HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΕγκαίνια Έκθεσης– Εικαστικής Διαμαρτυρίας “Ήπειρος Μελανόεσσα”

Εγκαίνια Έκθεσης– Εικαστικής Διαμαρτυρίας “Ήπειρος Μελανόεσσα”

Η Πρωτοβουλία Πολιτών Λευκάδας ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων στις 17-2-20 και ώρα 7μμ έδωσε τόπο στη φωνή διαμαρτυρίας δύο καλλιτεχνών του Κώστα Ζήση (Ήπειρος) και Γιάννη Φαλκώνη (Ιόνιο) εγκαινιάζοντας στην αίθουσα τέχνης «Θεόδωρος Στάμος» την έκθεση με τίτλο «Ήπειρος Μελανόεσσα», που θα είναι ανοιχτή στο κοινό 6-9μμ μέχρι και το Σάββατο 22/2/20. Οι δύο καλλιτέχνες με την παρέμβασή τους εκφράζουν την αγωνία τους για την καταστροφή του φυσικού κάλλους και την μόλυνση της Ηπείρου και του Ιονίου μετά την εξόρυξη υδρογονανθράκων στη γη και θάλασσά μας.

Τους ίδιους φόβους εξέφρασε και ο συγγραφέας Μιχάλης Μακρόπουλος, με αφορμή τις πρόσφατες μεταφραστικές δουλείες του με θέμα τα ορυκτά καύσιμα, με απτό παράδειγμα από το ατύχημα που συνέβη στον κόλπο του Μεξικού το 2010 σε εξορύξεις μικρότερου βάθους από αυτές που προβλέπονται στο Ιόνιο, και που η καταστροφή παραμένει ανεπανόρθωτη. Άλλο παράδειγμα που αναφέρθηκε ήταν η καταστροφή των αλιευμάτων στη Νορβηγία καθώς και οι συνέπειες των σεισμικών ερευνών στο περιβάλλον στη περιοχή του Πωγωνίου. Στη συζήτηση συμμετείχαν οι παραβρισκόμενοι, μοιράζοντας απόψεις και προβληματισμό.

Ευχαριστούμε θερμά τους δύο καλλιτέχνες και τον κ. Μακρόπουλο που μέσα από την τέχνη τους είναι συνοδοιπόροι μας, στον αγώνα ενάντια στις εξορύξεις.

Εμείς συνεχίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις να εξετάζουμε και να αναδεικνύουμε τις αρνητικές συνέπειες των εξορύξεων σε όλους τους τομείς της ζωής μας.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΕΥΚΑΔΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ

Προηγουμενο αρθρο
Morning Light
Επομενο αρθρο
Αποκριάτικος χορός Οδυσσέα Νυδριού

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.