση, αλλά έφταιγε η αντιπολίτευση που δεν ψήφιζε τα τέλη για να έχουμε προϋπολογισμό! Μετά είχαμε κάποια ζημιά στο πηδάλιο. Μετά …. Μετά…

Όλα αυτά στα πλαίσια ενός επικοινωνιακού παιγνιδιού, κυρίως μέσα από το προσφιλές στην δημοτική αρχή γνωστό site του Άη Γιάννη ,σύμφωνα με το οποίο κάποιοι άλλοι φταίνε αλλά ποτέ η δημοτική αρχή, για την ανικανότητα και την αδιαφορία της!

Κύριοι της δημοτικής αρχής,

Αν δεν μπορείτε να εξασφαλίσετε τα στοιχειώδη και τα αυτονόητα αυτής της κοινωνίας, φύγετε! Παραιτηθείτε!
Δεν είστε απλά επικίνδυνοι για το Μεγανήσι. Είστε επικίνδυνοι για την ζωή των κατοίκων! Μέχρι εδώ!
Τέλος, να ευχηθούμε καλή και γρήγορη ανάρρωση στον Παναγιώτη.

Η δημοτική παράταξη
ΜΕΓΑΝΗΣΙ – Μαζί στο μέλλον

Προηγουμενο αρθρο
Ευχαριστήρια επιστολή Πρόεδρου ΝΟ.Δ.Ε. Βασίλη Παπαχρήστου
Επομενο αρθρο
Ο Δήμαρχος Λευκάδας υποδέχεται τους Λευκαδίτες λαμπαδηδρόμους

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.