HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΕγκαίνια ομαδικής έκθεσης φωτογραφίας «Καστοριά-Αρχοντιά»

Εγκαίνια ομαδικής έκθεσης φωτογραφίας «Καστοριά-Αρχοντιά»

Της Ελεάννας Ματαράγκα

Πραγματοποιήθηκαν χθές το απόγευμα στην αίθουσα τέχνης «Θεόδωρος Στάμος», τα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης φωτογραφίας «Καστοριά-Αρχοντιά». Αρκετός κόσμος βρέθηκε στην αίθουσα το Πνευματικού Κέντρου, για να θαυμάσει μια ποικιλία φωτογραφιών από την συνεργασία των φωτογραφικών ομάδων «Φωτοκύτταρο» και «Φ.Υ.Γ.Ε.Σ».

Ύστερα από πρόσκληση του Δήμου Καστοριάς τον Ιανουάριο 2016 οι δύο φωτογραφικές ομάδες συνεργάστηκαν με στόχο να αποτυπώσουν το καρναβάλι της Καστοριάς τα «Ραγκουτσάρια» καθώς και πολλά αξιοθέατα της πόλης της Καστοριάς.

Οι φωτογραφίες τους έχουν ως θεματική την παρέλαση του Καστοριανού Καρναβαλιού, το Σπήλαιο του Δράκου, το ενυδρείο της Καστοριάς, τον Λιμναίο Οικισμό του Δισπηλιού, τα αρχοντικά της πόλης, όψεις της λίμνης της Καστοριάς καθώς και τον «Αρλεκίνο» το γνωστό γλυπτό της διεθνούς εικαστικού Vassiliki από την «Πολιτεία των Παιχνιδιών» που κοσμεί την πόλη από το 2012.

Η υπεύθυνη της διοργάνωσης καθώς την καλλιτεχνική επιμέλεια της έκθεσης είχε η φωτογράφος Αναστασία Μπόικου.

Στη έκθεση παρουσιάζονται οι φωτογραφίες των: Αντώνη Αθανασόπουλου, Βασιλικής Αγγελακοπούλου, Κωνσταντίνου Βεργίνη, Διονυσίας Βλάχου, Νίκου Βλαχόπουλου, Γιάννη Ζαφειρόπουλου, Αγάπης Κακλαμάνη, Αποστόλη Μαραγκού, Γιώργου Μπάξα, Ανασταστασίας Μπόικου, Τατιάνας Σαΐνη, Ελένης Σαραντοπούλου, Κωνσταντίνου Σοφιανού, Βούλας Χόρτη και Ελένης Χόρτη.

Η διάρκεια της έκθεσης είναι από τις 14 έως τις 21 Φεβρουαρίου 2018 από τις 18:00-21:00.

Προηγουμενο αρθρο
Ο Παπαφλίππος από το Αθάνι
Επομενο αρθρο
Αποκριάτικο παιδικό πάρτυ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.