HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΕγκαίνια Έκθεσης φωτογραφίας Παλαιών Καρσάνων

Εγκαίνια Έκθεσης φωτογραφίας Παλαιών Καρσάνων

Πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη το απόγευμα στην Καρυά τα εγκαίνια Έκθεσης φωτογραφίας παλαιών Καρσάνων. Η έκθεση στήθηκε σε έναν εκπληκτικό χώρο που για πρώτη φορά έγινε επισκέψιμος για τέτοιου είδους εκδήλωση. Βρίσκεται στην καινούργια πλατεία της Καρυάς.

Μια πληθώρα φωτογραφιών που παρουσιάζουν τη ζωή και τους κατοίκους του χωριού στο πέρασμα του χρόνου. Πρόσωπα, ενδυμασίες συνήθειες, γνωστά και άγνωστα και σε μας τους κοντοχωριανούς, αποτελούν το υλικό της έκθεσης, η οποία έγινε με πρωτοβουλία και σκληρή δουλειά του «Απόλλωνα» Καρυάς. Παλιές φωτογραφίες από γονείς, συγγενείς και φίλους των Καρσάνων οι οποίοι τις εμπιστεύτηκαν στον Απόλλωνα, για να αποτελέσουν τις ψηφίδες που θα μας συνδέσουν με την ιστορία του χωριού.

(Θα σας παρουσιάσουμε μεγάλο μέρος από το υλικό της έκθεσης σε επόμενο άρθρο μας.)

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 20 Αυγούστου.

(Μετά τον αγιασμό προσφέρθηκαν στους παριστάμενους εδέσματα. Δοκιμάσαμε για πρώτη φορά ένα πεντανόστιμο κεφτεδάκι με το παραδοσιακό προϊόν της Καρυάς φάβα από λαθύρια. Ένα εκπληκτικό φαγητό με πρώτη ύλη ένα προϊόν που καλλιεργείται στον κάμπο της Καρυάς τα λαθύρια, που θα μπορούσε να αποτελέσει μια καθαρά τοπική σπεσιαλιτέ. Τα ετοίμασε και τα προσέφερε στην εκδήλωση η κ. Βούλα Τσάτση.)

Προηγουμενο αρθρο
Πρόσκληση παραγωγών για συμμετοχή στη 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης
Επομενο αρθρο
Καλοκαίρι στην πλατεία της Καρυάς... κάποτε

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.