HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΕγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής της Σοφίας Βλάχου – Πρωτόπαππα

Εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής της Σοφίας Βλάχου – Πρωτόπαππα

Χτες το βράδυ εγκαινιάστηκε στην αίθουσα Θ. Στάμου, η έκθεση ζωγραφικής της Σοφίας Βλάχου Πρωτόπαππα με τίτλο «Τα δέντρα που αντάμωσαν τη θάλασσα».

Η ζωγράφος απεικονίζει στα έργα της εικόνες με δέντρα και θάλασσα, εικόνες που η μικρή πατρίδα της, η Λευκάδα, της προσφέρει απλόχερα. Είναι, όπως λέει η ίδια, τοπία της ψυχής της που κουβαλάει μέσα της ως μνήμη και νοσταλγία και δημιουργούν ένα φυσικό περιβάλλον, μέσα στο οποίο ζει και πορεύεται και δημιουργεί.

Χρησιμοποιεί κυρίως λάδια που τα δουλεύει με σπάτουλα, μια τεχνική που της δίνει τη δυνατότητα να αποδώσει το ελληνικό φως, που διαλύει τις φόρμες και εξαφανίζει τις λεπτομέρειες, ενώ το αποτέλεσμα πολλές φορές θυμίζει ψηφιδωτό.

Αυτή τη φορά χρησιμοποίησε και τις πανάρχαιες τεχνικές όπως «εγκαυστική», που έδωσε τα περίφημα φαγιούμ και «νωπογραφία», μια τεχνική σε νωπό σοβά με την οποία έγιναν οι περίφημες τοιχογραφίες ανά τους αιώνες.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι το Σάββατο 2 Ιουλίου και θα είναι ανοιχτή καθημερινά 10:00-13:00 το πρωί και 19:00-22:00 το απόγευμα.

Προηγουμενο αρθρο
Ενημέρωση από τoν Αντιπεριφερειάρχη για την συντήρηση της πλωτής γέφυρας
Επομενο αρθρο
Στα Γιάννενα διακομίστηκε ο Σπύρος Μαργέλης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.